• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Nakkekoteletter i flødesovs

Nakkekoteletter i flødesovs

nakkekoteletter i flødesovs
4.9 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
352
SHARES
FacebookMessenger352PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. november 2023 - Udgivet:  6. november 2023

Indhold

  1. Her får du min opskrift på nakkekoteletter i flødesovs. Koteletterne steges på panden, og serveres i en lækker flødesovs med tilbehør.
  2. Opskrift på nakkekoteletter i flødesovs
  3. Nakkekoteletter i flødesovs
  4. Note

Her får du min opskrift på nakkekoteletter i flødesovs. Koteletterne steges på panden, og serveres i en lækker flødesovs med tilbehør.

Nakkekoteletter i flødesovs er en nem og hurtig ret til aftensmad, men den smager faktisk så godt, at den sagtens også kan gå som en velsmagende gæstemad.

Find nogle gode og lækre nakkekoteletter hos din slagter eller i dit supermarked, og her har jeg anvendt krogmodnede koteletter fra Bornholm.

Kødet steges stort set færdigt inden du kaster dig ud i den skønne flødsovs, hvorefter koteletterne kommes tilbage i sovsen til sidst, og lige varmes med.

Længere nede er der forslag til tilbehør. Velbekomme.

Vild med koteletter? Så prøv også disse:

Gammeldags koteletter i fad med flødesovs

Nemme koteletter i fad med grøntsager

Opskrift på nakkekoteletter i flødesovs

nakkekoteletter i flødesovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nakkekoteletter i flødesovs

4.87 fra 23 stemmer
Her får du min opskrift på nakkekoteletter i flødesovs. Koteletterne steges på panden, og serveres i en lækker flødesovs med tilbehør.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 539
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Nakkekoteletter
  • 4 nakkekoteletter
  • smør - til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Flødesovs med champignon
  • 250 g champignon - i mindre stykker
  • 1 stort løg - hakkes fint
  • 3 spsk rosmarin - grofthakket
  • 1,5 dl vand
  • 1 bouillonterning - gerne høns eller okse
  • 3 dl fløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Gør alle råvarerne til nakkekoteletter i flødesovs klar som beskrevet, og varm en pande op ved en god varme.
  2. Kom et par spiseskefulde smør på panden, og lad det bruse af. Læg derefter dine nakkekoteletter på panden, og tryk dem let ned.
  3. Lad dem brune godt, hvor de ligger et minuts tid uden at du rører dem. Vendes derefter og brunes på den anden side. Steges i alt ca. 3-4 minutter på hver side, afhængig af hvor tykke de er. Er de meget tynde, skal de blot have have 2-3 minutter på hver side. Lægges til side og krydres med salt og friskkværnet peber.
  4. Stil panden tilbage på kogepladen og kom champignon på. Lad dem sautere grundigt, så de får god smag. Tilsæt løg og rosmarin og sauter et minut mere.
  5. Derefter tilsættes vand og en bouillonterning. Du kan også bruge en spiseskefuld flydende og koncentreret fond i stedet for bouillonterning. Lad det koge en smule ind, og hæld så fløden ved sammen med engelsk sauce.
  6. Lad flødesovsen reducere lidt, så den bliver lidt tykkere i konsistensen, og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
  7. Læg de stegte nakkekoteletter i flødesovsen, og lad dem varme med.

Næringsindhold

Kalorier: 539kcalKulhydrater: 13gProtein: 34gFedt: 40gMættet fedt: 23gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.2gKolesterol: 182mgNatrium: 1558mgKalium: 945mgKostfibre: 3gSukker: 7gVitamin A: 1256IUVitamin C: 21mgCalcium: 107mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Nakkekoteletter i flødesovs serveres straks, og der kan eventuelt drysses med lidt mere rosmarin.

Tilbehør kan være kartoffelbåde og dampet broccoli, men både ris og pasta kan også serveres til retten.

Dampede ærter er også gode som tilbehør, og det er en grøn salat selvfølgelig også. Så mulighederne er mange.

Mangler du inspiration til aftensmad? Så gå på jagt her i vores store arkiv med retter til aftensmad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alexandra

    marts 08, 2022 at 7:53 pm

    Lavet etter opskrift synes dog det smager for meget af rosemarin

    Svar
    • Jolanda

      oktober 16, 2023 at 9:54 am

      Det synes jeg også. Næste gang bruger jeg i hvert fald noget mindre.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required