Muslinger i tomatsovs med hvidvin og chilifrugter er en genial forret serveret med et flutes. Her er opskriften på et velsmagende måltid.
Muslinger i tomatsovs er en skøn klassiker fra det italienske køkken. I de fleste måneder herhjemme kan man få fat i friskfangede blåmuslinger, så det er bare om at udnytte havets frugter.
Denne sovs er baseret på hvidvin, hvidløg og chili, som tilsammen giver en dejlig smag til muslingerne.
Server med et hjemmebagt ciabattabrød, så har du en delikat forret eller en god frokost.
Spiser I muslingerne som et aftensmåltid, kan du eventuelt koge pastapenne til retten.
Se andre opskrifter her:
Opskrift på muslinger i tomatsovs
Ingredienser
- 2 kg blåmuslinger
- 2 skalotteløg finthakket
- 6 fed hvidløg finthakket
- 4-6 Pipi syltede chili fjern kernerne, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 2,5 dl hvidvin
- 2 spsk olivenolie
- 1 flute
Sådan gør du
- Kom alle muslingerne ned i vasken. Tjek, om de alle er lukkede. Dem der er lidt åbne, bankes med siden forsigtigt ind mod vasken, så man kan tjekke om de lukker i. Hvis den lukker er den god nok, ellers skal den smides ud.
- Skrub alle muslingerne med en neglebørste.
- Tag en tilpas gryde, kom olivenolie i og svits løg og hvidløg, til de er blanke, tilføj de finthakkede, syltede chili og svits dem hurtigt.
- Hæld hvidvinen i og kog hurtigt op, mens du rører rundt.
- Tilsæt de hakkede tomater og kog op igen. Når det koger, puttes muslingerne ned i sovsen. Læg låg på, så skal de hele simre i syv minutter - eller til alle muslingerne er åbne, Dem, der ikke åbner, skal ikke spises.
Tips
Blåmuslinger er i sæson, når vejret og ikke mindst havet er koldt. En huskeregel er at spise danske blåmuslinger i måneder, der indeholder et r.
Det vil sige fra september til og med april. Om sommeren er der risiko for, at muslingerne indeholder alger, der gør dig syg.
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.
Comments
No Comments