Nem sovs til en god bøf eller okse- og kalvekød. Sovsen er klar på få minutter og laves med lidt sennep, kalvefond og fløde. Smag til med timian.
Nem sovs er lækker sovs, og særdeles hurtigt at lave.
Sovsen passer perfekt til oksekød og kalvekød, men er såmænd også en fin følgesvend til en kotelet.
Dette er grundopskriften på sovsen, men du kan sagtens selv justere smagen til på flere måder.
Dels ved at tilføre mere eller mindre sennep, men du kan også bruge lidt mere fløde, hvis du ønsker en lidt tykkere sovs.
Endelig er det også muligt at bruge fire centiliter whisky eller cognac.
Tilsæt så dette efter du har svitses balsamico. Så hælder du whisky eller cognac i, og kort efter kalvefonden. Det giver en ekstra dybde til sovsen, men er altså ikke nødvendigt.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine grundopskrifter på god sovs.
Opskrift på nem sovs
1 spiseskefuld balsamico
2 deciliter kraftig kalvefond
2-3 teskefulde sennep
1 deciliter fløde
1 teskefuld tørret timian - eller et par spiseskefulde frisk timian
1 teskefuld Maizena, der udrøres i lidt koldt vand
Fremgangsmåde
- Kom balsamico op i en kasserolle, og varm det op. Pisk rundt mens balsamico lige svitses kortvarigt af.
- Hæld så kalvefond i, og pisk det rundt igen.
- Tilsæt sennep, fløde og timian, og lad det koge op igen.
- Nu skal sovsen simre i fem minutter.
- Rør lidt Maizena ud i en smule koldt vand, og pisk det ind i sovsen indtil den har den rette konsistens. Ikke for tyk - men heller ikke for tynd.
- Smag til med salt og friskkværnet peber. Pas dog på med salt, da kalvefonden jo er meget saltet!
Servér straks - gerne sammen med hjemmelavede pommes frites i ovn.
Denne opskrift på nem sovs er god til blandt andet oksefilet og t-bone steak.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: