Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Oksekødsruller

Oksekødsruller med bresaola, timian og sauce

billederesultat for oksekødsruller
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
115
SHARES
FacebookMessenger115PinterestEmailSMS
Indhold
  • Oksekødsruller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på oksekødsruller
  • Servering
  • Kommentarer

Oksekødsruller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Her får du en fantastisk opskrift på oksekødsruller med bresaola og timian. Okserullerne tilberedes i en lækker sauce. God som gæstemad.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 skiver okseinderlår (tynde skiver, bankes let ud)
  • 8 skiver bresaola
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber
  • bomuldssnor
  • hvedemel
  • 2 spsk smør (til stegning)
Desuden anvendes
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl kalvefond (vand + koncentrere fond)
  • 1 dl piskefløde
  • 10 enebær (tørrede, knuste)
  • 1 citron (lidt presset citronsaft)
  • 2 spsk gastrik (kan udelades)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Oksekødsskiverne bankes let ud, og krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
  2. Læg en skive bresaola på hver skive oksekød, derefter lidt finthakket timian, hvorefter oksekødet rulles. Bindes med et stykke bomuldssnor på midten.
  3. Kom hvedemel i en tallerken, og vend dine oksekødsruller grundigt i melet.
  4. Varm en stegegryde op, og der skal være plads til alle otte okseruller i gryden. Kom en klat smør i.
  5. Brun nu oksekødsrullerne grundigt på alle sider, og hæld hvidvin ved. Lad det koge næsten væk.
  6. Tilsæt så kalvefond og piskefløde sammen med knuste enebær. Du knuser enebærrene med siden af din kniv, hvor bærrene får et fast tryk. Tilsæt også lidt hakket timian.
  7. Læg låg på gryden og lad nu okserullerne simre i ca. 45 minutter. Ønskes mere sauce, kan der tilsættes mere kalvefond.
  8. Imens kan du lave det ønskede tilbehør til de italienske kødruller med bresaola.
  9. Efter de 45 minutter smages saucen til med lidt citronsaft, salt, friskkværnet peber og gerne lidt gastrik. Nu bør saucen også være cremet lidt ind.

Næringsindhold

Kalorier462kcalKulhydrater6gProtein43gFedt25gMættet fedt12gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.2gKolesterol151mgNatrium1276mgKalium621mgKostfibre1gSukker3gVitamin A560IUVitamin C15mgCalcium62mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på oksekødsruller

Oksekødsruller med bresaola er en lækker ret med tydelig inspiration fra det italienske køkken, som jeg holder meget af.

Man kan sige at okserullerne er en italiensk variant af benløse fugle, den danske klassiker med det finurlige navn.

Her i denne udgave er det tynde skiver okseinderlår (andre udskæringer kan også bruges), der rulles sammen med en skive bresaola.

Bresaola er en lufttørret og saltet oksefilet, der stammer fra Lombardiet i Italien.

Oksekødsruller er en relativ nem ret at lave, og den er i øvrigt fremragende som gæstemad.

Her jeg lavet to okseruller pr. person, da skiver typisk kun vejer omkring 100 gram stykket.

Se også disse opskrifter:

  • Bresaola med rucola, parmesan og trøffelolie
  • Benløse fugle med flødesauce i gryde
  • Italienske kødruller med pesto og parmaskinke
  • Italiensk forret - super nem antipasti på 5 minutter

Servering

De italienske oksekødsruller kan anrettes på et fad, hvorefter du forsigtigt hælder lidt af saucen over.

Resten af saucen serveres i en lille skål ved siden af.

Nyd okserullerne sammen med ovnbagte kartofler og gulerødder og en god salat med spidskål.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required