Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Mandelhorn

Mandelhorn

billede med mandelhorn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMS

Mandelhorn er lavet af lækker kransekagemasse, der rulles i mandelflager, og formes til små horn. Bagetiden er 8 minutter ved 200 grader.

Hjemmelavede mandelhorn er helt perfekte til en kop stempelkaffe, og dyp dem endelig i chokolade inden.

Her har jeg dyppet kagerne i en lidt lysere chokolademasse med 47 procent kakao, men du kan sagtens bruge en mere mørk chokolade med en kakaoprocent på 70. Det er smag og behag.

Mandelhorn er i øvrigt fremragende at komme i fryseren, så du altid har på lager, når du bliver lækkersulten.

De skal blot optøs ved stuetemperatur. Se også hvordan du laver kransekage og kransekagetårn.

Se også mine opskrifter på:

  • Kransekage medaljoner
  • Nougat medaljoner
  • Nøddehorn

Opskrift på mandelhorn

Mandelhorn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Mandelhorn er lavet af lækker kransekagemasse, der rulles i mandelflager, og formes til små horn. Bagetiden er 8 minutter ved 200 grader.
Antal: 10 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 75 g flormelis
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 50 g mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Start med at komme flormelis og æggehvider op i en skål, og pisk det forsigtigt rundt med et piskeris. Ikke for meget, da det ikke skal skumme eller blive luftigt, men blot blandet sammen.
  2. Lad sukkermassen stå en halv time ved stuetemperatur.
  3. I mellemtiden kan du ælte marcipanen blød i en anden skål.
  4. Ælt nu gradvist sukkermassen ind i marcipanen - bare brug hænderne og hold kransekagemassen nede i skålen.
  5. Tilsæt løbende lidt mere sukkermasse, indtil du har æltet det helt sammen. Nu har du en blød og smidig kransekagemasse, som du lige stå og samle sig 10 minutter.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir, og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Hæld mandelflager ud på bordet, og nu triller du små pølser af kransekagemassen, og ruller dem i mandelflagerne.
  8. Buk dem forsigtigt til små horn, som du sætter på bagepapiret. Jo, det er lidt klistret for fingrene, men sådan er det.
  9. Bag mandelhornene i cirka 8 minutter. De skal blot blive helt let gyldne.

Næringsindhold

Kalorier180kcalKulhydrater21gProtein4gFedt9gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.001gNatrium18mgKalium114mgKostfibre1gSukker18gVitamin A3IUCalcium29mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Tag de bagte mandelhorn ud og køl af. De er bløde lige når de kommer ud, så lad dem stå og køle af i fred!

Når de er kolde nok, kan du dyppe bunden i lidt smeltet chokolade - se her hvordan du bedst smelter chokolade.

Lad chokoladen stivne, og så er mandelhornene ellers klar til servering. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 05, 2024 at 2:42 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg vil blive glad for din bedømmelse her.

    Svar
  2. Claus skriver

    januar 20, 2021 at 9:46 pm

    Jeg kan ikke forstå at min favoritliste er slettet

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required