• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Ølbraiseret nakkefilet i ovn

ølbraiseret nakkefilet i ovn
En særdeles velsmagende og ølbraiseret nakkefilet er god til både hverdagsmad og gæster. Nakkefilet er en billig udskæring, så du får meget kæd for pengene. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  26. november 2024 - Udgivet:  6. januar 2024

Del gerne:
263
SHARES
FacebookMessenger263PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på ølbraiseret nakkefilet, der steges halvanden time i ovnen. Nakkefileten skæres ud i store klumper og bliver møre som smør.
  2. Opskrift på ølbraiseret nakkefilet
  3. Ølbraiseret nakkefilet i ovn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift

Opskrift på ølbraiseret nakkefilet, der steges halvanden time i ovnen. Nakkefileten skæres ud i store klumper og bliver møre som smør.

Ølbraiseret nakkefilet er fremragende gæstemad til billig penge, men bestemt også lækker hverdagsmad.

Nakkefileten er både billig og marmoreret, og netop marmoreringen gør, at den kan steges mør som smør.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Husarsteg - nem og lækker opskrift på fyldt nakkefilet

Nakkefilet i airfryer

Nakkefilet langtidsstegt i fad med rosmarin

Opskrift på ølbraiseret nakkefilet

ølbraiseret nakkefilet i ovn

Ølbraiseret nakkefilet i ovn

Opskrift på ølbraiseret nakkefilet, der steges halvanden time i ovnen. Nakkefileten skæres ud i store klumper og bliver møre som smør.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g nakkefilet
  • 4 mellemstore rødløg
  • 4 mellemstore kartofler
  • 1 tsk timian - tørret
  • 1 spsk balsamico
  • 1 øl - helst en mørk øl, 33 cl.
  • 1 dl kalvefond - vand + fond
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Nakkefilet skæres ud i to store og tykke "bøffer", som igen deles på midten. Så du har fire gode stykker nakkefilet på cirka 150 gram stykket. Krydr dem godt med salt på begge sider, og lad dem hvile i 30 minutter.
  • Brun kødet grundigt på begge sider på en meget varm pande med lidt brunet smør, og læg kødet til side.
  • Rødløg pilles og deles i kvarte, hvorefter de lægges i et ildfast fad.
  • Kartoflerne vaskes og deles i kvarte, og kommes ned til løgene. Giv dem lidt olie, salt og tørret timian.
  • Læg nakkefiletstykkerne over grøntsagerne, og hæld øl og kalvefond ved. Kom også lidt sukker ved, og træk et par striber balsamico henover kødet. Kalvefonden laver jeg med 1 dl. kogende vand og 1 spsk. kalvefond på flaske. Krydr dem også med lidt peber og timian.
  • Luk fadet til med sølvpapir, og steg kødet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Stegetiden er halvanden time (90 minutter).

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
390
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
61
mg
20
%
Natrium
 
675
mg
29
%
Kalium
 
1395
mg
40
%
Kulhydrater
 
53
g
18
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
36
IU
1
%
Vitamin C
 
52
mg
63
%
Calcium
 
69
mg
7
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er der ølbraiseret nakkefilet, som du eks. kan servere sammen med en lækker broccolisalat.

Anret bare fadet på bordet, hvor man selv tager kartofler, rødløg og et stykke kød.

Du kan også hælde skyen over i en kasserolle, og koge den op inden du jævner den med lidt majsstivelse. Smages til med gastrik.

Læs også: Øl til mad: Se hvordan du matcher mad og øl

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole Vestergaard Andersen

    januar 05, 2024 at 11:15 pm

    Hej Holger
    Denne opskrift - ølbrasieret nakkefillet kan hverken gemmes eller printes. Hvad sker der ??????

    MVH Ole

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 06, 2024 at 7:37 am

      Hej Ole
      Tak for det, og det kan den nu 🙂
      Den lå i det gamle system, men er nu opdateret. Prik mig endelig på skulderen hvis du finder andre opskrifter på siden, der trænger til en opdatering.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Trine

    maj 14, 2017 at 8:25 pm

    Tak for svar... det var faktisk også mere saltningen som jeg ikke havde tiden til, men måske det bare er bedre ikke at have den liggende med salt så lang tid, frem for at stege dagen inden ????

    Svar
  3. Trine

    maj 14, 2017 at 3:34 am

    Kan man brune dette kød dagen inden, og så smide det i ovnen selve dagen hvor det skal bruges?

    Svar
    • Madensverden.dk

      maj 14, 2017 at 10:00 am

      Hej Trine
      Uha, det har jeg ikke prøvet, men jeg tror ikke jeg ville brune det så lang tid i forvejen, Og så lang tid tager bruningen heller ikke 🙂
      God fornøjelse - det skal nok blive godt.
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required