Her er min opskrift på nougattærte. En fantastisk lækker og nem tærte med masser af nougat. Laves med skøn bund af mørdej og mazarinmasse.
Nougattærte er en af mine favorittærter, og heldigvis er den da også rimelig nem at lave selv.
Tærten laves selvfølgelig med masser af nougat, og bunden er linsedej, mens fyldet er en lækker og luftig mazarinmasse.
Opskriften giver en tærte med nougat, hvor der er nok til otte personer.
Bemærk, at du får både linsedej og mazarinmasse i overskud, og det kan du eventuelt anvende til en af tærterne nederst i opskriften.
Opskrift på nougattærte med mazarinbund
Ingredienser
Mørdej
- 200 gram smør køleskabskoldt
- 300 gram hvedemel
- 100 gram flormelis
- 1 æg
Mazarin
- 200 gram sukker
- 200 gram marcipan
- 200 gram blødt smør
- 4 æg
- 50 gram hvedemel
Nougattærte
- 200 gram nougat
- 50 gram mørk chokolade
- mandelsplinter ristede
Sådan gør du
Mørdej
- Skær det kolde smør i mindre tern og kom det i røremaskinen sammen med hvedemel. Rør nu smør og mel sammen ved lav hastighed, og det tager 3-4 minutter. Kom så flormelis i og rør det med i et minuts tid.
- Derefter røres et æg i. Rør indtil dejen er nogenlunde samlet, og tag derefter dejen ud på bordet.
- Saml dejen sammen til en kugle - du skal IKKE ælte dejen, hvorefter den har bedst af at komme på køl i mindst en time.
Mazarin
- Sukker kommes i en skål, og marcipan skæres i mindre stykker, der ligeledes kommes i.
- Brug nu en spartel på røremaskinen til at smuldre marcipanen ud i sukkeret. Rør ved lav eller næstlaveste hastighed.
- Blødt smør skæres også i tern, og røres gradvist i massen.
- Derefter røres æggene i et ad gangen. Men hvert æg skal være godt rørt ind i massen inden det næste æg kommes i!
- Brug nu en dejskraber til at vende hvedemelet forsigtigt i mazarinmassen, hvorefter den er klar til brug.
Nougattærte
- Forvarm ovnen til 200 grader over-undervarme. Ikke varmluft.
- Smør en form på 21 cm. i diameter med smør.
- Rul mørdej ud i en tykkelse på fire millimeter, så tærteformen netop kan lægges omvendt ovenpå. Skær rundt langs kanten, og læg derefter forsigtigt dejen ned i formen, og pres den forsigtigt til langs kanten. Husk altid at have masser af mel på bordet, når du arbejder med mørdej.
- Kom derefter mazarinmasse i, og her skal tærten være fyldt cirka ⅔ op.
- Bages derefter i cirka 20-22 minutter nederst i ovnen. Tag tærten ud og lad den køle af.
- Smelt nougat over vandbad, i en lille gryde eller i mikroovn. Hæld den smeltede nougat over den afkølede tærte, men kom den ikke helt ud til kanten! Lad nu din nougattærte køle mere af.
- Smelt den mørke chokolade, og dekorér nougattærten med den ved at dryppe chokoladen over tærten. Drys med ristede mandelflager.
Næringsindhold
Noter
Den færdige mandeltærte må gerne stå nogle timer inden den skæres ud, og du kan med fordel lave din nougattærte dagen før, den skal serveres.
Se også andre opskrifter på lækre tærter:
Hej Jeg har netop bagt Nougattærte efter jeres opskrift herinde. Den passer slet ikke i mål og bagetid. Har i selv prøvet at bage den? Øv, mange penge er gået tabt. Jeg prøvede at forlænge bagetiden selvfølgelig, da jeg er en ihærdig bager, men det hjalp ikke. For meget dej og alt alt for meget fyld til størrelsen i denne opskrift.
Vi har også lige bagt den og vi har samme problem som dig. Vi har sågar bagt den i 20 extra og samme resultat. Og ja det er mange penge bare at smide ud.