Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Nougattærte - opskrift på tærte med nougat

Nougattærte - opskrift på tærte med nougat

nougattærte
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
76
SHARES
FacebookMessenger76PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på nougattærte. En fantastisk lækker og nem tærte med masser af nougat. Laves med skøn bund af mørdej og mazarinmasse.

Nougattærte er en af mine favorittærter, og heldigvis er den da også rimelig nem at lave selv.

Tærten laves selvfølgelig med masser af nougat, og bunden er linsedej, mens fyldet er en lækker og luftig mazarinmasse.

Opskriften giver en tærte med nougat, hvor der er nok til otte personer.

Bemærk, at du får både linsedej og mazarinmasse i overskud, og det kan du eventuelt anvende til en af tærterne nederst i opskriften.

Opskrift på nougattærte med mazarinbund

Nougattærte - opskrift på tærte med nougat

Holger Rørby Madsen
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Her er min opskrift på nougattærte. En fantastisk lækker og nem tærte med masser af nougat. Laves med bund af mørdej, mazarinmasse og nougat på toppen.
Antal: 8 stykker
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mørdej
  • 200 g smør køleskabskoldt
  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 1 æg
Mazarin
  • 200 g sukker
  • 200 g marcipan
  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 50 g hvedemel
Nougattærte
  • 200 g nougat
  • 50 g mørk chokolade
  • mandelsplinter ristede

Fremgangsmåde

Mørdej
  1. Skær det kolde smør i mindre tern og kom det i røremaskinen sammen med hvedemel. Rør nu smør og mel sammen ved lav hastighed, og det tager 3-4 minutter. Kom så flormelis i og rør det med i et minuts tid.
  2. Derefter røres et æg i. Rør indtil dejen er nogenlunde samlet, og tag derefter dejen ud på bordet.
  3. Saml dejen sammen til en kugle - du skal IKKE ælte dejen, hvorefter den har bedst af at komme på køl i mindst en time.
Mazarin
  1. Sukker kommes i en skål, og marcipan skæres i mindre stykker, der ligeledes kommes i.
  2. Brug nu en spartel på røremaskinen til at smuldre marcipanen ud i sukkeret. Rør ved lav eller næstlaveste hastighed.
  3. Blødt smør skæres også i tern, og røres gradvist i massen.
  4. Derefter røres æggene i et ad gangen. Men hvert æg skal være godt rørt ind i massen inden det næste æg kommes i!
  5. Brug nu en dejskraber til at vende hvedemelet forsigtigt i mazarinmassen, hvorefter den er klar til brug.
Nougattærte
  1. Forvarm ovnen til 200 grader over-undervarme. Ikke varmluft.
  2. Smør en form på 21 cm. i diameter med smør.
  3. Rul mørdej ud i en tykkelse på fire millimeter, så tærteformen netop kan lægges omvendt ovenpå. Skær rundt langs kanten, og læg derefter forsigtigt dejen ned i formen, og pres den forsigtigt til langs kanten. Husk altid at have masser af mel på bordet, når du arbejder med mørdej.
  4. Kom derefter mazarinmasse i, og her skal tærten være fyldt cirka ⅔ op.
  5. Bages derefter i cirka 20-22 minutter nederst i ovnen. Tag tærten ud og lad den køle af.
  6. Smelt nougat over vandbad, i en lille gryde eller i mikroovn. Hæld den smeltede nougat over den afkølede tærte, men kom den ikke helt ud til kanten! Lad nu din nougattærte køle mere af.
  7. Smelt den mørke chokolade, og dekorér nougattærten med den ved at dryppe chokoladen over tærten. Drys med ristede mandelflager.

Næringsindhold

Kalorier958kcalKulhydrater110gProtein12gFedt53gMættet fedt29gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt17gTransfedt2gKolesterol210mgNatrium380mgKalium236mgKostfibre3gSukker60gVitamin A1404IUVitamin C0.1mgCalcium62mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Den færdige mandeltærte må gerne stå nogle timer inden den skæres ud, og du kan med fordel lave din nougattærte dagen før, den skal serveres.

Se også andre opskrifter på lækre tærter:

Jordbærtærte med vaniljecreme

Pistacie-mazarin med creme og bær

Rabarbertærte med marcipan

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbet skriver

    november 02, 2020 at 3:48 pm

    Hej Jeg har netop bagt Nougattærte efter jeres opskrift herinde. Den passer slet ikke i mål og bagetid. Har i selv prøvet at bage den? Øv, mange penge er gået tabt. Jeg prøvede at forlænge bagetiden selvfølgelig, da jeg er en ihærdig bager, men det hjalp ikke. For meget dej og alt alt for meget fyld til størrelsen i denne opskrift.

    Svar
    • Martin Jensen skriver

      august 28, 2022 at 9:24 pm

      Vi har også lige bagt den og vi har samme problem som dig. Vi har sågar bagt den i 20 extra og samme resultat. Og ja det er mange penge bare at smide ud.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required