• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce

Hurtig andesauce

billederesultat for nem og hurtig andesauce
Du kan lave en nem og hurtig andesauce på 10 minutter, og det er altså stadig en rigtig god sovs til anden. Andesovsen laves med andefond som en opbagt sovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  23. december 2023 - Udgivet:  24. december 2021

Del gerne:
116
SHARES
FacebookMessenger116PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på en både nem og hurtig andesauce, der kan laves på 10 minutter. Det en opskrift, hvor du er sikker på en god sovs til anden.
  2. Opskrift på hurtig andesauce
  3. Hurtig andesauce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
4.8 fra 50 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på en både nem og hurtig andesauce, der kan laves på 10 minutter. Det en opskrift, hvor du er sikker på en god sovs til anden.

Du kan sagtens lave en hurtig andesauce, der samtidig også er særdeles velsmagende til andestegen.

Her kan du se hvordan du laver den nemme andesovs som en opbagt sovs med andefond, der så tilsættes lidt fløde og smages til.

I denne opskrift har jeg anvendt lidt gastrik, som jeg synes skal til. For det giver altså en andesauce en dybere og mere fyldig smag.

Du kan også blot tilsætte en smule eddike og lidt sukker til sovsen.

Opskriften giver andesauce til mindst fire personer.

Her kan du i øvrigt se hvordan du nemt og hurtigt laver en gastrik med blot to ingredienser.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Stegetid på and og andesteg
  • Klassisk andesovs
  • Langtidsstegt and

Opskrift på hurtig andesauce

billederesultat for nem og hurtig andesauce

Hurtig andesauce

Min opskrift på en både nem og hurtig andesauce, der kan laves på 10 minutter. Det en opskrift, hvor du er sikker på en god sovs til anden.
Bedømmelse
4.8 fra 50 stemmer
RetSovs og saucer
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl vand
  • 3 spsk andefond - koncentreret
  • 1 dl fløde
  • 1-2 spsk gastrik
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med at lave din andefond. Kog fire deciliter vand op og tilsæt en passende mængde koncentreret andefond. Jeg plejer at anvende cirka tre spiseskefulde koncentreret andefond til denne sovs, men smag dig frem. Måske vil du bruge lidt mere eller lidt mindre.
  • I en anden gryde smeltes to store spiseskefulde smør, og derefter piskes et par spiseskefulde hvedemel i.
  • Pisk derefter gradvist din andefond i.
  • Tilsæt så fløden og lad det simre i fem minutter, så du får kogt melsmagen ud af din andesauce.
  • Smag andesaucen til med lidt gastrik, salt og friskkværnet peber. Er sovsen for tyk, kan du blot tilsætte lidt mere vand eller fløde. Du kan også smage til med 1-2 teskefulde ribsgele - det bliver sovsen ikke dårligere af.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
162
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
44
mg
15
%
Natrium
 
1534
mg
67
%
Kalium
 
46
mg
1
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
543
IU
11
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Nu er der en hurtig andesauce lige klar til servering.

Hvis du ønsker andesovsen mere mørk i farven, kan der selvfølgelig tilsættes lidt sovsekulør.

Herunder kan du i øvrigt se den korrekte stegetid på and, plus de gode tips og råd til andestegen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina

    december 25, 2022 at 1:23 pm

    For hevlan en fantastisk sovs👏👏👏

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 25, 2022 at 4:18 pm

      Hej Christina
      Alt for god - man kommer til at spise alt for meget af den 🙂
      Fortsat glædelig jul - de bedste hilsner
      Holger

      Svar
  2. Anne Marie Jeppesen

    december 13, 2022 at 6:32 am

    Denne opskrift, til hvor mange personer er den til. Jeg skal nemlig lave rigelig med sauce til 10 personer og er nysgerrig på, hvor mange jeg skal gange op med. Vh sauseelskeren

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 13, 2022 at 7:54 am

      Hej Anne Marie
      Jeg vil sige 4 personer. Men brug knapperne under Mængde i opskriftsboksen til at forhøje antallet.
      Det er en dejlig andesovs, og den kan såmænd også nydes uden fløde, hvis man vil spare lidt mere på kalorierne 🙂
      Alt det bedste og glædelig jul
      Holger

      Svar
  3. Astrid’s Momse

    november 06, 2022 at 9:18 pm

    Åhhhh Jeg savner anbefaling på køb af god fond(som til nem andesovs)Jeg bor desværre laaangt fra en rigtig slagter og synes fex andeBOUILLION er for salt. Pfh tak Astrid’s Momse

    Svar
  4. Ingrid Rötter

    november 10, 2021 at 8:15 am

    Tak for denne nemme opskrift !😋 Alligevel synes jeg, at der lige mangler vægten af andebryst - især når der er angivet 200 grader i 20-30 minutter, - jeg har også haft held med 150 grader i 90 min med andebryst omkring 300 g.

    Svar
  5. Emma

    november 15, 2020 at 11:05 am

    Bliver sovsen stadig god hvis man ikke tilsætter gastrik?
    Eller kan man evt. tilsætte noget det ikke kræver så meget arbejde?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 15, 2020 at 4:56 pm

      Hej Emma
      Du kan sagtens lave den gode andesovs uden gastrik. Smag den til med lidt eddike og sukker. Det er skam rigtig fint også 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required