Lækre og sprøde nøddekurve smager skønt til hverdag og fest. De kan fyldes med din favoritis, frugt eller creme – og så er de lette at lave.
Nøddekurve smager fantastisk og kan serveres året rundt, når der skal lidt ekstra lækkert på bordet.
De er lette at lave og smager skønt med eksempelvis is eller hindbærskum.
Lav dem til nytår og pynt dem lidt ekstra, eller server til jul med vaniljeis og kirsebærsauce som alternativ til risalamanden.
Opskrift på nøddekurve
Nøddekurve
Ingredienser
- 75 g hasselnødder - finthakkede
- 50 g smør - blødt
- 50 g sukker
- 50 g glukosesirup
- 3 spsk hvedemel
Fremgangsmåde
- Kom hasselnødderne i en blender eller minihakker og kør til de er finthakkede.
- Bland de hakkede hasselnødder med blødt smør, sukker, glukosesirup og hvedemel til en ensartet masse.
- Nøddekurvene laves af to omgange. Form først fire små kugler af massen (på størrelse med en valnød) og sæt dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Pas på, for de flyder meget ud, når de bages.
- Bag nøddemassen i 10-12 minutter ved 175 grader til de er let gyldne.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle 1-2 minutter, mens du finder fire glas, kopper eller små skål frem med en diameter på cirka 6 cm. Stil dem med bunden opad.
- Tag forsigtigt de bagte nøddeflager af bagepapiret med en palet og læg dem hen over bunden af glassene. Lad dem folde sig ned over glasset - brug evt. fingrene til at forme dem. Lad dem køle helt af på glasset.
- Lav anden omgang nøddekurve efter samme fremgangsmåde.
- Når nøddekurvene er helt afkølede er de klar til servering. Kom kugler af is i nøddekurvene og server straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Opbevar nøddekurve i en tætsluttende beholder, her kan de holde sig i op til en uge.
De lækre og sprøde kurve af hasselnødder kan serveres med alle slags is eller fx en cremet hindbærskum af flødeskum vendt med friske hindbær.
Pynt evt. med chokoladesauce og hakkede nødder.
Se også disse opskrifter på lækre desserter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: