Indhold
Mønske klejner
Fremgangsmåde
- Dejen røres sammen af 2 æg, 250 g margarine, 2 spsk sukkerm 5 dl kaffefløde1 tsk natron og ca. 550 g hvedemel. Dejen køles ned i køleskabet. Vigtigt at dejen bliver kold inden udrulning!
- Rul derefter dejen ud i en tykkelse på cirka 2 millimeter, og her er det vigtigt at anvende rigeligt med mel, så dejen ikke hænger fast.
- Skær efter i firekanter uden rille i midten, da de skal kunne boble op.
- Kog de mønske klejner i palmin. De færdigkogte mønske klejner kan du give et tryk, så du får en lille fordybning i midten. Her kan du så tilsætte en klat æblegele eller lignende.
Opskrift på mønske klejner
Traditionel opskrift på mønske klejner, som her er leveret af Lars Kleist fra Fanefjord Skovpavillon på Møn.

Se flere opskrifter:
Anden opskrift
Du får også lige en anden opskrift på klejnerne fra Møn. Jo, den slags er der jo altid flere af.
500 gram hvedemel
1 strøgen teskefuld hjortetaksalt
1 spiseskefuld sukker
200 gram smør
2 æg
1 deciliter mælk
Kom hvedemel, hjortetaksalat og sukker i en skål, og bland det godt sammen. Skær smør i mindre tern, og smuldr det sammen med melet.
Ælt så æg og mælk ind i dejen, indtil den er nogenlunde fast. Tilsæt om nødvendigt en smule mere mel eller mælk. Stil nu dejen i køleskabet i en times tid.
Med en kagerulle ruller du nu dejen meget tyndt ud, og husk at at have rigeligt med mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast.
Skær nu klejner ud med en klejnespore i den velkendte form som "ruder" på skrå. Men modsat almindelig klejner, skal du ikke skære et hul i midten af klejnerne, da de ikke skal vrides.
Smelt og opvarm palmin i en gryde, og når det er godt varmt, koges klejnerne i palminen. De skal koges cirka et minuts tid på hver side, hvor de så hæver op.
Læg de mønske klejner på et stykke køkkenrulle, og lad dem køle lidt af. Og de smager bedst når de er nykogte.
Se også de populære opskrifter på gammeldags pebernødder, sprøde vaniljekranse og verdens bedste brunkager.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften på de mønske klejner. Kom gerne med din mening om den her.