Få den gode opskrift på mandeldrøm med smør- og kaffecreme. En lækker kage bagt med æggehvider og masser af mandler, og den er nem at lave.
Her får du opskriften på en virkelig lækker mandeldrøm, der er en skøn mandelkage med æggehvider og blendede mandler.
Kagen bages i en springform med en diameter på 22 centimeter, men en form på 24 centimeter kan dog også bruges.
Du vil blive overrasket over hvor godt den smager. I al sin enkelthed.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på mandeldrøm
Mandeldrøm
Ingredienser
- 6 æggehvider - stiftpiskede
- 300 g mandler - blendes fint
- 300 g flormelis
- 2 spsk mandelolie - kan udelades
Smør/kaffecreme
- 150 g smør - blødt
- 25 g flormelis
- 70 g mørk chokolade - rives fint
- 0,5 dl kaffe - stærk og varm
- 1 æggeblomme
Fremgangsmåde
- Start med at blende 300 gram mandler og vend det sammen med 300 gram flormelis.
- Pisk 6 æggehvider helt stive, og vend mandelmassen i sammen med 2 spiseskefulde mandelolie (kan udelades).
- Fordel det i springform med en diameter på ca. 22-24 centimeter, og bag det ca. 30 minutter ved 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Smør/kaffecreme: Rør 150 gram smør sammen med 25 gram flormelis.
- Riv 70 gram mørk chokolade fint fint og hæld 0,5 deciliter kaffe (varm og stærk kaffe) over, så chokoladen smelter.
- Tilsæt 1 æggeblomme og bland det med det bløde rørte smør.
- Når bunden er kold smøres cremen på. Lav evt et mønster i cremen med en gaffel, når cremen er kold.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Så er din mandeldrøm med smør- og kafffecreme klar til servering.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne din mening om kagen her.