Få opskriften på marinerede koteletter, der først trækker smag i en paprikamarinade, inden de grilles få minutter. Nem og lækker aftensmad fra grillen.
Der er ikke noget som lækre marinerede koteletter på grillen. De her koteletter skal ligge i en dejlig paprikamarinade i en times tid, før de ryger på grillen.
Marinaden rører du hurtigt sammen af paprika, olivenolie, løgpulver og ketchup, og den smages til med rørsukker og salt.
Se også: Koteletter med spidskål i fad uden fløde
Opskriften på marinerede koteletter er beregnet til fire personer.
Som tilbehør kan du evt. servere disse lækre pakker med kartofler.
Oversigt over indhold
Marinerede koteletter på grill (bedste paprikamarinade)
Ingredienser
- 4 svinekoteletter - gerne økologiske
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk tomatketchup
- 1 tsk løgpulver
- 2 tsk paprika
- 1 tsk rørsukker
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Lav først din paprikamarinade til de marinerede koteletter. Kom alle ingredienserne til marinaden i en lille skål, og rør marinaden blank.
- Smag marinaden til med salt og rørsukker.
- Dup koteletterne tørre, og smør dem godt ind i marinaden. Lad koteletterne trække smag i en times tid i køleskabet, hvor de ligger indsmurt i den lækre paprikamarinade.
- Grill så de marinerede koteletter ved middel varme - de skal grilles ved direkte varme.
- Tilberedningstiden er 2-3 minutter på hver side, selvfølgelig afhængig af størrelsen.
- Vend gerne koteletterne hvert minut, og luk låget undervejs.
- Når du griller kødet, skal du hver gang vende det, så du laver et flot grillmønster på koteletterne.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag de marinerede koteletter af grillen, læg dem på en varm tallerken eller fad, og krydr med friskkværnet peber.
Lad dem hvile utildækket i fem minutter inden servering.
Som sagt passer grillpakker med grøntsager fint til koteletterne, og du kan søge flere forskellige forslag frem ved at bruge søgefeltet øverst her på siden.
Se også: Nemme koteletter i fad med grøntsager
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
kira sandra larsen skriver
Hej, kan man marinere dem dagen før og putte på køl? Kan man udskifte rørsukker med brun farin?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Kira
Ja, det er super fint at marinere kødet dagen før - det bliver det kun bedre af. Og jo, du kan godt bruge brun farin i stedet for rørsukker.
God fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger
Kirsten skriver
Det smarter virkeligt godt!
Carsten skriver
Er det fadkoteletter eller herregårdskoteletter?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Carsten
Begge kan bruges - men jeg synes altså de store herregårdskoteletter er bedst, da de er nemmere at grille møre 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger