Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Mandeldrøm

Mandeldrøm

billede med mandeldrøm
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook4PinterestSMSEmailMessenger
4
DELINGER

Få den gode opskrift på mandeldrøm med smør- og kaffecreme. En lækker kage bagt med æggehvider og masser af mandler, og den er nem at lave.

Her får du opskriften på en virkelig lækker mandeldrøm, der er en skøn mandelkage med æggehvider og blendede mandler.

Kagen bages i en springform med en diameter på 22 centimeter, men en form på 24 centimeter kan dog også bruges.

Du vil blive overrasket over hvor godt den smager. I al sin enkelthed.

Se også de populære opskrifter på:

  • Mandelkage med citron
  • Mandelhorn
  • Mandelkranse

Opskrift på mandeldrøm

Mandeldrøm

kurt dahlKurt Dahl
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Få den gode opskrift på mandeldrøm med smør- og kaffecreme. En lækker kage bagt med æggehvider og masser af mandler, og den er nem at lave.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 6 æggehvider (stiftpiskede)
  • 300 g mandler (blendes fint)
  • 300 g flormelis
  • 2 spsk mandelolie (kan udelades)
Smør/kaffecreme
  • 150 g smør (blødt)
  • 25 g flormelis
  • 70 g mørk chokolade (rives fint)
  • 0,5 dl kaffe (stærk og varm)
  • 1 æggeblomme

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at blende 300 gram mandler og vend det sammen med 300 gram flormelis.
  2. Pisk 6 æggehvider helt stive, og vend mandelmassen i sammen med 2 spiseskefulde mandelolie (kan udelades).
  3. Fordel det i springform med en diameter på ca. 22-24 centimeter, og bag det ca. 30 minutter ved 175 grader almindelig over- og undervarme.
  4. Smør/kaffecreme: Rør 150 gram smør sammen med 25 gram flormelis.
  5. Riv 70 gram mørk chokolade fint fint og hæld 0,5 deciliter kaffe (varm og stærk kaffe) over, så chokoladen smelter.
  6. Tilsæt 1 æggeblomme og bland det med det bløde rørte smør.
  7. Når bunden er kold smøres cremen på. Lav evt et mønster i cremen med en gaffel, når cremen er kold.

Næringsindhold

Kalorier612kcalKulhydrater53gProtein12gFedt42gMættet fedt14gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt20gTransfedt1gKolesterol65mgNatrium162mgKalium385mgKostfibre6gSukker44gVitamin A505IUCalcium117mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Så er din mandeldrøm med smør- og kafffecreme klar til servering.

Om Kurt
kurt dahl
Kurt Dahl

Kurt Dahl er pensioneret skoleinspektør med en livslang interesse for madlavning. Har undervist børn og unge i folkeskole og ungdomsskole og ældre i voksenundervisningsregi. Har i sin fritid fungeret som kogekone ved utallige arrangementer i både privat og offentlig regi. Han har selv søgt inspiration ved kurser og rejser i Italien og Frankrig, men især dansk madkultur har haft hans store interesse. Mottoet har altid været: man kan aldrig være for ung eller for gammel til at lære at lave mad.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 09, 2024 at 10:34 am

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne din mening om kagen her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billeder af hindbærsnitter med mandler.
    Hindbærsnitter med mandler (bagt med mandelflager)
  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required