• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Mexi bowl med krydret oksekød og avocado

Mexi bowl med krydret oksekød og avocado

Mexi Bowl fedtfattig
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 6. januar 2022

Mexi bowl er navnet på en ret, som mætter samtidig med, at den er fedtfattig. Her er krydret oksekød, avocado og en masse andre grøntsager.

Mexi Bowl er en superlækker måde at få en masse sunde grøntsager på. Samtidig er der både krydrede oksekødsstrimler og en hytteost-guacamole i retten.

Jeg lægger ofte en bund af fuldkornsris eller quinoa, og placerer så grøntsagerne rundt om risene med kødet på toppen.

Du kan bruge lige præcis de grøntsager, du vil, men her er det typisk mexicanske som bønner, tomater og majs.

Afhængigt af, hvor fedtfattig du ønsker retten, kan du tage et lille stykke cheddar cheese og skære i tern.

Opskrift på Mexi Bowl

Mexi Bowl fedtfattig
Karen SenecaKaren Seneca

Mexi bowl med oksekød

5 fra 3 stemmer
Mexi bowl er navnet på en ret, som mætter samtidig med, at den er fedtfattig. Her er krydret oksekød, avocado og en masse andre grøntsager.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Kalorier: 428
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Oksekødsstrimler
  • 150 g oksefilet - el. andet oksekød i strimler
  • 0,5 rød peberfrugt - strimler
  • olivenolie - til stegning
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 1 tsk røget paprika - el. almindelig stærk paprika
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 lime - saften
  • salt og friskkværnet peber
Mexi Bowl
  • 1 dl quinoa
  • 3 dl vand
  • 1 stk avocado - halvdelen i skiver, resten til guacamole
  • 3 spsk hytteost - til guacamole
  • 0,5 fed hvidløg
  • chiliflager - efter behov
  • lime - saft til guacamole
  • salt og friskkværnet peber - til guacamole
  • 2 stk tomater - i både
  • 0,5 rød peberfrugt - i strimler
  • 1 lille rødløg - tynde ringe
  • 1 dåse majs - lille
  • 1 dåse kidneybønner - mængde efter behov
  • 40 g cheddar cheese - udelades hvis du ikke vil have fedt

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at skære kødet i strimler og steg det hårdt (høj varme) med halvdelen af den røde peberfrugt i strimler. På panden kommer du også paprika, spidskommen, hvidløg, salt og peber, og rører godt rundt. Dryp til sidst med limesaft og vende det hele sammen. Sæt til side.
  2. Kog 1 dl. quinoa i 15 minutter og lad den dryppe af.
  3. Skær grøntsagerne ud: Tomater i både, den anden halvdele af peberfugten i strimler, rødløget i ringe og halvdelen af avocadoen i skiver.
  4. Kom den anden halvdel af avocadoen i en foodprocessor eller lignende og blend den med 2-3 spsk. mager hytteost samt lime, chili, salt og peber.
  5. Hæld vandet fra majs og bønner og lad dem dryppe af.
  6. Nu placerer du grønt, kød, hytteostguacamole og eventuelt ostetern i en skål eller et fad. Begynd med at lave en midte af quinoa eller fuldkornsris (dette kan udelades) og placer herefter grøntsagerne, som du vil.
  7. Top mexi bowl med syltede jalapenos, hvis du kan lide dem, eller drys friske korianderblade over retten. Server eventuelt med salsa. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 428kcalKulhydrater: 41gProtein: 22gFedt: 21gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 10gKolesterol: 37mgNatrium: 1307mgKalium: 1003mgKostfibre: 12gSukker: 4gVitamin A: 1880IUVitamin C: 55mgCalcium: 134mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Server med limebåde, en stærk salsa og syltede jalepenos, så skal din Mexi Bowl nok vække lykke.

Her er brugt oksekødsstrimler, fordi de både er magre og giver et godt modspil til grøntsagerne.

Du kan sagtens bruge andre kødtyper - eller slet ingen som her i denne sushibowl med tun. Kun fantasien sætter grænser.

Mexicanske opskrifter

  • billederesultat for chili sin carne
    Chili sin carne - klassisk tex-mex opskrift uden kød
  • Chipotle-salat
    Chipotle-salat med kyllingebryst
  • Quesadillas
    Quesadillas - mexicanske tortillas med fyld
  • Tacosuppe
    Tacosuppe - mexicansk suppe med nachos
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise

    august 28, 2024 at 5:36 pm

    En meget lækket sag også for øjnene

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required