Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Mazarinkage

Mazarinkage (opskrift på den perfekte mazarintærte)

billede med mazarinkage mazarintærte
4.6 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
623
SHARES
FacebookMessenger623PinterestEmailSMS
Indhold
  • Mazarinkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Mazarinkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 21 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Få den bedste opskrift på mazarinkage, der smager himmelsk godt. En virkelig lækker mazarintærte, der overtrækkes med et lag blød nougat.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mørdej
  • 150 g hvedemel
  • 100 g smør koldt
  • 50 g sukker
  • 20 g pasteuriserede æggeblommer
Fyld til mazarinkage
  • 75 g sukker
  • 125 g smør blødt
  • 1 nip salt
  • 150 g marcipan
  • 1 æg
  • 50 g pasteuriserede æggehvider
Nougat
  • 150 g blød nougat

Fremgangsmåde

  1. Vej hvedemel og koldt smør af i en skål, og smuldr smørret ud i melet. Rør derefter sukker og æggeblomme.
  2. Saml til en hurtig mørdej og stil på køl i 45 minutter.
  3. Imens sukker, blødt smør og et nip salt grundigt sammen i en skål.
  4. I en anden skål smuldres marcipan i, og røres grundigt sammen med et æg og æggehvider.
  5. Rør nu marcipanindholdet sammen med smørindholdet, så du får en luftig masse.
  6. Forvarm din ovn til 200 °C almindelig over- og undervarme.
  7. Dejen rulles ud så den passer til en tærteform med en diameter på ca. 20 centimeter. Smør formen og læg dejen på plads i den.
  8. Fordel mazarinfyldet til din mazarinkage på bunden.
  9. Bag din mazarintærte i ca. 23 minutter midt i ovnen.
  10. Tag mazarinkagen ud, og lad den køle en smule af.
  11. Blød nougat smeltes ved meget lav varme og fordeles på mazarintærten.

Næringsindhold

Kalorier582kcalKulhydrater53gProtein8gFedt39gMættet fedt20gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt13gTransfedt1gKolesterol135mgNatrium282mgKalium130mgKostfibre1gSukker31gVitamin A1016IUCalcium36mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Mazarinkage er en super dejlig kage, og her kan du se hvordan du laver den perfekte mazarintærte.

Det er en skøn kage, der toppes med en lækker blød nougat, og denne kage bages i en tærteform, der har en diameter på ca. 20 centimeter.

Den bages med en lækker mazarinmasse, og kagen passer fint til ca. 6 personer. Se også min opskrift på æblemazarin.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Chokolademuffins
  • Gateau Marcel
  • Gulerodskage
  • H.C. Andersen kage

Tips

Lad nu din mazarinkage sætte sig, så den er til at skære ud i faste og passende stykker.

Mazarintærte skal ikke opbevares på køl, men blot i en lufttæt beholder på køkkenbordet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maj skriver

    juni 26, 2025 at 10:11 pm

    Vildt lækker! Jeg har før forsøgt mig i Mazarinkage som blev alt for tung og kedelig. Denne er helt perfekt med sprød tærtebund og saftig midte.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 27, 2025 at 6:11 am

      Hej Maj
      Tak for feedback - fantastisk at høre - det er jeg glad for 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Dorte skriver

    september 17, 2022 at 4:06 pm

    Æggeblomme og æggehvide ……svarer det til 1 æg?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 18, 2022 at 9:24 am

      Hej Dorte
      Jeps - lige præcist 🙂
      Alt det bedste og god bagelyst
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required