• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Nougattærte - opskrift på tærte med nougat

Nougattærte - opskrift på tærte med nougat

nougattærte
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
75
SHARES
FacebookMessenger75PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. september 2022 - Udgivet: 15. marts 2020

Her er min opskrift på nougattærte. En fantastisk lækker og nem tærte med masser af nougat. Laves med skøn bund af mørdej og mazarinmasse.

Nougattærte er en af mine favorittærter, og heldigvis er den da også rimelig nem at lave selv.

Tærten laves selvfølgelig med masser af nougat, og bunden er linsedej, mens fyldet er en lækker og luftig mazarinmasse.

Opskriften giver en tærte med nougat, hvor der er nok til otte personer.

Bemærk, at du får både linsedej og mazarinmasse i overskud, og det kan du eventuelt anvende til en af tærterne nederst i opskriften.

Opskrift på nougattærte med mazarinbund

nougattærte
Holger Rørby Madsen

Nougattærte - opskrift på tærte med nougat

5 fra 6 stemmer
Her er min opskrift på nougattærte. En fantastisk lækker og nem tærte med masser af nougat. Laves med bund af mørdej, mazarinmasse og nougat på toppen.
Antal: 8 stykker
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 958
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Mørdej
  • 200 g smør - køleskabskoldt
  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 1 æg
Mazarin
  • 200 g sukker
  • 200 g marcipan
  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 50 g hvedemel
Nougattærte
  • 200 g nougat
  • 50 g mørk chokolade
  • mandelsplinter - ristede

Fremgangsmåde
 

Mørdej
  1. Skær det kolde smør i mindre tern og kom det i røremaskinen sammen med hvedemel. Rør nu smør og mel sammen ved lav hastighed, og det tager 3-4 minutter. Kom så flormelis i og rør det med i et minuts tid.
  2. Derefter røres et æg i. Rør indtil dejen er nogenlunde samlet, og tag derefter dejen ud på bordet.
  3. Saml dejen sammen til en kugle - du skal IKKE ælte dejen, hvorefter den har bedst af at komme på køl i mindst en time.
Mazarin
  1. Sukker kommes i en skål, og marcipan skæres i mindre stykker, der ligeledes kommes i.
  2. Brug nu en spartel på røremaskinen til at smuldre marcipanen ud i sukkeret. Rør ved lav eller næstlaveste hastighed.
  3. Blødt smør skæres også i tern, og røres gradvist i massen.
  4. Derefter røres æggene i et ad gangen. Men hvert æg skal være godt rørt ind i massen inden det næste æg kommes i!
  5. Brug nu en dejskraber til at vende hvedemelet forsigtigt i mazarinmassen, hvorefter den er klar til brug.
Nougattærte
  1. Forvarm ovnen til 200 grader over-undervarme. Ikke varmluft.
  2. Smør en form på 21 cm. i diameter med smør.
  3. Rul mørdej ud i en tykkelse på fire millimeter, så tærteformen netop kan lægges omvendt ovenpå. Skær rundt langs kanten, og læg derefter forsigtigt dejen ned i formen, og pres den forsigtigt til langs kanten. Husk altid at have masser af mel på bordet, når du arbejder med mørdej.
  4. Kom derefter mazarinmasse i, og her skal tærten være fyldt cirka ⅔ op.
  5. Bages derefter i cirka 20-22 minutter nederst i ovnen. Tag tærten ud og lad den køle af.
  6. Smelt nougat over vandbad, i en lille gryde eller i mikroovn. Hæld den smeltede nougat over den afkølede tærte, men kom den ikke helt ud til kanten! Lad nu din nougattærte køle mere af.
  7. Smelt den mørke chokolade, og dekorér nougattærten med den ved at dryppe chokoladen over tærten. Drys med ristede mandelflager.

Næringsindhold

Kalorier: 958kcalKulhydrater: 110gProtein: 12gFedt: 53gMættet fedt: 29gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 17gTransfedt: 2gKolesterol: 210mgNatrium: 380mgKalium: 236mgKostfibre: 3gSukker: 60gVitamin A: 1404IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 62mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdige mandeltærte må gerne stå nogle timer inden den skæres ud, og du kan med fordel lave din nougattærte dagen før, den skal serveres.

Se også andre opskrifter på lækre tærter:

Jordbærtærte med vaniljecreme

Pistacie-mazarin med creme og bær

Rabarbertærte med marcipan

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbet

    november 02, 2020 at 3:48 pm

    Hej Jeg har netop bagt Nougattærte efter jeres opskrift herinde. Den passer slet ikke i mål og bagetid. Har i selv prøvet at bage den? Øv, mange penge er gået tabt. Jeg prøvede at forlænge bagetiden selvfølgelig, da jeg er en ihærdig bager, men det hjalp ikke. For meget dej og alt alt for meget fyld til størrelsen i denne opskrift.

    Svar
    • Martin Jensen

      august 28, 2022 at 9:24 pm

      Vi har også lige bagt den og vi har samme problem som dig. Vi har sågar bagt den i 20 extra og samme resultat. Og ja det er mange penge bare at smide ud.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade
  • Billede med ribsmuffins.
    Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat - skøn salat med rå squash, tomat og æble

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Forsiden lige nu

Billede af nem aftensmad.
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
billederesultat for hakket kylling med broccolimos
Hakket kylling med broccolimos (god børneret)→ Se opskriften
Billede af squashfritter.
Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
brombærmuffins
Lækre brombærmuffins uden smør og med mindre sukker→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required