Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Mørbrad med bløde løg og lækker pandesovs

Mørbrad med bløde løg og lækker pandesovs

mørbrad med bløde løg
4.7 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
158
SHARES
FacebookMessenger158PinterestEmailSMS
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 2. maj 2024
Oversigt over indhold
  • Mørbrad med bløde løg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Opskrift på mørbrad med bløde løg
  • Tips
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mørbrad med bløde løg

4.69 fra 19 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 424
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Bløde løg
  • 3 løg - almindelige, halveret og snittet i tynde skiver
  • smør - til stegning
  • 0,5 dl vand
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Mørbrad
  • 1 svinemørbrad
  • smør - til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Pandesovs
  • 2 dl bouillon - evt en kalvefond
  • 2 dl fløde
  • 2 tsk majsstivelse - udrøres i lidt vand
  • 1 spsk engelsk sauce
  • Lidt Sovsekulør
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at ordne løg, som pilles, halveres og snittes i tynde skiver.
  2. Kom en god klat smør på en varm pande, og steg nu løgene i 2-3 minutter, så får lidt farve.
  3. Tilsæt vand sammen med engelsk sauce og sukker, og steg videre indtil du har de perfekte bløde løg, og vandet er stegt næsten helt væk. Krydres med lidt salt og friskkværnet peber, og lægges til side. Overdæk med stanniol for at holde de bløde løg lune.
  4. Svinemørbrad afpudses og mørbraden deles i 8 lige store bøffer.
  5. Brun mørbradbøffer godt af i lidt smør på en varm pande, og skru lidt ned for varmen. Bøfferne til mørbrad med bløde løg steges nu ca. 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen. Lægges til side.
  6. Kog panden af med bouillon og fløde, og jævn med lidt Maizena til passende tykkelse. Tilsæt engelsk sauce og sovsekulør, og smag til. Du kan også komme en teskefuld sukker i for at justere smagen.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 424kcalKulhydrater: 13gProtein: 33gFedt: 26gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 162mgNatrium: 1592mgKalium: 830mgKostfibre: 1gSukker: 7gVitamin A: 834IUVitamin C: 8mgCalcium: 75mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på mørbrad med bløde løg

Mørbrad med bløde løg og pandesovs er et godt eksempel på, at god dansk mad ikke behøver at være kompliceret at lave.

Svinemørbrad med løg kræver hverken mange ingredienser eller lang tid at lave, og det er en ret traditionel opskrift.

Opskriften er beregnet til fire personer, men hvis er meget sultne, så kan det være en idé at lave to svinemørbrad. Er der rester tilbage, så er de perfekt til frokost dagen efter.

Mørbrad med bløde løg serveres med kartofler, enten bagt i ovn eller kogte, og dertil dampede ærter. Dampet broccoli passer også fint til.

Se også disse opskrifter:

  • Klassisk mørbradgryde
  • Svinemørbrad i airfryer - med glasering
  • Mørbrad i fad med bacon og cocktailpølser

Tips

Mørbrad med bløde løg og pandesovs anrettes, og retten serveres med kartofler og dampede ærter. Helt klassisk.

Her har jeg lavet et fad bagte rosmarinkartofler til mørbraden.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Mørbradbøffer med paprikasovs på 15 minutter
  • Pandestegt svinemørbrad med honning og rosmarin
  • Grydestegt svinemørbrad med lækker sovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required