Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sovs og sauce › Nem sovs med sennep, kalvefond, fløde og timian

Nem sovs med sennep, kalvefond, fløde og timian

nem sovs
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS
Opdateret: 26. september 2019 - Udgivet: 6. marts 2016

Nem sovs til en god bøf eller okse- og kalvekød. Sovsen er klar på få minutter og laves med lidt sennep, kalvefond og fløde. Smag til med timian.

Nem sovs er lækker sovs, og særdeles hurtigt at lave.

Sovsen passer perfekt til oksekød og kalvekød, men er såmænd også en fin følgesvend til en kotelet.

Dette er grundopskriften på sovsen, men du kan sagtens selv justere smagen til på flere måder.

Dels ved at tilføre mere eller mindre sennep, men du kan også bruge lidt mere fløde, hvis du ønsker en lidt tykkere sovs.

Endelig er det også muligt at bruge fire centiliter whisky eller cognac.

Tilsæt så dette efter du har svitses balsamico. Så hælder du whisky eller cognac i, og kort efter kalvefonden. Det giver en ekstra dybde til sovsen, men er altså ikke nødvendigt.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine grundopskrifter på god sovs.

Opskrift på nem sovs

1 spiseskefuld balsamico
2 deciliter kraftig kalvefond
2-3 teskefulde sennep
1 deciliter fløde
1 teskefuld tørret timian - eller et par spiseskefulde frisk timian
1 teskefuld Maizena, der udrøres i lidt koldt vand

Fremgangsmåde

  1. Kom balsamico op i en kasserolle, og varm det op. Pisk rundt mens balsamico lige svitses kortvarigt af.
  2. Hæld så kalvefond i, og pisk det rundt igen.
  3. Tilsæt sennep, fløde og timian, og lad det koge op igen.
  4. Nu skal sovsen simre i fem minutter.
  5. Rør lidt Maizena ud i en smule koldt vand, og pisk det ind  i sovsen indtil den har den rette konsistens. Ikke for tyk - men heller ikke for tynd.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber. Pas dog på med salt, da kalvefonden jo er meget saltet!

Servér straks - gerne sammen med hjemmelavede pommes frites i ovn.

Denne opskrift på nem sovs er god til blandt andet oksefilet og t-bone steak.

T-bone på grill - guide til den perfekte T-bone
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.