Oksefilet på rotisserie: Snør en oksefilet og grill den på et spyd. Det er meget nemt, og du får en virkelig lækker og mør oksesteg.
Man kan grille mange ting på spyd, men kan man også lave en oksefilet på rotisserie? Ja da, sagtens, og resultatet bliver perfekt.
Oksefileten er fremragende at trække på et rotisserie, men den er bedst hvis den snøres stramt sammen med bomuldssnor, og derefter trækkes på spydet.
Ofte er oksefileten forholdsvis tynd, og derfor kan den næsten rulles sammen, og derefter snøres.
Opskriften er til otte personer, men overskydende kød er super godt pålæg.
KENDER DU DENNE opskrift på lette og luftige pølsebrød
Til oksefilet på rotisserie anvendes:
1 oksefilet på cirka to kilo
Groft salt
Olivenolie
Peberblanding/pebermix
Tørret rosmarin
SE DEN NEMME opskrift på hjemmelavet hvidløgssmør
Sådan laver du oksefilet på rotisserie:
- Oksefileten duppes tør med et stykke køkkenrulle, og derefter skal krølfedtet ridses i skrå tern/ruder. Pas på ikke at skære ned i kødet.
- Fjern også eventuelle sener/urenheder under oksefileten.
- Fold den derefter sammen til en "pølse", og snør den stramt med bomuldssnor. Du kan så måske se på billedet hvordan jeg har gjort det.
- Træk stegen på et spyd til rotisserie, og spænd den fast.
- Læg spydet med oksefilet over køkkenvasken, og krydr den ny grundigt med groft salt og peberblanding. Jeg har anvendt en Texas pebermix. Dryp den også godt med olivenolie og giv den en god omgang tørret rosmarin.
- Lad den nu hvile i en time.
- Varm grillen godt op, og du starter med at grille oksefileten ved direkte varme, så den får en god stegeskorpe. Her har jeg tilberedt den i min Weber Q3200 gasgrill, så jeg starter med begge brændere på fuldt blus.
- Monter rotisserie og oksefilet i grillen, og luk lågen. Nu skal den først hav 15 minutter, hvor den snurrer lystigt rundt og får en god kulør.
- Så slukkes den inderste brænder, fordi resten af grilltiden er ved indirekte varme.
- Den nøjagtige stegetid fra nu af kan variere afhængig af temperaturen i grillen, kødet, størrelsen på stegen og andre faktorer, men oksefileten er medium stegt og færdig når den har en kernetemperatur på 55 grader. Så anvend et stegetermometer.
- I dette tilfælde blev oksefileten brunet i 15 minutter ved direkte varme, og derefter fik den knap 45 minutter ved indirekte varme, hvor den yderste brænder kørte på næsten fuldt blus.
- Når kernetemperaturen er på 55 grader, skal den hvile utildækket i 20 minutter på et skærebræt, hvorefter den skæres i tynde skiver med en skarp kniv.
SÅDAN BAGER du chokoladekage med Baileys
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: