Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Nøddekurve

Nøddekurve

Nøddekurve
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS

Lækre og sprøde nøddekurve smager skønt til hverdag og fest. De kan fyldes med din favoritis, frugt eller creme - og så er de lette at lave.

Nøddekurve smager fantastisk og kan serveres året rundt, når der skal lidt ekstra lækkert på bordet.

De er lette at lave og smager skønt med eksempelvis is eller hindbærskum.

Lav dem til nytår og pynt dem lidt ekstra, eller server til jul med vaniljeis og kirsebærsauce som alternativ til risalamanden.

Opskrift på nøddekurve

Nøddekurve

charlotte mithrilCharlotte Mithril
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 28 minutter min
Tilb. tid: 12 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Lækre og sprøde nøddekurve smager skønt til hverdag og fest. De kan fyldes med din favoritis, frugt eller creme - og så er de lette at lave.
Antal: 8 stk
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 75 g hasselnødder (finthakkede)
  • 50 g smør (blødt)
  • 50 g sukker
  • 50 g glukosesirup
  • 3 spsk hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Kom hasselnødderne i en blender eller minihakker og kør til de er finthakkede.
  2. Bland de hakkede hasselnødder med blødt smør, sukker, glukosesirup og hvedemel til en ensartet masse.
  3. Nøddekurvene laves af to omgange. Form først fire små kugler af massen (på størrelse med en valnød) og sæt dem med god afstand på en bageplade med bagepapir. Pas på, for de flyder meget ud, når de bages.
  4. Bag nøddemassen i 10-12 minutter ved 175 grader til de er let gyldne.
  5. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle 1-2 minutter, mens du finder fire glas, kopper eller små skål frem med en diameter på cirka 6 cm. Stil dem med bunden opad.
  6. Tag forsigtigt de bagte nøddeflager af bagepapiret med en palet og læg dem hen over bunden af glassene. Lad dem folde sig ned over glasset - brug evt. fingrene til at forme dem. Lad dem køle helt af på glasset.
  7. Lav anden omgang nøddekurve efter samme fremgangsmåde.
  8. Når nøddekurvene er helt afkølede er de klar til servering. Kom kugler af is i nøddekurvene og server straks.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Opbevar nøddekurve i en tætsluttende beholder, her kan de holde sig i op til en uge.

De lækre og sprøde kurve af hasselnødder kan serveres med alle slags is eller fx en cremet hindbærskum af flødeskum vendt med friske hindbær.

Pynt evt. med chokoladesauce og hakkede nødder.

Se også disse opskrifter på lækre desserter:

  • Indbagt is med marengs
  • Chokolademousse
  • Jordbærtrifli
  • Creme brulee
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required