Få opskriften på marinerede koteletter, der først trækker smag i en paprikamarinade, inden de grilles få minutter. Nem og lækker aftensmad fra grillen.
Der er ikke noget som lækre marinerede koteletter på grillen. De her koteletter skal ligge i en dejlig paprikamarinade i en times tid, før de ryger på grillen.
Marinaden rører du hurtigt sammen af paprika, olivenolie, løgpulver og ketchup, og den smages til med rørsukker og salt.
Se også: Koteletter med spidskål i fad uden fløde
Opskriften på marinerede koteletter er beregnet til fire personer.
Som tilbehør kan du evt. servere disse lækre pakker med kartofler.
Opskrift på marinerede koteletter
Marinerede koteletter på grill (bedste paprikamarinade)
Ingredienser
- 4 svinekoteletter - gerne økologiske
Til marinade
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk tomatketchup
- 1 tsk løgpulver
- 2 tsk paprika
- 1 tsk rørsukker
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Lav først din paprikamarinade til de marinerede koteletter. Kom alle ingredienserne til marinaden i en lille skål, og rør marinaden blank.
- Smag marinaden til med salt og rørsukker.
- Dup koteletterne tørre, og smør dem godt ind i marinaden. Lad koteletterne trække smag i en times tid i køleskabet, hvor de ligger indsmurt i den lækre paprikamarinade.
- Grill så de marinerede koteletter ved middel varme - de skal grilles ved direkte varme.
- Tilberedningstiden er 2-3 minutter på hver side, selvfølgelig afhængig af størrelsen.
- Vend gerne koteletterne hvert minut, og luk låget undervejs.
- Når du griller kødet, skal du hver gang vende det, så du laver et flot grillmønster på koteletterne.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag de marinerede koteletter af grillen, læg dem på en varm tallerken eller fad, og krydr med friskkværnet peber.
Lad dem hvile utildækket i fem minutter inden servering.
Som sagt passer grillpakker med grøntsager fint til koteletterne, og du kan søge flere forskellige forslag frem ved at bruge søgefeltet øverst her på siden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kirsten
Det smarter virkeligt godt!
Carsten
Er det fadkoteletter eller herregårdskoteletter?
Holger Rørby Madsen
Hej Carsten
Begge kan bruges - men jeg synes altså de store herregårdskoteletter er bedst, da de er nemmere at grille møre 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Verny Olsen
Det blev en super grillaften sammen med gæsterne, somroste både koteletterne og kartoflerne til skyerne 😋🤩
Verny Olsen
Hvordan tilbereder man kartoflerne, som er vist på billedet med de marinerede koteletter på grill?
Holger Rørby Madsen
Hej Verny
Det er disse: https://madensverden.dk/kartoffelpakker-hvidloeg-rosmarin/
De smager også virkelig godt 🙂
Alt det bedste
Holger
michael jørgensen
Dårligste opskrift jeg har prøvet smagte kun af ketchup og dårlig eftersmag kan ikke anbefales
Julie
Kan jeg marinere dagen forinden og lade dem ligge i marinaden i køleskabet til dagen efter?
Jane Pasgaard
Hejsa. Kan jeg bruge denne marinade til en svinemørbrad og så lave den i ovnen?
Madensverden.dk
Hej Jane
Det kan du i hvert fald - god fornøjelse.
BH Holger
Madensverden.dk