Her er min opskrift på en nem og lækker nudelsuppe. En skøn suppe med masser af nudler og grøntsager, og med smag som i det asiatiske køkken.
Nudelsuppe er en klassisk ret fra det asiatiske køkken, og der findes et utal af forskellige varianter over suppe med nudler og grøntsager.
Det afhænger blandt andet af, om nudelsuppen laves som i det vietnamesiske køkken - eller fra andre området i Asien. Jo, der er virkelig mange forskellige udgaver.
Her er min grundopskrift på en lækker nudelsuppe, der både er meget nem at lave, og som smager himmelsk godt.
Den er uden kød, men du kan sagtens lave nudelsuppen med kylling. Her skæres 300 gram inderfilet fra kylling i mindre stykker, og svitses i lidt olie i en gryde i 2-3 minutter.
Derefter tilsættes bouillon og opskriften følges ellers som beskrevet.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på nudelsuppe
Nudelsuppe - opskrift på lækker suppe med nudler
Ingredienser
Grøntsager
- 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 50 g babyspinat - hakkes groft
- 4 små gulerødder - snittes i små, tynde stave
- 1 knold ingefær - skrælles og rives fint
- 1 dåse majs - en lille dåse
Desuden anvendes
- 250 g nudler - gerne ægnudler
- 1,5 l vand
- 3 bouillonterninger - grøntsag eller kylling
- 3 spsk soja
- 2 spsk sød chilisauce
- Lidt sukker
- Lidt limesaft
Fremgangsmåde
- Start med at gøre alle grøntsager klar som beskrevet. Fyldet i en nudelsuppe kan varieres, og du kan også anvende andre slags grøntsager.
- Kog nudler som anvist på pakken, men de skal stadig have lidt bid. Hæld vandet fra og kom koldt vand ned til nudlerne. Lad dem stå et minuts tid, og hæld derefter nudlerne i et dørslag eller si, og øs koldt vand over. Lad dem stå og dryppe af.
- Kog 1,5 liter vand op sammen med tre terninger god bouillon. Tilsæt grøntsagerne, og dem småkoge 3-4 minutter.
- Tilsæt soja til din nudelsuppe sammen med lidt sød chilisauce, og smag til med lidt sukker og friskpresset limesaft. Du skal selvfølgelig også smage til med lidt salt.
- Anret med nudler i tallerkner, og fyld op med den lækre suppe. Nudlerne kan også kommes i suppen, men jeg synes det fungerer bedre, når man anretter nudlerne først, og derefter fylder op med suppe.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Note
Den færdige nudelsuppe serveres straks, og der fyldes op med nudler og suppe efter behag.
Nudelsuppen er mættende, og kan sagtens gå som et lækkert måltid til aftensmad.
Vegansk nudelsuppe
Du kan også lave en nudelsuppe fra Malaysia, og den hedder Laksa. Det er det gamle persiske ord for nudler - derfor giver det også god mening, at denne ret hedder Laksa.
Det er nemlig en suppe fuld af grønsager, tofu, smag og lækre risnudler. Suppen er ret så unik, da den indeholder en masse ingredienser, som virkelig spiller godt sammen. Og den er altså vegansk.
Jeg er normalt ikke den store suppespiser, men når det kommer til Laksa nudelsuppe, kan jeg ikke lade være med at spise utrolig mange portioner efter hinanden. Denne ret smager simpelthen bare for godt!
Man kan godt lave sin egen Laksa-paste, men det kræver både tid og nogle ingredienser, som godt kan være svære at skaffe i Danmark.
Vælg det fyld du holder mest af
Derfor har jeg snydt lidt og bruger rød karrypasta som erstatning plus ekstra krydderier. Det smager lige så godt og trods snyd, så kan man ikke smage den store forskel.
Når det kommer til indholdet af suppen, er der "fri leg". Du kan putte alle dine yndlingsgrønsager i, og du kan selv vælge, om du vil putte tofu, kylling eller rejer i.
Du skal bruge:
150 gram risnudler
1 dåse kokosmælk
3 spsk rød karrypasta
4 fed hvidløg
1 spsk ingefær fint revet
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt gurkemeje
2 stk tørrede røde chili
1 tsk stødt korianderfrø
2 spsk olie
100 gram champignoner
1 stk rød peberfrugt
1 stk gul peberfrugt
2 stk gulerødder
100 gram grønne bønner
100 gram tofu
1 spsk sesamfrø
1 spsk kartoffelmel
1 tsk sukker
2 spsk limesaft
4 spsk frisk koriander
4 spsk frisk basilikum
salt
Fremgangsmåde
- Start med at skære alle grønsagerne. Peberfrugterne i tynde stænger og resten af grønsagerne i små stykker.
- I en wok tilsættes en spsk olie og gulerodsstykkerne, lad dem stege i to minutter, tilføj nu de grønne bønner steg dem yderligere to minutter og tilsæt til sidst champignoner og peberfrugterne og lad alle grønsagerne stege sammen i cirka fem minutter. Pas endelig på med at stege dem for længe, de skal helst beholde deres crunch. Stil dem til side.
- Fyld en gryde med vand og lad vandet koge. Når vandet koger, tilføjes risnudlerne. Kog dem i cirka ti minutter eller indtil de er bløde, si vandet fra og stil dem til siden.
- Skær tofuen i tern og vend dem i kartoffelmel og sesamfrø. Varm olie op på en pande og steg tofuen. Vend den undervejs, begge sidder af tofuternen skal have en gylden farve.
- I en ny gryde tilsættes en spsk olie og hakket hvidløg samt revet ingefær. Steg det sammen i to minutters tid, tilføj nu rød karrypasta og steg yderligere i fem minutter.
- Tilsæt gurkemeje, stødt koriander, stødt spidskommen og tørrede røde chili. Steg det hele sammen i fem minutter.
- Tilføj kokosmælken i gryden med krydderier og smag til med salt, sukker og limesaft. Varm suppen op uden at bringe den i kog. Hæld nu de stegte grønsager og de kogte nudler ned i suppen.
- Server med tofu samt friskhakket koriander- og basilikum.
Vild med nudler? Så se også disse opskrifter:
Vegetariske forårsruller med nudler og rispandekager
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kurt Pedersen
Det ser rigtigt lækkert ud, men når du siger en knold ingefær, hvor meget ingefær betyder det så?
Holger Rørby Madsen
Hej Kurt
Jeg bruger et stykke (en knold) ingefær, men du har selvfølgelig ret i, at der er forskel på størrelsen. Men smag dig gerne frem, og tilsæt gerne lidt mere hvis du synes. Jeg bruger en knold, der vel nærmest må betegnes som mellemstor 🙂
Alt det bedste - og god fornøjelse
Holger