• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Maskintorsk - lækkert torskefad med selleri

Maskintorsk - lækkert torskefad med selleri

billede med maskintorsk
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  14. august 2023 - Udgivet:  14. august 2023

Her får min opskrift på maskintorsk, der er en traditionel ret med torsk i fad med selleri. Fiskeretten er nem at lave med benfrie torskefileter.

Maskintorsk er ret sjovt navn til denne fiskeret, men faktisk er der en rigtig god forklaring på det løjerlige navn.

Forklaringen er nemlig, at fiskerne tidligere satte en gryde med torsk, selleri, fløde og salt over på fiskekutterens motor, og så stod retten der, indtil fiskerne var sultne.

Det havde flere fordele, herunder at maden passede sig selv, men også at der kunne laves mad ude på havet uden brug af gasblus. Og torsk havde fiskerne jo som regel nok af.

Se også: Glaseret torsk med ris, broccoli og grønkål

Selve retten maskintorsk kan varieres på mange måder, og der findes da også utallige udgaver landet over. Både fordi der er regionale forskelle, og så afhang det jo også af, hvad fiskerne havde taget med ud på havet.

Min udgave her er med bladselleri og løg, men du kan også bruge knoldselleri. Tynde skiver af porre kan også anvendes.

Maskintorsk kan med fordel laves i ovn, men du kan også sagtens tilberede den i en gryde med låg. Kogetiden er her ca. 30 minutter ved en svag varme, hvor retten blot står og simrer.

Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør.

Opskrift på maskintorsk

billede med maskintorsk
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Maskintorsk

5 fra 1 stemme
Her får min opskrift på maskintorsk, der er en traditionel ret med torsk i fad med selleri. Fiskeretten er nem at lave med benfrie torskefileter.
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 363
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g torsk - fileter uden skind og ben
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 spsk karry
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g bladselleri - eller knoldselleri
  • 1 stort løg - halveret og i skiver
  • 2 dl æblemost
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 75 g smør - i tynde skiver

Fremgangsmåde
 

  1. Til maskintorsk starter du med at tænde din ovn på 225 grader varmluft.
  2. Tjek at dine torskefileter er helt fri for skind og ben, og skær dem derefter ud i mindre stykker.
  3. Bruger du bladselleri skæres de i tynde skiver, mens knoldselleri skæres i mindre stykker, der ikke må være for store, da de skal kunne nå at blive møre under turen i ovnen. Løg pilles, halveres og skæres i tynde skiver. Brug et stort løg eller to mindre.
  4. Fordel nu halvdelen af selleri og løg i bunden af et ildfast fad.
  5. Kom hvedemel i dyb tallerken, og vend melet rundt med en spiseskefuld karry, salt og friskkværnet peber.
  6. Vend torskestykkerne i melblandingen, og læg dem derefter i fad ovenpå grøntsagerne.
  7. Fordel den sidste halvdel af selleri og løg ovenpå torsken, og hæld æblemost og madlavningsfløde ved.
  8. Krydr med lidt mere salt og peber, og eventuelt også lidt mere karry. Læg tynde skiver smør øverst.
  9. Fadet med maskintorsk dækkes til med sølvpapir, så det lukker tæt.
  10. Bag nu din maskintorsk ved 225 grader varmluft i 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 363kcalKulhydrater: 20gProtein: 30gFedt: 18gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 111mgNatrium: 885mgKalium: 1080mgKostfibre: 3gSukker: 10gVitamin A: 1089IUVitamin C: 8mgCalcium: 149mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige maskintorsk tages ud af ovnen, og sølvpapiret fjernes. Pas på dampen!

Lad gerne fadet stå 10 minutter inden servering, da retten er meget varm.

Torskeretten kan serveres med kogte kartofler eller kogte ris - og en lækker broccolisalat. Velbekomme.

Se også: Tilbehør til fisk som laks, torsk og rødspætter

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lis

    august 23, 2023 at 6:56 pm

    Jeg rettede mig helt og fuldt efter opskriften, men jeg er slet ikke tilfreds med retten. Sovsen skilte og det kan ikke give mere end 3 stjerner. Laver ikke retten igen og så er det jo heldigt, der er mange andre gode opskrifter på madensverden 😊

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required