Her får du min opskrift på mandelkranse, der er sprøde småkager bagt med mandelmel og finthakkede mandler. Småkagerne er nemme at bage.
Mandelkranse er virkelig lækre småkager, der sådan set er en fætter til de populære vaniljekranse.
Her er småkagerne bagt med mandelmel og hakkede mandler, men altså uden vanilje. Derfor smager småkagerne af mandler og ikke af vanilje.
Opskriften giver ca. 45 stykker, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
Opskrift på mandelkranse
Mandelkranse
Ingredienser
- 200 gram smør - blødt
- 200 gram sukker
- 200 gram hvedemel
- 100 gram mandelmel
- 50 gram mandler - hakkes fint
- 1 æg - ca. 55 gram
Sådan gør du
- Til mandelkranse vejes blødt smør af i røreskålen til din røremaskine sammen med sukker, hvedemel og mandelmel.
- Tilsæt også finthakkede mandler sammen med et æg.
- Sæt kagespartel på røremaskinen og kør dejen sammen i ca. 3 minutter.
- Kom dejen i en god sprøjtepose med påmonteret stjernetyl (ca. 10 millimeter).
- Sprøjt stænger på ca. 10 centimeters længde ud på bageplader med bagepapir, og fold dem sammen til kranse.
- Bag mandelkransene i ca. 10 minutter på næstnederste rille ved 200 grader over- og undervarme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte mandelkranse køles af på en rist, hvor de så bliver helt sprøde.
Småkagerne er bløde lige når de kommer ud af ovnen, men de bliver sprøde under afkølingen.
Mandelkransene kan opbevares i en lufttæt beholder.
Se også: Sprøde mandelkager med appelsin
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Mums😋 de skal i år gøre vanillekransene selskab. Jeg vil prøve din opskrift på brune kager i år. Den ligner min mormors. Så vil jeg prøve julemandens knapper. I stedet for M&M tror jeg, jeg vil bruge hvid og mørk chokolade. I år skal jeg prøve at bage norske klejner selv. Jeg suser rundt i dine juleopskrifter som en glad lille julemus 🎅.🐭🎄