Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Moules frites - opskrift på muslinger med pommes frites

Moules frites - opskrift på muslinger med pommes frites

Moules frites – muslinger med pommes frites
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Moules frites består af hvidvinsdampede blåmuslinger med pommes fries og mayo til. Det lyder måske avanceret, men er faktisk let at lave.

Moules frites er en belgisk klassiker, der er elsket af mange og med god grund. Det smager fantastisk!

Navnet på retten er fransk - moules betyder muslinger, mens frites betyder pommes frites. Og navnet siger da også det meste om retten, der består af blåmuslinger, der dampes i hvidvin med lækre sprøde fritter til.

Blåmuslinger er en skøn dansk råvare, der fås frisk fra de danske have det meste af året. Du kan købe dem hos de fleste fiskehandlere og i velassorterede supermarkeder, men du kan også nemt samle dem selv - ganske gratis.

Muslingerne samles lettest, når det er lavvande. De sidder ofte på pæle og sten, hvor de let kan indsamles. Sørg for at finde en ren strand, hvor du er væk fra forurenede havneområder.

Det er vigtigt, at muslingerne er levende, når du skal tilberede dem, hvad enten du har købt dem eller selv har samlet dem.

Du kan tjekke, om de er levende ved at banke dem ned i bordet. Hvis de efter bankningen ikke lukker sig i løbet af få minutter, så er de døde og skal kasseres. Hvis der er muslinger, der efter dampningen ikke har åbnet sig, skal disse også smides ud.

Indhold
  • Moules frites består af hvidvinsdampede blåmuslinger med pommes fries og mayo til. Det lyder måske avanceret, men er faktisk let at lave.
  • Moules frites
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Moules frites

charlotte mithrilCharlotte Mithril
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Moules frites består af hvidvinsdampede blåmuslinger med pommes fries og mayo til. Det lyder måske avanceret, men er faktisk let at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2-3 kg blåmuslinger
  • 1,5 kg kartofler store
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • 1 fennikel
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 dl hvidvin
  • 1 bundt bredbladet persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Rens muslingerne grundigt i rent vand. Fjern det lille skæg, der stikker ud af skallen. Lav banketesten - se ovenfor.
  2. Pommes frites: Rens kartoflerne og skær dem i stave eller både. Vend kartoflerne i olie og bred dem ud på en bageplade. Drys med salt. Bag dem i ovnen i cirka 40 minutter ved 225 grader.
  3. Moules frites: Hak løg og hvidløg og skær gulerødder og fennikel i små tern.
  4. Sauter løg, hvidløg, gulerødder og fennikel i olie i en stor gryde i 3 minutter.
  5. Kom muslinger og hvidvin i gryden til grøntsagerne. Læg låg på og lad det dampe og simre i 5-6 minutter.
  6. Tjek muslingerne og kassér dem, der ikke har åbnet sig.
  7. Drys med hakket persille.

Næringsindhold

Kalorier687kcalKulhydrater87gProtein39gFedt17gMættet fedt3gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt9gKolesterol71mgNatrium1389mgKalium2825mgKostfibre11gSukker8gVitamin A5674IUVitamin C107mgCalcium167mgJern14mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Server moules frites dampende varme med din yndlingsmayo til. Og selvfølgelig hjemmelavede pommes frites. Se evt. i videoen hvordan du laver dem.

Prøv eksempelvis med en lækker hjemmelavet aioli.

Opskriften er udviklet i forskningsprojektet FiSK ved Københavns Universitet i samarbejde med Kattegatcentret, Nordsøen Oceanarium, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Den Blå Planet.

Flere inspirerende opskrifter:

Spaghetti Vongole med muslinger
Spaghetti Vongole er den lækreste, italienske pastaret med muslinger i en hvidvinssauce med frisk basilikum og cherrytomater.
Se opskriften her
Spaghetti Vongole
Muslinger i tomatsovs med hvidvin og chili
Muslinger i tomatsovs med hvidvin og chilifrugter er en genial forret serveret med et flutes. Her er opskriften på et velsmagende måltid.
Se opskriften her
Muslinger i tomatsovs
Kammuslinger - nem og lækker opskrift
Kammuslinger er en oplagt forret, fordi den er delikat og ser flot ud portionsanrettet. Her er fakta og opskrift på stegt kammusling.
Se opskriften her
billede med stegte kammuslinger
Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe
Bouillabaisse er velsmag i en gryde. Her er både muslinger, hummer og fisk i den franske suppe, som typisk serveres med rouille samt brød.
Se opskriften her
Boulllabaise
Grillede kammuslinger med blomkålspure
Se opskriften her
grillede kammuslinger
Hummerbisque - den bedste opskrift
Her får du en hummerbisque opskrift, der sikrer dig titlen som mesterkok. En lækker og elegant forret, der laves med jomfruhummer.
Se opskriften her
hummerbisque opskrift
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required