Her får du en fantastisk opskrift på oksekødsruller med bresaola og timian. Okserullerne tilberedes i en lækker sauce. God som gæstemad.
Oksekødsruller med bresaola er en lækker ret med tydelig inspiration fra det italienske køkken, som jeg holder meget af.
Man kan sige at okserullerne er en italiensk variant af benløse fugle, den danske klassiker med det finurlige navn.
Her i denne udgave er det tynde skiver okseinderlår (andre udskæringer kan også bruges), der rulles sammen med en skive bresaola.
Bresaola er en lufttørret og saltet oksefilet, der stammer fra Lombardiet i Italien.
Oksekødsruller er en relativ nem ret at lave, og den er i øvrigt fremragende som gæstemad.
Her jeg lavet to okseruller pr. person, da skiver typisk kun vejer omkring 100 gram stykket.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på oksekødsruller
Oksekødsruller
Ingredienser
- 8 skiver okseinderlår - tynde skiver, bankes let ud
- 8 skiver bresaola
- 1 håndfuld timian
- salt og friskkværnet peber
- bomuldssnor
- hvedemel
- 2 spsk smør - til stegning
Desuden anvendes
- 2 dl hvidvin
- 2 dl kalvefond - vand + koncentrere fond
- 1 dl piskefløde
- 10 enebær - tørrede, knuste
- 1 citron - lidt presset citronsaft
- 2 spsk gastrik - kan udelades
Fremgangsmåde
- Oksekødsskiverne bankes let ud, og krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg en skive bresaola på hver skive oksekød, derefter lidt finthakket timian, hvorefter oksekødet rulles. Bindes med et stykke bomuldssnor på midten.
- Kom hvedemel i en tallerken, og vend dine oksekødsruller grundigt i melet.
- Varm en stegegryde op, og der skal være plads til alle otte okseruller i gryden. Kom en klat smør i.
- Brun nu oksekødsrullerne grundigt på alle sider, og hæld hvidvin ved. Lad det koge næsten væk.
- Tilsæt så kalvefond og piskefløde sammen med knuste enebær. Du knuser enebærrene med siden af din kniv, hvor bærrene får et fast tryk. Tilsæt også lidt hakket timian.
- Læg låg på gryden og lad nu okserullerne simre i ca. 45 minutter. Ønskes mere sauce, kan der tilsættes mere kalvefond.
- Imens kan du lave det ønskede tilbehør til de italienske kødruller med bresaola.
- Efter de 45 minutter smages saucen til med lidt citronsaft, salt, friskkværnet peber og gerne lidt gastrik. Nu bør saucen også være cremet lidt ind.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De italienske oksekødsruller kan anrettes på et fad, hvorefter du forsigtigt hælder lidt af saucen over.
Resten af saucen serveres i en lille skål ved siden af.
Nyd okserullerne sammen med ovnbagte kartofler og gulerødder og en god salat med spidskål.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: