Opskrift på en nem ketchup, der er en fremragende tomatketchup, som elskes af både børn og voksne på grund af sin milde smag.
Nem ketchup er kodeordet, når man skal lave sin helt egen ketchup. For hvorfor bruge en masse tid på at lave den, når man kan hælde den direkte ud af en fra flaske?
Denne her er både nem og børnevenlig. Der er krydderier i, ja, men ikke så mange at det tager spiselysten fra ketchupglade børn.
I skal dog være opmærksomme på, at den hjemmelavede ketchup smager lidt anderledes end den, du køber i supermarkederne.
Men jeg foretrækker klart den hjemmelavede. Så ved man også, hvad der er tilsat.
Denne hjemmelavede ketchup hældes på et lille patentglas eller i en flaske og holder sig sagtens en uge i køleskabet.
Læs også vores smagsekspert Charlotte Mithrils bedømmelser af købte ketchups: Smagtest - se vinderne her.
Opskrift på hjemmelavet og nem ketchup
Nem ketchup: Sådan laver du din egen tomatkechup
Ingredienser
- 400 g modne tomater
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1-2 æbler - afhængig af størrelse
- En halv teskefuld stødt kanel
- 1 lille nip chili
- 3 spsk æbleeddike
- 75 g brun farin
Fremgangsmåde
- Skær tomater i mindre stykker, og hak rødløg og hvidløg fint.
- Æblerne vaskes og skæres i små tern.
- Kom lidt olie i en gryde, og svits nu løg, hvidløg og æbler møre uden de tager farve.
- Efter et par minutter tilsætter du tomaterne, og lader det svitse videre et par minutter.
- Kom så æbleeddike, kanel, chili og brun farin i gryden, og rør rundt.
- Skru ned for varmen, læg låg på og lad nu din ketchup småsimre i 25 minutter.
- Så skal ketchuppen blendes. Hæld den i en blender, eller gør det med en stavblender i gryden.
- Smag så den hjemmelavede ketchup til med brun farin og æbleeddike.
- Hæld den lækre ketchup på en skoldet flaske, og sæt på køl i køleskabet.
Få tilsendt opskriften på mail
Her får du opskrifter på andre former for dressinger og dip.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birgit Nielsen
Dem er super god