• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Mørbrad Royal

mørbrad royal med smørstegte rosenkål og asparges
Mørbrad Royal er den rene udgave af stegt svinemørbrad, der her er serveret med smørstegte rosenkål og hvide asparges. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  19. april 2022 - Udgivet:  12. april 2022

Del gerne:
97
SHARES
FacebookMessenger97PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Få en lækker opskrift på Mørbrad Royal med smørstegte rosenkål, hvide asparges og en super lækker sauce med champignon. God som gæstemad.
  2. Opskrift på Mørbrad Royal
  3. Mørbrad Royal - bedste opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift

Få en lækker opskrift på Mørbrad Royal med smørstegte rosenkål, hvide asparges og en super lækker sauce med champignon. God som gæstemad.

Mørbrad Royal er lækker aftensmad, hvor du bruger den bedste del af en svinemørbrad.

Mørbrad Royal er nemlig midterstykket af en mørbrad, hvor enderne er skåret fra. Også bimørbraden fjernes.

Helt konkret skærer du mørbraden over ca. 8-9 centimeter inde fra spidsen, og 7-8 centimeter fra mørbradhovedet.

Tilbage har du nu en Mørbrad Royal, som pudses helt af for sener og urenheder. Spidsen og hovedet kan med fordel anvendes i en mørbradgryde.

Fordi du skærer en del af mørbraden fra, skal du til fire personer beregne to svinemørbrad.

Se flere lækre madopskrifter her:

  • Kong Fiddes livret
  • Mørbrad i fad
  • Helstegt svinemørbrad

Opskrift på Mørbrad Royal

mørbrad royal med smørstegte rosenkål og asparges

Mørbrad Royal - bedste opskrift

Få en lækker opskrift på Mørbrad Royal med smørstegte rosenkål, hvide asparges og en super lækker sauce med champignon. God som gæstemad.
Bedømmelse
4.7 fra 10 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Mørbrad Royal

  • 2 svinemørbrad - klargjort som beskrevet længere oppe
  • smør - til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Smørstegte rosenkål

  • 300 g rosenkål
  • smør
  • 1 citron
  • 2 spsk honning
  • salt og friskkværnet peber

Hvide asparges

  • 1 bundt hvide asparges - skrælles, rodstykke brækkes af
  • 1 spsk smør

Sovs

  • 250 g champignon - i halve eller kvarte
  • 1 rødløg - i tynde både
  • 2,5 dl fløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 spsk kalvefond - flydende koncentrat
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Smørstegte rosenkål

  • Skær bunden af rosenkålene, og del dem derefter i halve. Steges ca. 4-5 minutter på en lille pande i lidt smør. Efter et par minutter tilsættes lidt friskpresset citronsaft, honning, salt og peber. Hældes i en lille skål og sættes til side.

Hvide asparges

  • De hvide asparges skrælles og roden knækkes af. Du kan læse mere om klargøring og kogning af hvide asparges her. Kog lidt vand op i en gryde, tilsæt lidt salt og en klat smør, og kog nu de hvide asparges i ca. tre minutter. Kom derefter koldt vand i gryden, lad det stå et halvt minut og anret de hvide asparges på et lille fad.

Sauce med champignon

  • Klargør champignon og steg dem godt af i lidt smør på en pande. Tilsæt så rødløg og steg videre et lille minut mere. Hæld fløde ved, og lad det creme lidt ind. Smag til med engelsk sauce, lidt kalvefond, salt og friskkværnet peber.

Mørbrad Royal

  • Klargør svinemørbrad som anvist, og skær i ca. 3-4 centimeter tykke bøffer. Steges i lidt smør i ca. 3 minutter på hver side. Start med en god varme, hvor mørbradbøfferne brunes af, hvorefter varmen sænkes lidt. Krydres med salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
651
% Daglig værdi*
Fedt
 
35
g
54
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
241
mg
80
%
Natrium
 
2063
mg
90
%
Kalium
 
1787
mg
51
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
17
g
19
%
Protein
 
60
g
120
%
Vitamin A
 
1968
IU
39
%
Vitamin C
 
86
mg
104
%
Calcium
 
127
mg
13
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Så er Mørbrad Royal klar til servering med den lækre sauce, smørstegte rosenkål og hvide asparges.

De hvide asparges kan sagtens udskiftes med grønne asparges, og retten kan også serveres med stegte kartofler.

Bemærk, at du skal bruge pande til flere af rettens dele, men du kan sagtens lave rosenkål først, og lade dem stå mens resten laves færdig.

Det er nemlig en rimelig hurtig middagsret at lave.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Krog1514

    januar 27, 2025 at 2:33 pm

    Mørbrad Royal - superlækker opskrift. Lavede den til gæster fredag -den var et hit. Ku ikke opdrive hvide asparges, men købte i stedet asparges broccoli. De stegte rosenkål og asparges broccoli gik fint i spænd sammen - og sovsen - jamen så godt 😛😍

    Svar
  2. SOnja

    marts 08, 2023 at 6:25 pm

    Tak for alle de skønne opskrifter, hvilken honning bruger du i maden den flydende?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required