Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Mornay sauce

Mornay sauce

billederesultat for mornay sauce
4.8 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
52
SHARES
FacebookMessenger52PinterestEmailSMS

Opskrift på hjemmelavet mornay sauce, der er en ostesovs, der blandt andet er god til fisk eller gratin. Sovsen laves med parmesan.

Det er ret let at lave en hjemmelavet mornay sauce, der er en ostesovs.

Her er ostesovsen lavet med parmesan, men andre slags oste kan også bruges til en mornay.

Opskriften er til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Bechamelsauce
  • Persillesovs
  • Mac and cheese
  • Flødekartofler

Opskrift på mornay sauce

Mornay sauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Opskrift på hjemmelavet mornay sauce, der er en ostesovs, der blandt andet er god til fisk eller gratin. Sovsen laves med parmesan.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk cirka mængde
  • muskatnød revet
  • 1 pasteuriseret æggeblomme svarende til et halvt bæger
  • 1 dl fløde
  • 75 g parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en kasserolle og pisk mel i. Pisk derefter mælken i indtil du har den rette konsistens. Det plejer at passe med cirka fire deciliter mælk.
  2. Smag bechamel saucen til med muskatnød, salt og peber. Lad nu sovsen småkoge under omrøring i mindst fem minutter, så smagen af hvedemel koges væk.
  3. Tag gryden af kogepladen, og pisk reven parmesan i.
  4. I en anden skål pisker du æggeblommen sammen med fløde, og pisker det derefter ind i din mornay sauce.
  5. Til sidst smages ostesovsen til med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier297kcalKulhydrater9gProtein12gFedt24gMættet fedt15gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.2gKolesterol117mgNatrium974mgKalium202mgKostfibre0.1gSukker6gVitamin A916IUVitamin C0.1mgCalcium370mgJern0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Så er den færdige mornay sauce klar til anvendelse.

Den kan blandt andet bruges i den klassiske lasagne.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required