Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Nakkekoteletter i flødesovs

Nakkekoteletter i flødesovs med champignon

nakkekoteletter i flødesovs
4.9 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
393
SHARES
FacebookMessenger393PinterestEmailSMS
Indhold
  • Nakkekoteletter i flødesovs
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på nakkekoteletter i flødesovs
  • Note
  • Kommentarer

Nakkekoteletter i flødesovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 23 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du min opskrift på nakkekoteletter i flødesovs. Koteletterne steges på panden, og serveres i en lækker flødesovs med tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Nakkekoteletter
  • 4 nakkekoteletter
  • smør (til stegning)
  • salt og friskkværnet peber
Flødesovs med champignon
  • 250 g champignon (i mindre stykker)
  • 1 stort løg (hakkes fint)
  • 3 spsk rosmarin (grofthakket)
  • 1,5 dl vand
  • 1 bouillonterning (gerne høns eller okse)
  • 3 dl fløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 citron (lidt citronsaft)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Gør alle råvarerne til nakkekoteletter i flødesovs klar som beskrevet, og varm en pande op ved en god varme.
  2. Kom et par spiseskefulde smør på panden, og lad det bruse af. Læg derefter dine nakkekoteletter på panden, og tryk dem let ned.
  3. Lad dem brune godt, hvor de ligger et minuts tid uden at du rører dem. Vendes derefter og brunes på den anden side. Steges i alt ca. 3-4 minutter på hver side, afhængig af hvor tykke de er. Er de meget tynde, skal de blot have have 2-3 minutter på hver side. Lægges til side og krydres med salt og friskkværnet peber.
  4. Stil panden tilbage på kogepladen og kom champignon på. Lad dem sautere grundigt, så de får god smag. Tilsæt løg og rosmarin og sauter et minut mere.
  5. Derefter tilsættes vand og en bouillonterning. Du kan også bruge en spiseskefuld flydende og koncentreret fond i stedet for bouillonterning. Lad det koge en smule ind, og hæld så fløden ved sammen med engelsk sauce.
  6. Lad flødesovsen reducere lidt, så den bliver lidt tykkere i konsistensen, og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
  7. Læg de stegte nakkekoteletter i flødesovsen, og lad dem varme med.

Næringsindhold

Kalorier539kcalKulhydrater13gProtein34gFedt40gMættet fedt23gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt12gTransfedt0.2gKolesterol182mgNatrium1558mgKalium945mgKostfibre3gSukker7gVitamin A1256IUVitamin C21mgCalcium107mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på nakkekoteletter i flødesovs

Nakkekoteletter i flødesovs er en nem og hurtig ret til aftensmad, men den smager faktisk så godt, at den sagtens også kan gå som en velsmagende gæstemad.

Find nogle gode og lækre nakkekoteletter hos din slagter eller i dit supermarked, og her har jeg anvendt krogmodnede koteletter fra Bornholm.

Kødet steges stort set færdigt inden du kaster dig ud i den skønne flødsovs, hvorefter koteletterne kommes tilbage i sovsen til sidst, og lige varmes med.

Længere nede er der forslag til tilbehør. Velbekomme.

Vild med koteletter? Så prøv også disse:

Gammeldags koteletter i fad med flødesovs

Nemme koteletter i fad med grøntsager

Note

Nakkekoteletter i flødesovs serveres straks, og der kan eventuelt drysses med lidt mere rosmarin.

Tilbehør kan være kartoffelbåde og dampet broccoli, men både ris og pasta kan også serveres til retten.

Dampede ærter er også gode som tilbehør, og det er en grøn salat selvfølgelig også. Så mulighederne er mange.

Mangler du inspiration til aftensmad? Så gå på jagt her i vores store arkiv med retter til aftensmad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alexandra skriver

    marts 08, 2022 at 7:53 pm

    Lavet etter opskrift synes dog det smager for meget af rosemarin

    Svar
    • Jolanda skriver

      oktober 16, 2023 at 9:54 am

      Det synes jeg også. Næste gang bruger jeg i hvert fald noget mindre.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

Bliv medlem nu. For blot 295 kr. for et helt år slipper du for alle for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne. Når du logger ind, slipper du også for denne boks.

Vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning og velkommen i klubben.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required