Majssuppe med kylling laves på dåsemajs med stykker af kyllingebryst. En dejlig suppe, der både kan serveres som forret og hovedret.
Majssuppe er en skøn suppe, som både kan bruges som og en let hovedret.
Her er suppen lavet med kyllingefileter, men du kan sagtens lave den vegetarisk og tilsætte grøntsager i stedet.
Vil du have mere spark på smagen, kan du sautere løg og hvidløg sammen med chiliflager. Får du rester, skal de straks på køl, så de kan nydes dagen efter.
Opskrift på majssuppe med kylling
Majssuppe med kylling og dåsemajs
Ingredienser
- 2 stk rødløg
- 2 fed hvidløg
- 50 gram smør
- 1 dåse majs - ca. 285 gram
- 1 teskefuld paprika
- 0,5 teskefuld spidskommen
- 400 gram kyllingebrystfilet
- 8 deciliter vand
- 2 stk bouillonterninger - høns
- 2,5 deciliter fløde - evt. en 18% madlavningsfløde
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rødløg og hvidløg hakkes fint, og sauteres af i en stor gryde i smør. Lad smørret bruse af inden løg og hvidløg kommes i. Sauteres et par minutter uden at tage farve.
- Afdryp dåsemajs og kom dem i gryden. Tilsæt også paprika og spidskommen. Lad det sautere i fem minutter.
- Kom halvdelen af vandet i (ca. fire deciliter), og blend din majssuppe med en stavblender direkte i gryden.
- Skær kyllingebrystfileterne i små tern og kom dem i gryden sammen med resten af vandet og to bouillonterninger.
- Lad det simre under låg i 25 minutter, så kyllingekødet er gennemkogt.
- Kom så fløden i, og varm din majssuppe godt igennem.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og også gerne med lidt friskpresset citronsaft. Der kan også tilsættes lidt chili, hvis du ønsker en endnu mere varm smag i suppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Den færdige majssuppe kan i øvrigt køres igennem en blender til sidst, hvis du ønsker en mere jævn suppe.
Eller nyd suppen som den er, og servér gerne et stykke hjemmebagt hvidløgsflute til.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: