Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Maskintorsk - lækkert torskefad med selleri

Maskintorsk - lækkert torskefad med selleri

billede med maskintorsk
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
45
SHARES
FacebookMessenger45PinterestEmailSMS

Her får min opskrift på maskintorsk, der er en traditionel ret med torsk i fad med selleri. Fiskeretten er nem at lave med benfrie torskefileter.

Maskintorsk er ret sjovt navn til denne fiskeret, men faktisk er der en rigtig god forklaring på det løjerlige navn.

Forklaringen er nemlig, at fiskerne tidligere satte en gryde med torsk, selleri, fløde og salt over på fiskekutterens motor, og så stod retten der, indtil fiskerne var sultne.

Det havde flere fordele, herunder at maden passede sig selv, men også at der kunne laves mad ude på havet uden brug af gasblus. Og torsk havde fiskerne jo som regel nok af.

Se også: Glaseret torsk med ris, broccoli og grønkål

Selve retten maskintorsk kan varieres på mange måder, og der findes da også utallige udgaver landet over. Både fordi der er regionale forskelle, og så afhang det jo også af, hvad fiskerne havde taget med ud på havet.

Min udgave her er med bladselleri og løg, men du kan også bruge knoldselleri. Tynde skiver af porre kan også anvendes.

Maskintorsk kan med fordel laves i ovn, men du kan også sagtens tilberede den i en gryde med låg. Kogetiden er her ca. 30 minutter ved en svag varme, hvor retten blot står og simrer.

Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør.

Opskrift på maskintorsk

Maskintorsk

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 45 minutter min
Her får min opskrift på maskintorsk, der er en traditionel ret med torsk i fad med selleri. Fiskeretten er nem at lave med benfrie torskefileter.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g torsk (fileter uden skind og ben)
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 spsk karry
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g bladselleri (eller knoldselleri)
  • 1 stort løg (halveret og i skiver)
  • 2 dl æblemost
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 75 g smør (i tynde skiver)

Fremgangsmåde

  1. Til maskintorsk starter du med at tænde din ovn på 225 grader varmluft.
  2. Tjek at dine torskefileter er helt fri for skind og ben, og skær dem derefter ud i mindre stykker.
  3. Bruger du bladselleri skæres de i tynde skiver, mens knoldselleri skæres i mindre stykker, der ikke må være for store, da de skal kunne nå at blive møre under turen i ovnen. Løg pilles, halveres og skæres i tynde skiver. Brug et stort løg eller to mindre.
  4. Fordel nu halvdelen af selleri og løg i bunden af et ildfast fad.
  5. Kom hvedemel i dyb tallerken, og vend melet rundt med en spiseskefuld karry, salt og friskkværnet peber.
  6. Vend torskestykkerne i melblandingen, og læg dem derefter i fad ovenpå grøntsagerne.
  7. Fordel den sidste halvdel af selleri og løg ovenpå torsken, og hæld æblemost og madlavningsfløde ved.
  8. Krydr med lidt mere salt og peber, og eventuelt også lidt mere karry. Læg tynde skiver smør øverst.
  9. Fadet med maskintorsk dækkes til med sølvpapir, så det lukker tæt.
  10. Bag nu din maskintorsk ved 225 grader varmluft i 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier363kcalKulhydrater20gProtein30gFedt18gMættet fedt11gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt1gKolesterol111mgNatrium885mgKalium1080mgKostfibre3gSukker10gVitamin A1089IUVitamin C8mgCalcium149mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige maskintorsk tages ud af ovnen, og sølvpapiret fjernes. Pas på dampen!

Lad gerne fadet stå 10 minutter inden servering, da retten er meget varm.

Torskeretten kan serveres med kogte kartofler eller kogte ris - og en lækker broccolisalat. Velbekomme.

Se også: Tilbehør til fisk som laks, torsk og rødspætter

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lis skriver

    august 23, 2023 at 6:56 pm

    Jeg rettede mig helt og fuldt efter opskriften, men jeg er slet ikke tilfreds med retten. Sovsen skilte og det kan ikke give mere end 3 stjerner. Laver ikke retten igen og så er det jo heldigt, der er mange andre gode opskrifter på madensverden 😊

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required