Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Mønske klejner

Mønske klejner (opskrift på klejner fra Møn)

Billede af mønske klejner.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook16PinterestSMSEmailMessenger
16
DELINGER
Indhold
  • Mønske klejner
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på mønske klejner
  • Kommentarer

Mønske klejner

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Opskrift på mønske klejner. Og klejnerne fra Møn ligner ikke de almindelige klejner, da de ikke skal vrides. De koges dog i palmin.
Antal: 1 portion
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 æg
  • 250 g margarine
  • 2 spsk sukker
  • 5 dl kaffefløde
  • 1 tsk natron
  • 550 g hvedemel (ca. mængde)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Dejen røres sammen af 2 æg, 250 g margarine, 2 spsk sukkerm 5 dl kaffefløde1 tsk natron og ca. 550 g hvedemel. Dejen køles ned i køleskabet. Vigtigt at dejen bliver kold inden udrulning!
  2. Rul derefter dejen ud i en tykkelse på cirka 2 millimeter, og her er det vigtigt at anvende rigeligt med mel, så dejen ikke hænger fast.
  3. Skær efter i firekanter uden rille i midten, da de skal kunne boble op.
  4. Kog de mønske klejner i palmin. De færdigkogte mønske klejner kan du give et tryk, så du får en lille fordybning i midten. Her kan du så tilsætte en klat æblegele eller lignende.

Næringsindhold

Kalorier4268kcalKulhydrater470gProtein87gFedt225gMættet fedt52gFlerumættet fedt57gEnkelumættet fedt105gTransfedt0.5gKolesterol367mgNatrium3823mgKalium1515mgKostfibre15gSukker51gVitamin A9928IUVitamin C2mgCalcium807mgJern27mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på mønske klejner

Traditionel opskrift på mønske klejner, som her er leveret af Lars Kleist fra Fanefjord Skovpavillon på Møn.

udskæring af mønske klejner
Dejen til de mønske klejner skæres ud i ruder, men uden det normale snit i midten. Foto: Lars Kleist, Fanefjord Skovpavillon.

Se flere opskrifter:

  • Klejner
  • Norske klejner

Anden opskrift

Du får også lige en anden opskrift på klejnerne fra Møn. Jo, den slags er der jo altid flere af.

500 gram hvedemel
1 strøgen teskefuld hjortetaksalt
1 spiseskefuld sukker
200 gram smør
2 æg
1 deciliter mælk

Kom hvedemel, hjortetaksalat og sukker i en skål, og bland det godt sammen. Skær smør i mindre tern, og smuldr det sammen med melet.

Ælt så æg og mælk ind i dejen, indtil den er nogenlunde fast. Tilsæt om nødvendigt en smule mere mel eller mælk. Stil nu dejen i køleskabet i en times tid.

Med en kagerulle ruller du nu dejen meget tyndt ud, og husk at at have rigeligt med mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast.

Skær nu klejner ud med en klejnespore i den velkendte form som "ruder" på skrå. Men modsat almindelig klejner, skal du ikke skære et hul i midten af klejnerne, da de ikke skal vrides.

Smelt og opvarm palmin i en gryde, og når det er godt varmt, koges klejnerne i palminen. De skal koges cirka et minuts tid på hver side, hvor de så hæver op.

Læg de mønske klejner på et stykke køkkenrulle, og lad dem køle lidt af. Og de smager bedst når de er nykogte.

Se også de populære opskrifter på gammeldags pebernødder, sprøde vaniljekranse og verdens bedste brunkager.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 03, 2025 at 2:24 pm

    Tak fordi du bruger opskriften på de mønske klejner. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required