• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Svinekam og øl - opskrift på ølbraiseret flæskesteg

Svinekam og øl - opskrift på ølbraiseret flæskesteg

ølbraiseret svinekam opskrift
En lækker og ølbraiseret svinekam, der bliver super mør. Her er svinekammen anrettet med sauterede rosenkål, og retten er glimrende som gæstemad. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  16. august 2015

Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på ølbrasieret svinekam, der smager så englene synger. Svinekammen braiseres med mørkt øl og kalvefond, og det er god gæstemad.
  2. Opskrift på ølbraiseret svinekam
  3. Svinekam og øl - opskrift på ølbraiseret flæskesteg
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på ølbrasieret svinekam, der smager så englene synger. Svinekammen braiseres med mørkt øl og kalvefond, og det er god gæstemad.

Ølbraiseret svinekam er en lækker måde at tilberede en flæskesteg på, for her får du virkelig mad med masser af smag.

Øllet klæder svinekammen super godt, og det giver både kød og rodfrugterne en dyb smag.

Opskriften er beregnet som hovedmåltid til seks personer.

Der er sikkert en rets tilbage, og den er god som pålæg i madpakken. Se også her hvordan steger en traditionel flæskesteg i ovn.

Opskrift på ølbraiseret svinekam

ølbraiseret svinekam opskrift

Svinekam og øl - opskrift på ølbraiseret flæskesteg

Her får du min opskrift på ølbrasieret svinekam, der smager så englene synger. Svinekammen braiseres med mørkt øl og kalvefond, og det er god gæstemad.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 kg svinekam
  • 1 flaske øl - mørkt, svarende til 33 cl.
  • 4 dl kalvefond - vand + koncentrat
  • 1 bagekartoffel - stor, i grove stykker
  • 4 gulerødder - i grove stykker
  • 4 jordskokker - skrællet, i grove stykker
  • 3 persillerødder - i grove stykker
  • 5-7 forårsløg - i grove stykker
  • 6 fed hvidløg - grofthakket
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 tsk sennep
  • 3 tsk ribsgele
  • 2 tsk timian - tørret

Fremgangsmåde

  • De vigtigste ingredienser er svinekam (flæskesteg) og mørkt øl. Jeg har brugt en mørk ale - Ravnsborg Rød - fra Nørrebro Bryghus, men du kan sagtens bruge en anden mørk øl.
  • Du starter med at ordne rodfrugterne. Skær dem ud i grove stykker, og hak hvidløgsfed groft. Kom det hele i en skål. Du behøver i øvrigt ikke skrælle kartofler, persillerødder og gulerødder.
  • Smelt smør på en pande ved en god varme - på 8 ud af 9 - og når smørret er nøddebrunt, kommer du kamstegen på med kødsiden nedad. Derefter på sværsiden, og de to sider. Måske skal du vende stegen flere gange. Brun den grundigt, og krydr med lidt salt og peber.
  • Læg så stegen i et fad (sværside opad) med god plads til steg (og senere rodfrugterne). Kom timian ned i fadet.
  • Kom rodfrugterne, forårsløg og hvidløg på panden, og svits dem 2-3 minutter. Ryst dem lidt rundt på panden, men giv dem IKKE salt.
  • Hæld rodfrugterne tilbage i skålen, og lad dem hvile der.
  • Hæld så dem mørke øl på panden, og lad det koge ind (reducere) til næsten det halve. Kom så kalvefond ved, og lad det reducere lidt mere. Stadig ved god varme.
  • Hæld øl og fond ned hen over stegen, og dæk fadet med sølvpapir. Det skal dække helt.
  • Sæt svinekammen i ovnen ved 175 grader - varmluft. Lad den stege 60 minutter.
  • Hæld rodfrugterne forsigtigt ned i fadet rundt om stegen, og dæk igen fadet med sølvpapir. Nu skal den have de sidste 30 minutter - eller indtil kernetemperaturen er 65 grader. Du kan eventuelt give stegen en tur under grillen i ovnen, hvis du ønsker mere sprøde svær.
  • Efter denne tur tager du fadet ud, og kommer din svinekam forsigtigt op på et skærebræt. Den skal ikke dækkes til.
  • Rodfrugterne kommes op i en serveringsskål, og sættes tilbage i den nu slukkede ovn, hvor de holdes lune ved eftervarmen.
  • Sigt skyen fra stegen over i en gryde, og kog væsken ind til det halve ved en god varme.
  • Tilsæt fløde, sennep og ribsgele, og smag til med salt og peber. Jævn eventuelt med lidt majsstivelse, og du kan også tilsætte lidt sovsekulør. Opskriften her giver en helt fantastisk sovs!

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
654
% Daglig værdi*
Fedt
 
26
g
40
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
205
mg
68
%
Natrium
 
217
mg
9
%
Kalium
 
1898
mg
54
%
Kulhydrater
 
40
g
13
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
62
g
124
%
Vitamin A
 
12678
IU
254
%
Vitamin C
 
25
mg
30
%
Calcium
 
104
mg
10
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den ølbraiserede kamsteg skæres ud i skiver med to svær i hver, og serveres med rodfrugterne og den fantastiske sauce. Du kan også servere lidt dampet broccoli, rosenkål eller andet til. Lidt groft brød er også glimrende tilbehør.

Her har jeg anrettet med sauterede rosenkål. Del rosenkålene i halve, sauter den i lidt smør 4-5 minutter på en varm pande ved middel varme. Krydr med en smule salt, og anret drysset med persille.

Husk i øvrigt altid at tjekke, at din slagter har skåret sværen helt ned i siderne!

Her har jeg valgt en kamsteg/flæskesteg uden ben, men du sagtens bruge en steg med ben.

Med hensyn til rodfrugterne, kan du selvfølgelig selv sammensætte det som du vil. Selleri er også fortræffelig, og forårsløg kan erstattes med almindelige løg.

Et glas kraftig rødvin fra Italien smager fortrinlig til retten, men en mørk øl er bestemt også godt.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Langtidsstegt flæskesteg i ovn
  • Flæskesteg i gasgrill med stegetid og kernetemperatur
  • Flæskestegssovs - opskrift på sovs til flæskestegen
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bjarne Nielsen

    december 08, 2024 at 10:02 am

    Hej.
    Jeg har prøvet mange opskrifter på flæskesteg - jeg synes altid kødet bliver en anelse tørt og kedeligt.
    Har tænkt om man skære den halvt igennem og fylde ud med bacon eller andet for at tilføre både smag og saftighed.
    har du nogle gode ideer eller erfaringer
    Mvh Bjarne

    Svar
  2. Jette B.

    december 10, 2016 at 10:07 am

    Hvem gider spise sådan nogle bløde svær?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required