• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Napoleonshatte

Napoleonshatte

billederesultat for napoleonshatte
5 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
127
SHARES
FacebookMessenger127PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  14. oktober 2020

Indhold

  1. Her får du min bedste opskrift på napoleonshatte, der er en mørdejskage med kugle af marcipan, som derefter dyppes i chokolade.
  2. Opskrift på napoleonshatte
  3. Napoleonshatte
  4. Kan napoleonshatte fryses?

Her får du min bedste opskrift på napoleonshatte, der er en mørdejskage med kugle af marcipan, som derefter dyppes i chokolade.

Du skal prøve denne napoleonshatte opskrift, der er som bageren laver dem.

Med en sprød mørdej og en skøn kugle marcipan i midten, inden napoleonshattene til sidst dyppes i smeltet chokolade.

Se også: Cremelinser - lækre mørdejskager med creme

Bagetiden er seks minutter, og du må ikke overbage kagerne, da de så bliver tørre og triste.

Opskriften giver 10 lækre napoleonshatte, afhængig af hvor store du laver dem.

Se også disse opskrifter:

Hindbærsnitter

Napoleonskager

Medaljer

Opskrift på napoleonshatte

billederesultat for napoleonshatte
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Napoleonshatte

4.96 fra 22 stemmer
Her får du min bedste opskrift på napoleonshatte, der er en mørdejskage med kugle af marcipan, som derefter dyppes i chokolade.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 6 minutter min
På køl 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 6 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 279
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Mørdej
  • 150 g hvedemel
  • 1 æg
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g smør
Marcipankugler
  • 125 g marcipan - gerne bagemarcipan
  • 2 spsk flormelis
  • Lidt pasteuristeret æggehvide
Desuden
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
 

  1. Kom hvedemel i en skål sammen med et æg, flormelis, vaniljesukker og smør i mindre tern. Brug nu hænderne til hurtigt at nulre de kolde smørtern ud i dejen, og bliv ved indtil dejen er samlet. Men gør det samtidig så hurtigt som muligt, så dejen ikke bliver for varm.
  2. Saml mørdejen til den kugle, som lægges på køl i 45 minutter.
  3. I en skål ælter du imens marcipan sammen med flormelis og lidt pasteuriseret æggehvide, og deler det i 10 stykker, som trilles til kugler.
  4. Mørdejen rulles ud og udstikkes derefter i cirkler med en diameter på cirka otte centimeter. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Læg en kugle marcipan midt på hvert stykke dej, og fold dejen op om kuglen med tre fingre, så du laver den klassiske napoleonshat, som du kan se på billedet. Jeg plejer at bruge højre pegefinger, venstre pegefinger og venstre tommeltot, men gør som du selv synes. Tryk dejen let sammen med marcipankuglen.
  6. Bag napoleonshattene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 6-8 minutter, så de bliver let gyldne. Pas på de ikke bages for længe!
  7. Lad derefter kagerne køle af.
  8. Smelt chokoladen i en kasserolle ved svag varme, og dyp bunden af napoleonshattene i chokoladen, hvorefter de stilles på højkant på bagepapiret indtil chokoladen er tør.

Næringsindhold

Kalorier: 279kcalKulhydrater: 29gProtein: 4gFedt: 16gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.3gKolesterol: 38mgNatrium: 77mgKalium: 130mgKostfibre: 2gSukker: 14gVitamin A: 279IUCalcium: 22mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Kan napoleonshatte fryses?

Du kan sagtens fryse de bagte napoleonshatte ned.

Men vent så med at dyppe dem i chokolade til du skal bruge dem.

Og lad kagerne køle lidt af inden du putter dem i en frysepose eller beholder, og derefter i fryseren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helene Juul Hansen

    februar 07, 2024 at 1:02 pm

    Hej 😊
    Hvorfor pasteuriseret æggehvide, når de skal i ovnen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 07, 2024 at 2:38 pm

      Hej Helene
      Du har ret - det er selvfølgelig ikke nødvendigt - brug bare de almindelige æggehvider 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Susanne

    december 29, 2023 at 8:07 pm

    Hej - jeg vil lave dine Napoleons hatte men syntes i din video det ser ud som om du ligger et lille stykke nougat under marcipan kuglen, men det står der ikke noget om i din opskrift ?
    Mvh Susanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 30, 2023 at 5:35 am

      Hej Susanne
      Det skal du endelig gøre, og du kan bare undlade nougat. Nogle gange laver jeg napoleonshatte med nougat - andre gange uden 🙂
      Alt det bedste og godt nytår
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required