Få min nemme og lækre opskrift på mexicansk laks og skønt tilbehør. Det er tex-mex krydret laks og rissalat med avocado, tomat og ris.
Mexicansk laks er en lækker variant af laks, hvor jeg her har serveret den med en tex-mex inspireret rissalat med avocado, majs og tomat.
Det er en både nem, hurtig og lækker ret, og du skal selvfølgelig bruge noget mexicansk krydderi. Du kan prøve at lave mit hjemmelavede taco krydderi til laksen - eller blot købe noget tilsvarende i dit supermarked. Det er også fint.
Bemærk: Opskriften er beregnet til to personer, men den er nem at gange op til flere. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på lækker mexicansk laks
Mexicansk laks - nem og lækker opskrift
Ingredienser
- 300 g laks - 2 laksesteaks på hver 150 gram
- 1 citron
- 2 tsk taco krydderi - eller andet mexicansk krydderi
Mexicansk rissalat
- 125 g ris - koges som anvist på pakken
- 1 lille rødløg - finthakket
- 1 avocado - i små tern
- 200 g majs - løse, fra dåse
- 200 g tomater - små, halveret
- 2 spsk olivenolie
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Laksebøfferne lægges på bagepapir i et lille fad. Dryp citronsaft over og krydr med mexicansk krydderi. Brug mit hjemmelavede tacokrydderi eller hvad du har/synes.
- Bag laksen ved 200 grader varmluft i ca. 18 minutter.
- Kog ris som anvist pakken. Skal det være nemt, kan du bruge ris i kogepose.
- Klargør alle grøntsagerne som beskrevet. Kom dem i en skål, hvor de vendes sammen med de afdryppede ris. Men risene skal være lune, så rissalaten bliver lun.
- Vend lidt olivenolie og friskpresset citronsaft i, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Anret den mexicanske laks på bund af rissalat. Du kan med fordel forsigtigt fjerne skindet inden.
Pynt gerne med lidt hakket persille eller koriander. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.