Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Mexicansk kylling

Mexicansk kylling

Mexicansk kylling i fad
4.7 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
275
SHARES
FacebookMessenger275PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 6. juli 2023

Her får du den bedste opskrift på mexicansk kylling i fad. En meget nem ret med kyllingeret med mexicanske ingredienser, som laves i ovn.

Mexicansk kylling i fad er en virkelig nem opskrift på god hverdagsmad til hele familien.

Her laver du nemlig hele den mexicanske ret i samme fad, og det gælder både kylling, ris, salsa, majs og kidneybønner.

Det er altså en super enkel og nem one pot ret med ris, kylling og bønner, som du laver i din ovn.

Er du ikke så glad for kidneybønner, kan de udskiftes med et par røde peberfrugter, som du skærer ud i mindre tern.

Se mere indhold her:

  • Mexicansk farsbrød med hvidløg og ost
  • Mexicansk suppe med græskar og chili
  • Mexicanske pandekager med hakket oksekød

Opskrift på mexicansk kylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mexicansk kylling

4.70 fra 20 stemmer
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Kalorier: 485
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g ris - rå, evt. basmati ris
  • 285 g majs - svarende til en dåse
  • 1 rødløg - finthakket
  • 230 g salsa - gerne styrke medium
  • 1 dåse kidneybønner - svarende til ca. 250 gram nettovægt
  • 6 dl bouillon - gerne høns
  • 2 tsk taco krydderi - evt. hjemmelavet taco krydderimix
  • 500 g kylling - kyllingebryst filet i tern
  • 2-3 forårsløg - i tynde skiver, til pynt
  • bredbladet persille - til pynt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
  2. Kom ris i bunden af fadet sammen med majs og finthakket rødløg.
  3. Tilsæt også salsa sammen med kidneybønner. Jeg plejer at bruge en salsa i styrke medium til mexicansk kylling i fad, men brug som du synes. Kidneybønner kan erstattes med to røde peberfrugter i tern. Hæld bønnerne fra dåsen i en sigte og skyl under den kolde hane.
  4. Derefter kommes bouillon ved sammen med taco krydderi. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, hvorefter det hele vendes rundt.
  5. Kyllingebryst skæres i mindre tern, der lægges i fadet. Prik gerne kyllingestykkerne lidt ned i retten.
  6. Beklæd fadet med sølvpapir, og vær sikker på det slutter tæt hele vejen rundt.
  7. Mexicansk kylling i fad skal nu have ca. 30 minutter.midt i ovnen, så kyllingekødet er tilberedt.
  8. Pynt den mexicanske kyllingeret med snittet forårsløg og lidt bredbladet persille.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 485kcalKulhydrater: 75gProtein: 24gFedt: 11gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.1gKolesterol: 45mgNatrium: 1040mgKalium: 819mgKostfibre: 9gSukker: 9gVitamin A: 657IUVitamin C: 12mgCalcium: 65mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

Mexicansk kylling i fad serveres straks, og der behøver ikke serveres andre ting til. Et stykke brød er dog altid godt.

Du kan også serveres mexicanske tortillas til retten, hvor du ruller tortillas sammen om fylder. Se i øvrigt her hvordan du nemt varmer tortillas i din mikroovn.

Ønskes en mexicansk kyllingeret med ost, kan du tage fadet ud efter de 30 minutter, fjern sølvpapiret og drys revet ost over. En cheddar er god til denne mexicanske kyllingeret.

Stil så fadet tilbage i ovnen - uden at dække det over - og gratinér nu osten i ca. 5 minutter.

Her kan du i øvrigt se flere lækre opskrifter på mexicansk mad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Tarp skriver

    juli 07, 2024 at 7:24 pm

    Hej retten smagte som sådan dejligt, men risene kunne bare ikke blive nok. (Det samme sker også hver gang i retter med kartofler, der formodes at kunne koge møre i en sovs i stedet for i vand på komfur). Efter 45 minutter tog vi det ud og måtte tygge os igennem på ingen måde kogte ris. Ikke særligt lækkert. (Ovnen passer fint med alverdens andre retter, det er ikke noget med det at gøre). Risene burde have været forkogt. Så ville det have været en helt anden historie.

    Svar
  2. Ronni skriver

    juli 06, 2023 at 10:17 am

    Kunne man lave den i en rømertopf

    Svar
  3. Rikke skriver

    juni 07, 2023 at 8:59 pm

    Jeg tænker at kidneybønnerne må være en dåse, inden de er drænet? Ellers er det nok snarere to dåser, hvis man skal have 420g. Der er vist også noget galt med næringsindhold for retten. Det er ca. 500kcal/portion 😅

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 07, 2023 at 9:42 pm

      Hej Rikke
      Mange tak - og du har ret. Det er en dåse kidneybønner, der drænes. Jeg har lige præciseret opskriften, og lavet beregning på næringsindholdet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Rita skriver

    maj 24, 2023 at 7:28 am

    Rigtig dejlig ret, men 30 minutter er alt for lidt.
    Jeg gav retten 1 time og så var både ris og kylling gennemkogt

    Svar
  5. Jannie skriver

    juli 05, 2022 at 6:12 pm

    Jeg har prøvet retten. Men risene var meget rå stadig efter de 30 min…. Så næste gang koger jeg risene lidt først og ser om det hjælper 😊

    Svar
  6. Louise Thomsen skriver

    juli 03, 2022 at 5:57 pm

    står og laver det lige nu, det er langt fra nok, med sølvpapir over, risne er langt fra nok og alt for meget væske, så nu bliver det uden sølvpapir i godt 15 min

    Svar
  7. Janni skriver

    maj 07, 2022 at 7:46 pm

    Skøn mexicansk ret. Jeg skulle bare ikke have lagt sølvpapir over retten. Det gjorde at kyllingen ikke var ordentligt stegt efter tiden i opskriften. Så næste gang bliver det uden stanniol 🙂

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required