• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Nemme rundstykker med birkes

Nemme rundstykker med birkes

nemme rundstykker med birkes
Nemme rundstykker med birkes, der passer perfekt til morgenbordet, og rundstykkerne får en virkelig lækker og sprød skorpe. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. april 2024 - Udgivet:  6. januar 2024

Del gerne:
84
SHARES
FacebookMessenger84PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på nemme rundstykker med birkes. Rundstykkerne har den rigtige og sprøde skorpe, og dejen kan evt. laves dagen før.
  2. Opskrift på nemme rundstykker
  3. Nemme rundstykker
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Med dampovn
Gå til opskrift

Her er min opskrift på nemme rundstykker med birkes. Rundstykkerne har den rigtige og sprøde skorpe, og dejen kan evt. laves dagen før.

Sådan bager du nemme rundstykker med birkes, og de har en sprød og lækker skorpe.

Hemmeligheden er blandt andet at anvende hvedemel med et højt proteinindhold, og her har jeg brugt en hvedemel fra Amo med 14% protein. Den hedder Strong og kan købes i forkellige supermarkeder. Andre mærker kan også bruges, men brug helst en hvedemel med et proteinindhold på mindst 12%.

Jeg anvender også bageenzymer, som du også kan købe i mange supermarkeder, men ellers kan det godt udelades.

Rundstykkerne kan med fordel bages i en dampovn, men da det er de færreste der ejer sådan en, har jeg i fremgangsmåden beskrevet hvordan du bager dem uden sådan en ovn. Længere nede kan du se fremgangsmåden i dampovn.

Har du mere tid, kan du her se hvordan du bager bagerens originale rundstykker med fordej og det hele.

Du får 6 nemme rundstykker ud af denne opskrift, og de kan sagtens fryses ned.

Se også disse opskrifter:

Skagenslapper - opskrift på hjemmebagte skagenslapper

Boller - bedste opskrift på den hjemmebagte bolle

Hjemmebagte håndværkere med blå birkes

Opskrift på nemme rundstykker

nemme rundstykker med birkes

Nemme rundstykker

Her er min opskrift på nemme rundstykker med birkes. Rundstykkerne har den rigtige og sprøde skorpe, og dejen kan evt. laves dagen før.
Bedømmelse
5 fra 3 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 40 minutter minutter
Antal 6 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 175 g vand - lunkent
  • 25 g gær
  • 285 g hvedemel - med mindst 12% protein
  • 6 g bageenzymer - kan udelades
  • 5 g salt
  • Lidt birkes - + vand til pynt

Fremgangsmåde

  • Til de nemme rundstykker starter du med at røre lunkent vand og gær sammen. Kom det i skålen til din røremaskine.
  • Tilsæt hvedemel, bageenzymer (kan udelades) og lidt salt. Kør dejen med dejkrog og middel hastighed i ca. 8 minutter. Melmængde kan altid variere, men dejen skal slippe kanterne og være nogenlunde fast i konsistensen.
  • Tag dejen ud på køkkenbordet (yderligere mel bør ikke være nødvendigt), og virk dejen op. Læg et viskestykke over og lad dejen hvile i 15 minutter.
  • Del den så i 6 lige store stykker, der hver skal veje omkring 80 gram. Trilles til boller. Dejen skal ikke æltes igen i dette trin.
  • Kom lidt koldt vand i en skål og birkes i en anden.
  • Dyp toppen af hvert rundstykke let i vandet og derefter i birkes. Sættes på bageplade med bagepapir. Har du en hulplade, skal du selvfølgelig bruge den.
  • Stil bagepladen ind i ovnen med en lille skål kogende vand i bunden af ovnen. Stil gerne ovnen på max. 40 grader almindelig over. og undervarme, og kan du ikke det, nøjes du bare med at tænde lyset i ovnen. lad rundstykkerne hæve i ca. 45 minutter.
  • Tag rundstykkerne ud af ovnen og skru den op på 210 grader varmluft. Stil rundstykkerne ind i ovnen når den er gennemvarm sammen med en lille skål kogende vand i bunden, og bag dem indtil de har en flot farve, hvilket typisk tager ca. 18 minutter. Afhængig af hvor meget din ovn varmer. Luk dampen ud efter 15 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
177
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
327
mg
14
%
Kalium
 
76
mg
2
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
9
mg
1
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De nemme rundstykker køles lidt af på en rist, og derefter er de klar til morgenbordet.

Dejen kan også langtidshæves, hvor den æltes sammen dagen før. Det vil sige om aftenen, hvor gærmængden nedsættes til ca. 3 gram. Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet, og om morgenen trilles den så til rundstykker, der efterhæves overdækket i 30 minutter. Bages ellers som anvist i opskriften.

Med dampovn

Har du en dampovn, kan du med fordel lade rundstykkerne hæve ved 35 grader på ovnens hæve/dej program med damp i ca. 30 minutter.

Bages derefter med middel damp i ca. 18 minutter ved 200 grader varmluft. Bagetiden kan godt være lidt længere. Luk dampen ud 5 minutter før rundstykkerne er færdigbagt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mogens Strange

    januar 08, 2024 at 7:04 pm

    Hej har prøvet dine rundstykker og de blev rigti gode hej

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 09, 2024 at 7:19 am

      Hej Mogens
      Det lyder godt - og mange tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    januar 07, 2024 at 3:36 pm

    Hej Holger. Nu har jeg afprøvet din opskrift. Jeg lavede dobbelt portion. 12 perfekte, sprøde, gyldenbrune rundstykker. De har endda de små dutter i bunden som bagerens. Jeg er så glad 🤗

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 09, 2024 at 7:30 am

      Hej Lone
      Dejligt at høre - og intet slår de hjemmebagte rundstykker 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    januar 07, 2024 at 10:13 am

    Jeg har længe søgt efter en rigtig god opskrift på rundstykker, men synes ikke rigtig det er lykkedes. De bliver ikke sprøde, men mere som boller med birkes. Jeg er glad for jeg fandt din, nu vil jeg prøve. Jeg kan få bageenzym i vores Superbrugs og jeg har en hulplade til ovnen. Glæder mig til at prøve. Rigtig sprøde, lette rundstykker. UHM 😊

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required