Taquitos er den perfekte snack til alt lige fra studenterkørsel til fest eller bare til hverdag. Denne opskrift er vegetarisk med bønner.
Taquitos er en mexikansk snack som kan spise i løbet af hele dagen, de består af små tortillamadpandekage med fyld af bønner og en masse ost, derefter bages de så de bliver helt sprøde og osten smelter.
De spises med fingrene og det er derfor jeg synes at de ville være perfekte til at servere hvis man afholder studenterkørsel. Mexikansk mad er generelt altid populært hus teenagere og unge.
Derud over er de også nemme at forberede. Du kan lave hele opskriften klar og så bare lige putte dem i ovnen 10 minutter før servering.
Opskrift på taquitos
Ingredienser
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 0,5 stk rød peberfrugt
- 1 dåse bønner - kidney eller sorte bønner
- 2 spsk tomatpuré
- 2,5 dl majs
- 0,5 tsk stødt spidskommen
- 1 knivspids chilipulver
- 0,5 tsk paprika
- 1 knivspids sort peber
- 0,5 tsk salt
- 1 spsk limesaft
- 100 gram cheddarost - revet
- 10 stk tortillawraps - small
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og hvidløg fint. Tag derefter en pande og tilføj olivenolie og løg, steg dem til de er klare og tilføj hvidløg.
- Skær rød peberfrugt i små firkanter og tilføj dem til panden, steg dem i fem minutter og tilføj bønnerne og majs. Tilføj derefter alle krydderier og tomatpuré. Steg det sammen i fem minutters tid.
- Tilføj derefter limesaft og salt og peber.
- Tag nu en tortilla og tilføj cirka to spiseskeer fyld og en spiseske revet ost. Rul den stramt sammen og put på en bageplade med lukningen nedad. Forsæt indtil alt fyldet er brugt.
- Bag dem nu i en forvarmet ovn ved 220 grader i ti minutter eller indtil gylden og sprød. Server dem straks.
Tip
Server dem sammen med guacamole, salsa og creme fraiche. Du kan også servere Taquitos med nachos for at lave et fuldendt mexicansk snackbord.
Se også andre opskrifter på meximad her:
Chipotle-salat med kyllingebryst

Comments
No Comments