• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Napoleonshatte

Napoleonshatte

billederesultat for napoleonshatte
5 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
127
SHARES
FacebookMessenger127PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 14. oktober 2020

Her får du min bedste opskrift på napoleonshatte, der er en mørdejskage med kugle af marcipan, som derefter dyppes i chokolade.

Du skal prøve denne napoleonshatte opskrift, der er som bageren laver dem.

Med en sprød mørdej og en skøn kugle marcipan i midten, inden napoleonshattene til sidst dyppes i smeltet chokolade.

Se også: Cremelinser - lækre mørdejskager med creme

Bagetiden er seks minutter, og du må ikke overbage kagerne, da de så bliver tørre og triste.

Opskriften giver 10 lækre napoleonshatte, afhængig af hvor store du laver dem.

Se også disse opskrifter:

Hindbærsnitter

Napoleonskager

Medaljer

Opskrift på napoleonshatte

billederesultat for napoleonshatte
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Napoleonshatte

4.96 fra 22 stemmer
Her får du min bedste opskrift på napoleonshatte, der er en mørdejskage med kugle af marcipan, som derefter dyppes i chokolade.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 6 minutter min
På køl 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 6 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 279
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Mørdej
  • 150 g hvedemel
  • 1 æg
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g smør
Marcipankugler
  • 125 g marcipan - gerne bagemarcipan
  • 2 spsk flormelis
  • Lidt pasteuristeret æggehvide
Desuden
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
 

  1. Kom hvedemel i en skål sammen med et æg, flormelis, vaniljesukker og smør i mindre tern. Brug nu hænderne til hurtigt at nulre de kolde smørtern ud i dejen, og bliv ved indtil dejen er samlet. Men gør det samtidig så hurtigt som muligt, så dejen ikke bliver for varm.
  2. Saml mørdejen til den kugle, som lægges på køl i 45 minutter.
  3. I en skål ælter du imens marcipan sammen med flormelis og lidt pasteuriseret æggehvide, og deler det i 10 stykker, som trilles til kugler.
  4. Mørdejen rulles ud og udstikkes derefter i cirkler med en diameter på cirka otte centimeter. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Læg en kugle marcipan midt på hvert stykke dej, og fold dejen op om kuglen med tre fingre, så du laver den klassiske napoleonshat, som du kan se på billedet. Jeg plejer at bruge højre pegefinger, venstre pegefinger og venstre tommeltot, men gør som du selv synes. Tryk dejen let sammen med marcipankuglen.
  6. Bag napoleonshattene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 6-8 minutter, så de bliver let gyldne. Pas på de ikke bages for længe!
  7. Lad derefter kagerne køle af.
  8. Smelt chokoladen i en kasserolle ved svag varme, og dyp bunden af napoleonshattene i chokoladen, hvorefter de stilles på højkant på bagepapiret indtil chokoladen er tør.

Næringsindhold

Kalorier: 279kcalKulhydrater: 29gProtein: 4gFedt: 16gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.3gKolesterol: 38mgNatrium: 77mgKalium: 130mgKostfibre: 2gSukker: 14gVitamin A: 279IUCalcium: 22mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Kan napoleonshatte fryses?

Du kan sagtens fryse de bagte napoleonshatte ned.

Men vent så med at dyppe dem i chokolade til du skal bruge dem.

Og lad kagerne køle lidt af inden du putter dem i en frysepose eller beholder, og derefter i fryseren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna

    juni 10, 2025 at 1:42 am

    Hej, kan kagerne opbevares i dåse inden brug? I såfald, hvor mange dage? Og skal de da opbevares med chokolade?

    Hvis de opbevares i fryseren, skal de så tøs op i stuetemperatur?
    Og kan man tage kagerne op aftenen inden og komme chokoladen på om aftenen, selv om de først skal bruges om eftermiddagen den næste dag?

    På forånd tak for svar.

    Svar
  2. Helene Juul Hansen

    februar 07, 2024 at 1:02 pm

    Hej 😊
    Hvorfor pasteuriseret æggehvide, når de skal i ovnen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 07, 2024 at 2:38 pm

      Hej Helene
      Du har ret - det er selvfølgelig ikke nødvendigt - brug bare de almindelige æggehvider 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Susanne

    december 29, 2023 at 8:07 pm

    Hej - jeg vil lave dine Napoleons hatte men syntes i din video det ser ud som om du ligger et lille stykke nougat under marcipan kuglen, men det står der ikke noget om i din opskrift ?
    Mvh Susanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 30, 2023 at 5:35 am

      Hej Susanne
      Det skal du endelig gøre, og du kan bare undlade nougat. Nogle gange laver jeg napoleonshatte med nougat - andre gange uden 🙂
      Alt det bedste og godt nytår
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required