Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Kager › Mønske klejner

Mønske klejner

billederesultat for mønske klejner
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS

Opskrift på mønske klejner. Og klejnerne fra Møn ligner ikke de almindelige klejner, da de ikke skal vrides. De koges dog i palmin.

Traditionel opskrift på mønske klejner, som her er leveret af Lars Kleist fra Fanefjord Skovpavillon på Møn.

Ingredienser til mønske klejner

2 æg
250 gram margarine
2 spiseskefulde sukker
5 deciliter kaffefløde
1 teskefuld natron
Ca 550 gram hvedemel
Evt. også et lille glas snaps

Fremgangsmåde

  1. Dejen røres sammen og køles ned i køleskabet. Vigtigt at dejen bliver kold inden udrulning!
  2. Rul derefter dejen ud i en tykkelse på cirka to millimeter, og her er det vigtigt at anvende rigeligt med mel, så dejen ikke hænger fast.
  3. Skær efter i firekanter uden rille i midten, da de skal kunne boble op.
  4. Kog de mønske klejner i palmin.

De færdigkogte mønske klejner kan du give et tryk, så du får en lille fordybning i midten.

Her kan du så tilsætte en klat æblegele eller lignende.

udskæring af mønske klejner
Dejen til de mønske klejner skæres ud i ruder, men uden det normale snit i midten. Foto: Lars Kleist, Fanefjord Skovpavillon.

Anden opskrift

Du får også lige en anden opskrift på klejnerne fra Møn. Jo, den slags er der jo altid flere af.

500 gram hvedemel
1 strøgen teskefuld hjortetaksalt
1 spiseskefuld sukker
200 gram smør
2 æg
1 deciliter mælk

Kom hvedemel, hjortetaksalat og sukker i en skål, og bland det godt sammen.

Skær smør i mindre tern, og smuldr det sammen med melet.

Ælt så æg og mælk ind i dejen, indtil den er nogenlunde fast. Tilsæt om nødvendigt en smule mere mel eller mælk.

Stil nu dejen i køleskabet i en times tid.

Med en kagerulle ruller du nu dejen meget tyndt ud, og husk at at have rigeligt med mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast.

Skær nu klejner ud med en klejnespore i den velkendte form som "ruder" på skrå.

Men modsat almindelig klejner, skal du ikke skære et hul i midten af klejnerne, da de ikke skal vrides.

Smelt og opvarm palmin i en gryde, og når det er godt varmt, koges klejnerne i palminen.

De skal koges cirka et minuts tid på hver side, hvor de så hæver op.

Læg de mønske klejner på et stykke køkkenrulle, og lad dem køle lidt af.

Og de smager bedst når de er nykogte.

Se også mine opskrifter på:

  • Klejner
  • Norske klejner
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.