Chipotle-salat med kylling og mangodressing er en mexicansk inspireret salat med den røgede chipotle-chili. En sund ret med smæk på smagen.
Chipotle-salat med kyllingebryst og mangodressing er en salat, hvor du får det hele: Proteiner, vitaminer og en masse smag.
At den også er kulørt, kan bringe tankerne på rejse til Mexico. Og det er da også den mexicanske, røgede chipotle-chili, der bruges i marinaden til kødet.
Chipotle er en jalapeños-chili, som først plukkes, når den er overmoden og nærmest begynder at tørre ind på grenen. Herefter bliver den røget, hvilket giver den fine smag. Også til salaten her.
Du kan selvfølgelig bruge almindelig chili, hvis du ikke kan skaffe chipotle, her skal du så tilsætte halv chilipulver og halv røget paprika i stedet.
Opskrift på chipotle-salat
Ingredienser
- 2 stk kyllingebryst
- 2 spsk olie
- 1 spsk limesaft
- 1 tsk chipotle stødt
- 1 tsk paprika
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk salt
- 1 fed hvidløg presset
- ⅓ stk rødløg finthakket
Mangodressing
- 1 mango
- 2 spsk olie
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2 spsk honning
- 2 spsk limesaft
- 1 fed hvidløg presset
- ½ tsk chili stødt
- 1 knivspids spidskommen stødt
- salt og friskkværnet peber
Chipotle-salat
- 2 stk tomater i tern
- ⅓ stk agurk skrællet, i tern
- 1 pose feldsalat
- 1 dåse majs ca. 1 dl.
- 1 stk avocado i tern
- ½ stk rødløg tynde skiver
- 1 dåse sorte bønner
- ½ stk rød peberfrugt
- 30 gram cheddar i tern, kan udelades
Sådan gør du
- Begynd med at marinere kyllingebrysterne: Bland alle ingredienserne til marinaden, kom kyllingebrysterne i en frysepose, hæld marinaden derned og masser den ind i kødet gennem posen. Læg den i køleskabet en halv time.
- Når den halve time er gået, steger du kyllingebrysterne fem minutter på hver side. Lad dem hvile på panden i mindst fem minutter, før du skærer dem i skiver.
Mangodressing
- Skræl mangofrugten og skær kødet fri fra stenen. Kom det i en skål sammen med alle de andre ingredienser og blend det hele med en stavblender. Hvis du synes, at den er for tyk, hælder du lidt vand i.
Salaten
- Skræl en tredjedel af en agurk og skær den i små tern.
- Skyl tomater og peberfrugt. Skær dem og avocadoen i tern. Du skal kun bruge en halv peberfrugt, men hvis du er glad for smagen, kan du sagtens bruge en hel.
- Lad majs og bønner dryppe af i en si og tilføj dem til de andre grøntsager.
- Skær rødløg i tynde skiver og skyl salaten. Pres vandet ud af salaten og tilføj løg og salat til skålen. Vend alle grøntsagerne godt sammen.
- Vil du have ost i, skærer du cheddar i små tern, som du blander i salaten.
- Server salaten med skiver af kyllingebryst og mangodressing på toppen.
Tip
En opskrift som denne er vejledende i og med, du kan bruge, hvad du vil af grøntsager.
Og er du en af dem, som ikke bryder dig om bønner, kan du udelukke dem og eventuelt komme belugalinser i.
Mangodressingen er holdbar i tre dage i køleskabet, når den opbevares i en lukket beholder. Kom en smagsneutral olie i, olivenolie ødelægger frugtsmagen.
Elsker du mexicansk mad? Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments