Min opskrift på en intens og lækker mørk chokoladekage. Det er en lækker dessertkage med chokolade, og den laves med 200 gram mørk chokolade.
Hvem kan ikke altid spise en mørk chokoladekage. Du ved, sådan en chokoladekage, der er tæt i smagen og fyldt med den bedste, mørke chokolade.
Sådan er den denne kage og samtidig er den meget nem at lave.
Du skal blot bruge få ingredienser, men en af dem er masser af mørk chokolade. Faktisk skal der hele 200 gram chokolade i kagen, og det giver den helt rette og intense smag af chokoladekage.
Jeg plejer at bruge en mørk chokolade med en kakaoprocent på 70, og det vil jeg også anbefale dig at gøre.
Jeg har eksperimenteret med chokolade med både højere og lavere kakaoprocent i denne kage, men jeg synes den er bedst med en kakaoprocent på 70. Så er chokoladekagen tilpas mørk og bitter, uden det bliver for meget.
Den mørke chokoladekage er perfekt som dessertkage, hvor den serveres i mindre stykker. God bagelyst.
Se flere opskrifter:
- Alletiders mumse chokoladekage - nem opskrift
- Black magic kage med intens chokoladesmag
- Chokolademuffins opskrift - nemme, lækre og svampede
- Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage
Opskrift på mørk chokoladekage

Mørk chokoladekage
Ingredienser
- 150 g smør - blødt
- 125 g sukker
- 15 g vaniljesukker
- 3 æg
- 50 g hvedemel
- 200 g chokolade - mørk
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 150 grader over- og undervarme.
- Den mørke chokoladekage er nemmest at røre sammen i røremaskinen, hvor du anvender piskeris. Du kan også bruge en almindelig elpisker. Blødt smør kommes i skålen og piskes hvidt sammen med sukker. Pisk derefter vaniljesukker i.
- Så piskes æggene godt ind i dejen, hvor du pisker ét æg i ad gangen. Tilsæt gradvist hvedemel, så du får en let og luftig dej.
- Chokoladen smeltes i en gryde ved lav varme eller i mikroovn. Tag skålen med dejen af røremaskinen, og vend forsigtigt den smeltede chokolade i. Vend rundt indtil dejen er samlet.
- Beklæd en lille bradepande (ca. 18 x 22 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen til chokoladekagen i den. Stil chokoladekagen ind i ovnen, hvor den skal bages omkring 30 minutter. Måske nogle minutter mere.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Mørk chokoladekage tages ud af ovnen og køler en smule ned.
Kom en stor spiseskefuld kakao i en sigte, og sigt det ud over kagen.
Derefter er den klar til servering, og den passer perfekt til en dessert sammen med italiensk panna cotta.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.