• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Majssuppe med kylling og dåsemajs - nem suppe

Majssuppe med kylling og dåsemajs - nem suppe

majssuppe med kylling
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 29. august 2022

Majssuppe med kylling laves på dåsemajs med stykker af kyllingebryst. En dejlig suppe, der både kan serveres som forret og hovedret.

Majssuppe er en skøn suppe, som både kan bruges som og en let hovedret.

Her er suppen lavet med kyllingefileter, men du kan sagtens lave den vegetarisk og tilsætte grøntsager i stedet.

Vil du have mere spark på smagen, kan du sautere løg og hvidløg sammen med chiliflager. Får du rester, skal de straks på køl, så de kan nydes dagen efter.

Opskrift på majssuppe med kylling

majssuppe med kylling
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Majssuppe med kylling og dåsemajs

5 fra 2 stemmer
Majssuppe med kylling laves på dåsemajs med stykker af kyllingebryst. En dejlig suppe, der både kan serveres som forret og hovedret.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 418
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 1 dåse majs - ca. 285 gram
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 400 g kyllingebryst
  • 8 dl vand
  • 2 stk bouillonterninger - høns
  • 2,5 dl fløde - evt. en 18% madlavningsfløde
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Rødløg og hvidløg hakkes fint, og sauteres af i en stor gryde i smør. Lad smørret bruse af inden løg og hvidløg kommes i. Sauteres et par minutter uden at tage farve.
  2. Afdryp dåsemajs og kom dem i gryden. Tilsæt også paprika og spidskommen. Lad det sautere i fem minutter.
  3. Kom halvdelen af vandet i (ca. fire deciliter), og blend din majssuppe med en stavblender direkte i gryden.
  4. Skær kyllingebrystfileterne i små tern og kom dem i gryden sammen med resten af vandet og to bouillonterninger.
  5. Lad det simre under låg i 25 minutter, så kyllingekødet er gennemkogt.
  6. Kom så fløden i, og varm din majssuppe godt igennem.
  7. Smag til med salt og friskkværnet peber, og også gerne med lidt friskpresset citronsaft. Der kan også tilsættes lidt chili, hvis du ønsker en endnu mere varm smag i suppen.

Næringsindhold

Kalorier: 418kcalKulhydrater: 2gProtein: 23gFedt: 35gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.4gKolesterol: 162mgNatrium: 807mgKalium: 439mgKostfibre: 0.04gSukker: 2gVitamin A: 1271IUVitamin C: 2mgCalcium: 58mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Den færdige majssuppe kan i øvrigt køres igennem en blender til sidst, hvis du ønsker en mere jævn suppe.

Eller nyd suppen som den er, og servér gerne et stykke hjemmebagt hvidløgsflute til.

Se også mine opskrifter på:

Grillede whiskymajs

Mexicansk majssalsa

Klassisk majssalat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required