Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Mandeldrøm

Mandeldrøm

billede med mandeldrøm
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Få den gode opskrift på mandeldrøm med smør- og kaffecreme. En lækker kage bagt med æggehvider og masser af mandler, og den er nem at lave.

Her får du opskriften på en virkelig lækker mandeldrøm, der er en skøn mandelkage med æggehvider og blendede mandler.

Kagen bages i en springform med en diameter på 22 centimeter, men en form på 24 centimeter kan dog også bruges.

Du vil blive overrasket over hvor godt den smager. I al sin enkelthed.

Se også de populære opskrifter på:

  • Mandelkage med citron
  • Mandelhorn
  • Mandelkranse

Opskrift på mandeldrøm

Mandeldrøm

kurt dahlKurt Dahl
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Få den gode opskrift på mandeldrøm med smør- og kaffecreme. En lækker kage bagt med æggehvider og masser af mandler, og den er nem at lave.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 6 æggehvider stiftpiskede
  • 300 g mandler blendes fint
  • 300 g flormelis
  • 2 spsk mandelolie kan udelades
Smør/kaffecreme
  • 150 g smør blødt
  • 25 g flormelis
  • 70 g mørk chokolade rives fint
  • 0,5 dl kaffe stærk og varm
  • 1 æggeblomme

Fremgangsmåde

  1. Start med at blende 300 gram mandler og vend det sammen med 300 gram flormelis.
  2. Pisk 6 æggehvider helt stive, og vend mandelmassen i sammen med 2 spiseskefulde mandelolie (kan udelades).
  3. Fordel det i springform med en diameter på ca. 22-24 centimeter, og bag det ca. 30 minutter ved 175 grader almindelig over- og undervarme.
  4. Smør/kaffecreme: Rør 150 gram smør sammen med 25 gram flormelis.
  5. Riv 70 gram mørk chokolade fint fint og hæld 0,5 deciliter kaffe (varm og stærk kaffe) over, så chokoladen smelter.
  6. Tilsæt 1 æggeblomme og bland det med det bløde rørte smør.
  7. Når bunden er kold smøres cremen på. Lav evt et mønster i cremen med en gaffel, når cremen er kold.

Næringsindhold

Kalorier612kcalKulhydrater53gProtein12gFedt42gMættet fedt14gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt20gTransfedt1gKolesterol65mgNatrium162mgKalium385mgKostfibre6gSukker44gVitamin A505IUCalcium117mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Så er din mandeldrøm med smør- og kafffecreme klar til servering.

Om Kurt
kurt dahl
Kurt Dahl

Kurt Dahl er pensioneret skoleinspektør med en livslang interesse for madlavning. Har undervist børn og unge i folkeskole og ungdomsskole og ældre i voksenundervisningsregi. Har i sin fritid fungeret som kogekone ved utallige arrangementer i både privat og offentlig regi. Han har selv søgt inspiration ved kurser og rejser i Italien og Frankrig, men især dansk madkultur har haft hans store interesse. Mottoet har altid været: man kan aldrig være for ung eller for gammel til at lære at lave mad.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 09, 2024 at 10:34 am

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne din mening om kagen her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required