Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Mirabellemarmelade med frisk ingefær og vanilje

Mirabellemarmelade med frisk ingefær og vanilje

Mirabellemarmelade
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
85
SHARES
FacebookMessenger85PinterestEmailSMS

Mirabellemarmelade er en herlig spise på et rundstykke eller en ostemad. Pluk sensommerens bær og sylt dem med vanilje og lidt frisk ingefær.

Mirabellemarmelade er en virkelig dejlig marmelade, uanset om du har røde eller gule mirabeller.

Og så er det tilmed billigt at lave sin egen marmelade, da man som regel kan finde et sted med mirabelletræer, der bugner af bær.

Her er tilsat lidt frisk ingefær, fordi den giver en fin, skarp smag til de gule bær.

Vaniljestangen tilføjer også lidt bid, men du kan selvfølgelig udelukke begge dele, hvis du ikke ønsker at bruge dem.

Prøv også denne opskrift: Hjemmelavet mirabellesaft.

Opskrift på mirabellemarmelade med ingefær

Mirabellemarmelade med frisk ingefær

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Mirabellemarmelade er en herlig spise på et rundstykke eller en ostemad. Pluk sensommerens bær og sylt dem med vanilje og lidt frisk ingefær.
Antal: 1 liter
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg mirabeller
  • 800 g sukker
  • 5 dl vand
  • 1 stk ingefær ca 4 x 2 cm
  • 1 stk vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Skyl mirabellerne og fjern stilke og blade. Brug en stenfjerner til at fjerne stenene.
  2. Kom bærrene i en gryde og dæk dem med vand. Sæt gryden i kog.
  3. Lad bær og vand simre i ti minutter.
  4. Tilsæt sukker, vaniljestang og ingefær i store stykker og kog i fem-ti minutter.
  5. Vask og skold patentglas. Fordel Atamon i et glas og ryst godt, så den fordeler sig. Hæld den samme Atamon over i næste glas og gentag alt efter, hvor mange glas du bruger.
  6. Fjern ingefærstykkerne og vaniljestangen. Rør en sidste gang i marmeladen og hæld den på glassene. Der bliver ca. en halv liter, så du kan lave flere små eller et stort.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Hvis du ikke gider at kaste dig over udstening af bærrene, kan du koge dem med sten.

Herefter kan du si mirabellemassen i en skål, hvor du så fjerner stenene i sien, så du kan hælde resten af mosen ned i skålen til saften.

Prøv også en af disse opskrifter:

  • Hjemmelavet rabarberkompot
  • Mirabellegele - syrlig gele fra sensommerens bær
  • Banh mi med tofu - populær sandwich fra Vietnam
  • Kylling med gule peberfrugter og pasta
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required