Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Napoleonshatte

Napoleonshatte (nem opskrift på klassisk bagerkage)

billederesultat for napoleonshatte
5 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
131
SHARES
FacebookMessenger131PinterestEmailSMS
Indhold
  • Napoleonshatte
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på napoleonshatte
  • Kan napoleonshatte fryses?
  • Kommentarer

Napoleonshatte

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 22 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 6 minutter min
På køl: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 6 minutter min
Her får du min bedste opskrift på napoleonshatte, der er en mørdejskage med kugle af marcipan, som derefter dyppes i chokolade.
Antal: 10 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mørdej
  • 150 g hvedemel
  • 1 æg
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g smør
Marcipankugler
  • 125 g marcipan (gerne bagemarcipan)
  • 2 spsk flormelis
  • Lidt pasteuristeret æggehvide
Desuden
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Kom hvedemel i en skål sammen med et æg, flormelis, vaniljesukker og smør i mindre tern. Brug nu hænderne til hurtigt at nulre de kolde smørtern ud i dejen, og bliv ved indtil dejen er samlet. Men gør det samtidig så hurtigt som muligt, så dejen ikke bliver for varm.
  2. Saml mørdejen til den kugle, som lægges på køl i 45 minutter.
  3. I en skål ælter du imens marcipan sammen med flormelis og lidt pasteuriseret æggehvide, og deler det i 10 stykker, som trilles til kugler.
  4. Mørdejen rulles ud og udstikkes derefter i cirkler med en diameter på cirka otte centimeter. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Læg en kugle marcipan midt på hvert stykke dej, og fold dejen op om kuglen med tre fingre, så du laver den klassiske napoleonshat, som du kan se på billedet. Jeg plejer at bruge højre pegefinger, venstre pegefinger og venstre tommeltot, men gør som du selv synes. Tryk dejen let sammen med marcipankuglen.
  6. Bag napoleonshattene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 6-8 minutter, så de bliver let gyldne. Pas på de ikke bages for længe!
  7. Lad derefter kagerne køle af.
  8. Smelt chokoladen i en kasserolle ved svag varme, og dyp bunden af napoleonshattene i chokoladen, hvorefter de stilles på højkant på bagepapiret indtil chokoladen er tør.

Næringsindhold

Kalorier279kcalKulhydrater29gProtein4gFedt16gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.3gKolesterol38mgNatrium77mgKalium130mgKostfibre2gSukker14gVitamin A279IUCalcium22mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på napoleonshatte

Du skal prøve denne napoleonshatte opskrift, der er som bageren laver dem.

Med en sprød mørdej og en skøn kugle marcipan i midten, inden napoleonshattene til sidst dyppes i smeltet chokolade.

Se også: Cremelinser - lækre mørdejskager med creme

Bagetiden er seks minutter, og du må ikke overbage kagerne, da de så bliver tørre og triste.

Opskriften giver 10 lækre napoleonshatte, afhængig af hvor store du laver dem.

Se også disse opskrifter:

  • Hindbærsnitter
  • Napoleonskager
  • Medaljer

Kan napoleonshatte fryses?

Du kan sagtens fryse de bagte napoleonshatte ned.

Men vent så med at dyppe dem i chokolade til du skal bruge dem.

Og lad kagerne køle lidt af inden du putter dem i en frysepose eller beholder, og derefter i fryseren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna skriver

    juni 10, 2025 at 1:42 am

    Hej, kan kagerne opbevares i dåse inden brug? I såfald, hvor mange dage? Og skal de da opbevares med chokolade?

    Hvis de opbevares i fryseren, skal de så tøs op i stuetemperatur?
    Og kan man tage kagerne op aftenen inden og komme chokoladen på om aftenen, selv om de først skal bruges om eftermiddagen den næste dag?

    På forånd tak for svar.

    Svar
  2. Helene Juul Hansen skriver

    februar 07, 2024 at 1:02 pm

    Hej 😊
    Hvorfor pasteuriseret æggehvide, når de skal i ovnen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 07, 2024 at 2:38 pm

      Hej Helene
      Du har ret - det er selvfølgelig ikke nødvendigt - brug bare de almindelige æggehvider 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Susanne skriver

    december 29, 2023 at 8:07 pm

    Hej - jeg vil lave dine Napoleons hatte men syntes i din video det ser ud som om du ligger et lille stykke nougat under marcipan kuglen, men det står der ikke noget om i din opskrift ?
    Mvh Susanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 30, 2023 at 5:35 am

      Hej Susanne
      Det skal du endelig gøre, og du kan bare undlade nougat. Nogle gange laver jeg napoleonshatte med nougat - andre gange uden 🙂
      Alt det bedste og godt nytår
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required