Nachos med kylling, cheddar ost, salsa og stærke jalapeños er super lækkert. Bedre bliver det næsten ikke, når vi er sultne for sjov.
Nachos med kylling er en af de retter, hvor vi virkelig kan smovse i smeltet ost. Ja, der skal faktisk være et godt lag, så osten kan samle chipsene og fyldet.
Selvom det er en mexicansk ret, er det især udenfor Mexico, at det er populært at spise sprøde tortillachips på den måde.
Og populariteten har en årsag. Udover at det smager godt, er det hyggelig at sidde og deles om et fad.
Server gerne med en god tomatsalsa, guacamole samt de superstærke, syltede jalapeños.
Opskrift på nachos med kylling
Nachos med kylling og masser af cheddar- ost
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 1 rødløg - groft hakket
- 1 fed hvidløg
- 350 g kyllingebryst
- 1 tsk røget paprika
- 0,5 tsk spidskommen
- 0,5 grøn chili - i ringe
- 0,5 glas tacosauce
- 1 pose nachos-chips - el. tortillachips
- 2-300 g cheddar - revet
- 10 stk jalapenos
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær rødløget i tern, pres hvidløgsfed og skær den grønne chili i ringe.
- Varm olien op på panden og steg løg, hvidløg, chili og krydderier i et par minutter.
- Giv kyllingebrysterne et gok med en kødhammer eller bagsiden af en kniv og steg dem på medium varme sammen med løg og hvidløg, til de er møre.
- Når de er færdigstegte, skærer du dem ud i mundrette stykker. Du må gerne hive lidt i kødet, så de trevler.
- Kom en tredjedel af nachos-chipsene i et fad. Drys cheddarost henover. Placer noget kylling og hæld lidt tacosauce over. Gentag det, til du ikke har flere chips.
- Øverst drysser du revet cheddar-ost sammen med jalapenos. Bages i ovnen i ca. 10 minutter på 180 grader varmluft.
- Server nachos med kylling sammen med tomatsalsa, guacamole og jalepenos.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan hurtigt lave en god tomatsalsa til denne mexicanske ret. Hak tomater, rødløg, agurk og rød peberfrugt groft.
Bland grøntsagerne med friske korianderblade, salt, limesaft og olivenolie, så er salsaen klar.
Du kan også vælge at servere en ananassalsa med mynte samt en god guacamole til dine nachos med kylling.
Her er andre opskrifter til inspiration:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Tem
Hvad med de løg mv. man bruner af på panden, var det bare tidsfordriv??
Karen Seneca
Nej, slet ikke 🙂 Du bruner kyllingekødet sammen med løgene, efter løgene har stegt et par min. God fornøjelse.