Indhold
Nem ketchup: Sådan laver du din egen tomatkechup
Ingredienser
- 400 g modne tomater
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1-2 æbler (afhængig af størrelse)
- En halv teskefuld stødt kanel
- 1 lille nip chili
- 3 spsk æbleeddike
- 75 g brun farin
Fremgangsmåde
- Skær tomater i mindre stykker, og hak rødløg og hvidløg fint.
- Æblerne vaskes og skæres i små tern.
- Kom lidt olie i en gryde, og svits nu løg, hvidløg og æbler møre uden de tager farve.
- Efter et par minutter tilsætter du tomaterne, og lader det svitse videre et par minutter.
- Kom så æbleeddike, kanel, chili og brun farin i gryden, og rør rundt.
- Skru ned for varmen, læg låg på og lad nu din ketchup småsimre i 25 minutter.
- Så skal ketchuppen blendes. Hæld den i en blender, eller gør det med en stavblender i gryden.
- Smag så den hjemmelavede ketchup til med brun farin og æbleeddike.
- Hæld den lækre ketchup på en skoldet flaske, og sæt på køl i køleskabet.
Opskrift på hjemmelavet og nem ketchup
Nem ketchup er kodeordet, når man skal lave sin helt egen ketchup. For hvorfor bruge en masse tid på at lave den, når man kan hælde den direkte ud af en fra flaske?
Denne her er både nem og børnevenlig. Der er krydderier i, ja, men ikke så mange at det tager spiselysten fra ketchupglade børn.
I skal dog være opmærksomme på, at den hjemmelavede tomatketchup smager lidt anderledes end den, du køber i supermarkederne.
Men jeg foretrækker klart den hjemmelavede. Så ved man også, hvad der er tilsat.
Denne hjemmelavede ketchup hældes på et lille patentglas eller i en flaske og holder sig sagtens en uge i køleskabet.
Læs også vores smagsekspert Charlotte Mithrils bedømmelser af købte ketchups: Smagtest - se vinderne her.
Se flere opskrifter:
- Sådan laver du hjemmelavet remoulade
- Hjemmelavet mayonnaise (opskrift på nem mayo)
- Hjemmelavet Thousand Island dressing
- Hvidløgsdressing
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Birgit Nielsen skriver
Dem er super god