Her får du min opskrift på sprøde mandelkager. Lækre småkager med mindre indhold af sukker og perfekt smag af mandler og appelsin.
Du skal prøve disse lækre og sprøde mandelkager, der er super nemme at bage, og som smage virkelig godt.
Jeg har udviklet opskriften med et reduceret indhold af sukker i forhold til traditionelle småkager, så mandelkagerne er altså ikke vildt søde.
Samtidig er de smagt til med lidt revet appelsinskal og appelsinsaft, og du får en bageplade fuld af småkager ud af denne opskrift.
Den er nem at gange op til flere portioner.
Opskrift på mandelkager
Ingredienser
- 150 gram hvedemel
- 100 gram smør - blødt
- 50 gram sukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 40 gram mandelflager
- 1 appelsin - økologisk, skal og 1 spsk. saft
Sådan gør du
- Hvedemel kommes i en skål sammen med blødt smør, sukker, vaniljesukker og mandelflager.
- Riv også skallen af en økologisk appelsin i skålen, men uden det hvide, da det er bittert. Skær appelsinen over, og tilsæt ca. 1 spsk, appelsinsaft.
- Saml dejen med en spiseskei skålen, tag dejen ud på bordet, og ælt hurtigt dejen helt sammen.
- Trilles ud til en pølse med en diameter på ca. 4 centimeter, og rulles ind i bagepapir. Lægges på frost i 30 minutter.
- Tænd din ovn på 180 °C varmluft, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Med en skarp kniv skæres mandelkager ud af den kolde dejrulle, og de skæres i ca. 6-7 millimeters tykkelse. Dermed får du cirka 30 småkager af denne opskrift.
- Læg mandelkagerne på bagepladen, men med lidt afstand imellem dem. De flyder ikke meget ud, men hold en smule afstand.
- De lækre mandelkager med appelsin bages midt i ovnen i ca. 10-12 minutter. så de gyldne. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte mandelkager køles af på en rist, og her bliver de helt sprøde.
Småkagerne opbevares i en lufttæt beholder.
Se flere småkageopskrifter

Comments
No Comments