• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sous vide › Oksemørbrad sous vide (også til kalvemørbrad)

Oksemørbrad sous vide (også til kalvemørbrad)

billederesultat for oksemørbrad sous vide
Oksemørbrad sous vide giver et perfekt stykke oksekød. Her er oksemørbraden skåret i skiver, inden den skal steges færdig. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  31. december 2023 - Udgivet:  29. december 2020

Del gerne:
312
SHARES
FacebookMessenger312PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på oksemørbrad sous vide med præcis tid og temperatur. Det sikrer et ensartet og meget mørt stykke kød. Gælder også kalvemørbrad.
  2. Opskrift på oksemørbrad sous vide
  3. Oksemørbrad sous vide (også til kalvemørbrad)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Min opskrift på oksemørbrad sous vide med præcis tid og temperatur. Det sikrer et ensartet og meget mørt stykke kød. Gælder også kalvemørbrad.

Oksemørbrad sous vide er den perfekte måde at tilberede oksemørbraden på, og samme metode kan naturligvis anvendes til en kalvemørbrad.

Oksemørbraden er mør i forvejen, men fordelen ved alligevel i din sousvide er, at du kan styre temperaturen meget præcist, og derfor bliver tilberedningen meget ensartet.

Her har jeg krydret mørbraden med lidt tørret rosmarin og timian, men du kan også bare nøjes med salt. Og efter bruning af kødet krydres med friskkværnet peber.

Opskriften er beregnet til fire personer med cirka 200 gram kød til hver.

Og fremgangsmåden er den samme til både oksemørbrad og kalvemørbrad.

Se flere opskrifter:

  • Helstegt oksemørbrad
  • Kartofler sous vide
  • Helstegt kalvemørbrad
  • Flanksteak sous vide
  • Roastbeef sous vide

Opskrift på oksemørbrad sous vide

billederesultat for oksemørbrad sous vide

Oksemørbrad sous vide (også til kalvemørbrad)

Min opskrift på oksemørbrad sous vide med præcis tid og temperatur. Det sikrer et ensartet og meget mørt stykke kød. Gælder også kalvemørbrad.
Bedømmelse
4.8 fra 63 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer
Samlet tid: 3 timer timer 10 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g oksemørbrad - eller kalvemørbrad
  • rosmarin - tørret
  • timian - tørret
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  • Start din sous vide op og sæt temperaturen til 58 grader, hvis du ønsker oksemørbraden medium. Ved 54 grader er den mere rød, mens den bliver mere tilberedt ved en højere temperatur. Jeg foretrækker de 58 grader, hvor den er som du kan se på billedet. Og stadig fuldstændig mør!
  • Afpuds oksemørbrad (eller kalvemørbrad), og skær enderne af, så midterstykket vejer omkring 800 gram. Eller hvad du nu skal bruge.
  • Krydr kødet med lidt tørret rosmarin og timian, og salt det.
  • Kom mørbraden i en pose og luk med vakuum. Sørg for at posen er lukket helt tæt om kødet for at sikre den perfekte tilberedning.
  • Sænk den forsigtigt ned i din sous vide, hvor den nu skal have tre timer. Du kan godt nøjes med lidt mindre tid, men jeg synes resultatet er perfekt efter tre timer.
  • Efter tilberedning tages posen med oksemørbraden op og kødet tages ud.
  • Nu kan du enten dele oksemørbraden (eller kalvemørbrad) i bøffer, eller blot brune hele stykket og derefter skære i skiver. Kødet brunes i kort tid i lidt smør på en meget varm pande. Eller ved direkte varme på grillen. Krydres med friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
275
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Oksemørbrad sous vide serveres straks, eventuelt sammen med en bearnaise sauce, der ligeledes laves sous vide.

Dertil naturligvis pommes frites. Eller prøv med med søde kartoffel fritter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erling Simonsen

    maj 29, 2024 at 10:29 pm

    Er vægten lige gyldig i forhold til tiden

    Svar
  2. Lene Madsen

    april 23, 2023 at 1:04 pm

    Kan den ligge i mere end 3 timer i souviden uden at mørne helt?

    Svar
  3. Rasmus Stein Jensen

    august 26, 2022 at 8:28 am

    Hej Holger.
    Jeg har 2 stk okse mørbrad på hver 2,3 kilo, altså i alt 4,6 kilo i 2 poser, er det så samme tilberednings tid på 3 timer ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 26, 2022 at 8:39 am

      Hej Rasmus
      Yes - det bør være det samme. Hvis din sous vide kan klare det og holde samme temperatur, men det bør altså ikke være et probelm.
      Og det lyder lækkert 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Alexander

    december 18, 2020 at 4:34 pm

    Hejsa
    Hvordan forholder man sig til at kødet skal have 58 grader og sovsen(bearnaise) skal have 60 grader?

    Gør det ikke noget at sovsen kun får 58 grader?

    På forhånd tak for svar.

    Mvh. Alexander

    Svar
  5. Kristina

    oktober 03, 2020 at 8:13 pm

    Har lavet denne opskrift ( min første gang med Sous Vide) og jeg er virkelig overrasket over hvor god den blev. Kan man lave 2 stk i samme gryde (har sous vide stav)
    Tak for en fantastisk side.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 04, 2020 at 1:24 pm

      Hej Kristina
      Ja, men tror ikke oksemørbrad kan blive mere lækkert i sig selv, da det jo i forvejen er et meget mørt stykke kød. Og så giver sous vide den altså lige et gear mere. Det er fantastisk.
      Altså, hvis du har plads til det i gryden kan du sagtens lave to ad gangen.
      Og tak fordi du bruger Madens Verden!
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
    • Anne

      september 17, 2024 at 7:58 pm

      Du skriver at den skal serveres med det samme når den tages op af Sous Vide skal den ikke trække en oksemørbrad ?

      Svar
      • Kim

        januar 26, 2025 at 6:43 pm

        Nej - kæde fra sous vide skal ikke vile, temperaturen er ensartet hele vejen igennem, og det er for få fordelt varmen og lade kødsaften “binde sig” til kødet.
        Når du tager kødet ud af vakuum posen er det klar - det er kun nødvendigt at give kødet en stegeskorpe på en meget varm pande i nogle få sekunder før du skærer det ud og serverer 🙂

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required