• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Koldhævede rundstykker

Koldhævede rundstykker

koldhævede rundstykker
Disse koldhævede rundstykker er både nemme og lækre, og de hæver natten over i køleskabet eller et andet køligt sted. Dejen skal ikke æltes, og du kan starte dagen med friskbagte rundstykker. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  10. januar 2024 - Udgivet:  21. oktober 2017

Del gerne:
469
SHARES
FacebookMessenger469PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Koldhævede rundstykker er meget nemme at lave, og de skal ikke på noget tidspunkt æltes. Til gengæld har du friskt morgenbrød.
  2. Opskrift på koldhævede rundstykker
  3. Koldhævede rundstykker
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Relaterede opskrifter
  9. Spanske rundstykker
  10. Hjemmebagte boller med smør
  11. Nemme rundstykker
  12. Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør
Gå til opskrift

Koldhævede rundstykker er meget nemme at lave, og de skal ikke på noget tidspunkt æltes. Til gengæld har du friskt morgenbrød.

Koldhævede rundstykker er en grundopskrift på lækkert morgenbrød, der er virkelig nemt at lave.

Dejen røres nemt sammen om aftenen, hvorefter den hæver i køleskabet natten over.

Om morgenen kan du hurtigt bage lækre rundstykker med den helt rigtige krumme, og vel at mærke rundstykker, som ikke er pap.

Jeg har tilsat lidt grahamsmel for at give brødet lidt mere tyngde. Opskriften giver 8 stk., men opskriften er nem at gange op.

Opskrift på koldhævede rundstykker

koldhævede rundstykker

Koldhævede rundstykker

Koldhævede rundstykker er meget nemme at lave, og de skal ikke på noget tidspunkt æltes. Til gengæld har du friskt morgenbrød.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 10 timer timer 35 minutter minutter
Antal 8 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 dl vand - koldt
  • 4 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 7 g salt
  • 50 g grahamsmel
  • 350 g hvedeme - med mindst 12% protein
  • birkes - blå, til pynt

Fremgangsmåde

  • Om aftenen måles koldt vand af i en skål, hvorefter gæren røres ud i vandet. Du skal blot bruge en lille klump gær.
  • Hvedemel blandes sammen med grahamsmel, salt og sukker, og kommes i gærvandet på samme tid.
  • Rør dejen sammen i et minuts tid med en grydeske. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og læg et viskestykke over.
  • Stil dejen på køl til næste morgen - gerne mindst 10 timer. I stedet for køleskab kan du sætte skålen et andet køligt sted med en temperatur på omkring fem grader.
  • Om morgenen kommer du dejen ud på køkkenbordet, som du har drysset med en smule mel. Fold dejen sammen et par gange, og del dejen i otte ligestore stykker.
  • Spænd rundstykkerne op og stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys eventuelt med blå birkes.
  • Læg igen husholdningsfilm over og lad rundstykkerne hæve i 45 minutter på køkkenbordet.
  • Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
  • Bag rundstykkerne i cirka 25 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
185
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Natrium
 
347
mg
15
%
Kalium
 
393
mg
11
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
0.5
g
1
%
Protein
 
11
g
22
%
Calcium
 
18
mg
2
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De koldhævede rundstykker køles af på en rist. Men de er bedst som helt lune.

Rundstykkerne kan dog sagtens fryses ned.

Relaterede opskrifter

Spanske rundstykker

4.2 fra 5 stemmer
Her får du min opskrift på spanske rundstykker, der opnår den eftertragtede og krakelerede skorpe, der samtidig bevarer sprødheden.
Gå til opskrift
spanske rundstykker

Hjemmebagte boller med smør

4.8 fra 667 stemmer
Få min bedste opskrift på hjemmebagte boller. Nemme at bage og lige så lækre som hos bageren. Fryseegnet og lækre at servere med smør.
Gå til opskrift
billede med boller

Nemme rundstykker

5 fra 3 stemmer
Her er min opskrift på nemme rundstykker med birkes. Rundstykkerne har den rigtige og sprøde skorpe, og dejen kan evt. laves dagen før.
Gå til opskrift
nemme rundstykker med birkes

Luftigt franskbrød opskrift bagt med mælk og smør

4.9 fra 408 stemmer
Denne opskrift giver dig et både nemt og meget luftigt franskbrød med en blød krumme og en lækker skorpe. Nemt at bage og så kan det fryses.
Gå til opskrift
billede med franskbrød
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Naundrup Jensen

    maj 04, 2025 at 8:10 am

    Prøvede de koldhævede rundstykker, men dejen var umulig at røre med en grydeske. En meget tung dej. Er det korrekt, at der kun skal 3 dl vand og intet andet flydende til 400 g mel?

    Svar
  2. Vibeke

    februar 01, 2025 at 3:07 pm

    Ville man kunne bruge tørgær?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 01, 2025 at 4:42 pm

      Hej Vibeke
      Ja, det kan du sagtens 🙂
      Husk blot at væsken skal være lidt varmere når tørgæren tilsættes.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Ruth Kjær Jensen

    august 25, 2024 at 1:25 pm

    Hej
    Kan jeg skifte grahamsmelet ud med havregryn
    mvh Ruth

    Svar
  4. Sven Thaisen

    maj 02, 2021 at 11:11 am

    Ligesom Palle har jeg oplevet en meget flydende dej til de koldhævede rundstykker, måske er der noget galt med mængdeangivelserne i opskriften, enten for meget vand eller for lidt mel.😩

    Svar
  5. Dezker

    maj 03, 2019 at 6:34 pm

    Hej
    Jeg skal lave den her opskrift til en tur jeg skal med skolen. Vil spørge om men kan prøve at putte vand ned i bunden af ovnen så de bliver sprøde?

    Svar
    • Madensverden.dk

      maj 04, 2019 at 8:43 am

      hek Dezker

      Det kan du i hvert fald, og det bliver rundstykkerne kun bedre af 🙂

      Rigtig god fornøjelse.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
  6. Camilla

    september 27, 2018 at 4:15 pm

    Hej. Må dejen være i køleskabet omkring 16-17 timer? Så man kan lave dem en eftermiddag og færdiggøre dem dagen efter om morgenen?

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 27, 2018 at 10:15 pm

      Hej Camilla

      Det burde ikke være noget problem overhovedet 🙂

      God fornøjelse med med brødene.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  7. Palle

    marts 18, 2018 at 10:15 am

    Hej har her til morgen prøvet og bage din opskrift på koldhævede rundstykker, men men et eller andet gik galt, da jeg tog dejen ud af køleskabet enda så meget at var den stadig flydene. Har fulgt opskriften til punkt og prikke, så hvad gjorde jeg forkert.

    MVH. Palle

    Svar
  8. Annette

    januar 12, 2018 at 10:01 am

    Vil bare takke for denne side. Jeg elsker at lave mad. Og finder så meget inspiration herinde. Er aldrig blevet skuffet. Tak for det og dejlig dag
    Annette.????

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 12, 2018 at 10:35 am

      Hej Annette

      Hvor er du sød - tusind tak for responsen. Den er jeg meget glad for.

      Alt det bedste til dig

      Holger

      Madensverden.dk

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required