• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sushibowl med tun og den lækreste dressing

Sushibowl med tun og den lækreste dressing

Sushibowl med tun
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. marts 2023 - Udgivet: 6. marts 2023

Sushibowl med tun og en skøn ingefær- og sesamdressing er sund og nem. Den indeholder ikke rå fisk så du kan sagtens tage den med til frokost.

Sushibowl med tun er inspireret af smagene fra det japanske køkken, som man også finder i sushi. Men denne opskrift indeholder faktisk ikke engang rå fisk, det gør den en del nemmere at lave.

Når man bruger dåsetun som her, kan alle være med. Retten er nemlig virkelig nem at lave og kræver kun ingredienser, som mange allerede har stående derhjemme.

Dette er også en perfekt ret at lave dagen i forvejen og tage med til frokost næste dag, da den helst skal spises kølig.

Opskrift på sushibowl med tun

Sushibowl med tun
Rakel Seneca

Sushibowl med tun

5 fra 1 stemme
Sushibowl med tun og en skøn ingefær- og sesamdressing er sund og nem. Den indeholder ikke rå fisk så du kan sagtens tage den med til frokost.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Fisk, Salat
Køkken: Japansk
Kalorier: 657
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 dl ris - fx basmati
  • 1 dåse tun
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 1 dl rødkål - revet
  • 2 dl agurker - tern
  • 1 stk gulerod - revet
  • 1 bundt forårsløg - hakket
  • 1 spsk sort sesamfrø
Dressing
  • 2 spsk frisk ingefær - revet
  • 2 spsk hvide sesamfrø
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 dl soyasauce
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk sesamolie
  • 1 spsk limesaft

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave dressingen ved at tilføje ingefær, sesamfrø, hvidløg, soyasauce, honning, sesamolie og limesaft i en blender. Blend det sammen og smag dressingen til. Stil den nu til side.
  2. Lav derefter ris. Kog risene, indtil de er gennemkogte og lad dem køle helt ned.
  3. Dræn dåsetunen for væske og tilføj den til en skål sammen med mayonnaise, citronsaft og sort peber. Rør det godt sammen.
  4. Fordel risen i to skåle, fordel tunen ovenpå risene. Placer derefter revet gulerødder, agurketern, forårsløg og revet rødkål i hver skål.
  5. Fordel til sidst dressingen og drys med sort sesamfrø. Server sushibowl til frokost eller aftensmad.

Næringsindhold

Kalorier: 657kcalKulhydrater: 60gProtein: 32gFedt: 33gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 14gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.01gKolesterol: 18mgNatrium: 417mgKalium: 585mgKostfibre: 5gSukker: 12gVitamin A: 795IUVitamin C: 38mgCalcium: 171mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Lad kun fantasien begrænse dig i forhold til, hvad du bruger af grøntsager til denne ret.

Du kan tilføje lige præcis de grønsager, som du bedst kan lide, men jeg vil anbefale at følge opskriften på dressingen, da den smager skønt.

Frugter som mango kan også bruges i en sushibowl med tun.

Andre sunde opskrifter

  • Hjemmelavet sushi
    Hjemmelavet sushi med teriyaki tofu - vegetaropskrift
  • Pastasalat med tun og dressing
    Pastasalat med tun til madpakke eller derhjemme
  • Ramen - opskrift på japansk suppe med nudler
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required