Mandelhorn er lavet af lækker kransekagemasse, der rulles i mandelflager, og formes til små horn. Bagetiden er 8 minutter ved 200 grader.
Hjemmelavede mandelhorn er helt perfekte til en kop stempelkaffe, og dyp dem endelig i chokolade inden.
Her har jeg dyppet kagerne i en lidt lysere chokolademasse med 47 procent kakao, men du kan sagtens bruge en mere mørk chokolade med en kakaoprocent på 70. Det er smag og behag.
Mandelhorn er i øvrigt fremragende at komme i fryseren, så du altid har på lager, når du bliver lækkersulten.
De skal blot optøs ved stuetemperatur. Se også hvordan du laver kransekage og kransekagetårn.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på mandelhorn
Mandelhorn
Fremgangsmåde
- Start med at komme flormelis og æggehvider op i en skål, og pisk det forsigtigt rundt med et piskeris. Ikke for meget, da det ikke skal skumme eller blive luftigt, men blot blandet sammen.
- Lad sukkermassen stå en halv time ved stuetemperatur.
- I mellemtiden kan du ælte marcipanen blød i en anden skål.
- Ælt nu gradvist sukkermassen ind i marcipanen - bare brug hænderne og hold kransekagemassen nede i skålen.
- Tilsæt løbende lidt mere sukkermasse, indtil du har æltet det helt sammen. Nu har du en blød og smidig kransekagemasse, som du lige stå og samle sig 10 minutter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Hæld mandelflager ud på bordet, og nu triller du små pølser af kransekagemassen, og ruller dem i mandelflagerne.
- Buk dem forsigtigt til små horn, som du sætter på bagepapiret. Jo, det er lidt klistret for fingrene, men sådan er det.
- Bag mandelhornene i cirka 8 minutter. De skal blot blive helt let gyldne.
Tips
Tag de bagte mandelhorn ud og køl af. De er bløde lige når de kommer ud, så lad dem stå og køle af i fred!
Når de er kolde nok, kan du dyppe bunden i lidt smeltet chokolade - se her hvordan du bedst smelter chokolade.
Lad chokoladen stivne, og så er mandelhornene ellers klar til servering. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg vil blive glad for din bedømmelse her.
Claus skriver
Jeg kan ikke forstå at min favoritliste er slettet