Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Viden om mad › Løgpulver

Løgpulver (fakta, mål og sådan laver du pulver af løg)

løgpulver
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
20
DELINGER
Facebook20PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Løgpulver
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på løgpulver
  • Fordele
  • Holdbarhed
  • Hvad svarer løgpulver til?
  • Anvendelse
  • Kommentarer

Løgpulver

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 8 timer t
Samlet tid: 8 timer t 30 minutter min
Hvad er løgpulver, hvordan laver man det selv og hvad svarer pulveret til i forhold til et almindeligt løg? Her er fakta og fordele ved pulver af løg.
Antal: 1 portion
Ret: Krydderier
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg løg (gerne de alm. zittauerløg)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Løgene pilles og skæres i tynde skiver. Gerne på et mandolinjern.
  2. Fordel løgskiverne på en bageplade med bagepapir.
  3. Stilles i ovn ved 70 grader, hvor løgene nu skal bages indtil de er helt sprøde. Det tager typisk 8-9 timer, og du kan med fordel vende dem et par gange undervejs. Det er vigtigt, at løgene er helt fri for væske, så måske skal de have lidt længere tid.
  4. Kom de dehydrerede løg i en blender, og blend dem fint.
  5. Det hjemmelavede løgpulver fyldes i et glas, og du får lige godt 100 gram pulver af et kilo løg.

Næringsindhold

Kalorier400kcalKulhydrater93gProtein11gFedt1gMættet fedt0.4gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.1gNatrium40mgKalium1460mgKostfibre17gSukker42gVitamin A20IUVitamin C74mgCalcium230mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på løgpulver

Hvordan laver man løgpulver, og hvor meget svarer løgpulver til i forhold til et almindeligt?

Svarene får du i denne artikel om løgpulver, hvor du også kan se fordelene ved pulver af løg, og hvad du kan bruge det til.

For løgpulveret af faktisk genialt i dit køkken.

Fordele

Der er umiddelbart flere fordele ved, at anvende løgpulver i stedet for de friske løg.

For det første undgår du det ubehag, der kan være når du piller og snitter løg. Som jo ofte kan ende med øjne, der løber i vand.

For det andet er du fri for stykker af løg i eks. frikadeller. Mange synes løgstykker er lækre i en frikadelle, men især børn kan have det stramt med det. Og det undgår du altså på denne måde.

Endelig er det jo også meget nemmere, da det jo blot er dosere løgpulveret.

Du kan nemt selv fremstille hjemmelavet løgpulver. Det er bestemt ikke besværligt, men tager lidt tid.

Se også disse artikler:

  • Hvidløgspulver
  • Hvidløgsånde
  • Pulverkaffe

Holdbarhed

Hjemmelavet løgpulver har lang holdbarhed, og kan holde sig i mindst et år. Opbevares i en lufttæt beholder.

Hvad svarer løgpulver til?

Hvor meget løgpulver svarer til et løg? Det spørgsmål melder sig hurtigt, når du skal lave din mad.

Jeg plejer at beregne en spiseskefuld løgpulver i stedet for et almindeligt løg.

I gram betyder det, at et almindeligt løg på ca. 40 gram svarer til ca. 8 gram løgpulver. Er du vild med smagen af løg, kan du nemt drysse lidt ekstra.

Anvendelse

Løgpulver er et fremragende krydderi, som selvfølgelig først og fremmest anvendt i stedet for friske løg.

Og naturligvis er pulveret fremragende i krydderiblandinger, eks. i min opskrift på grillkrydderi.

Men jeg bruger det også som et krydderi på bøffer, i en omelet og meget andet. Så prøv dig endelig bare frem.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 23, 2024 at 2:56 pm

    Tak fordi du læser med. Hvad synes du om opskriften og artiklen her?

    Svar
  2. Kitty skriver

    august 10, 2024 at 12:38 pm

    Jeg lavede sidste år en lidt grov løgpulver/stykker - det kom jeg i de hjemmelavede rullepølser - det fungerede perfekt og det var så let at arbejde med, og den var let at rulle og samle, uden at løgene kom ud af enderne.

    Svar
  3. Tove Jensen skriver

    april 06, 2021 at 7:51 pm

    Tak for info om løgpulver. Den er jeg meget glad for.
    Tænkte om du også har info om hvidløgspulver. Her er jeg helt på bar bund.
    På forhånd tak.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 07, 2021 at 12:47 pm

      Hej Tove
      Dejligt at høre, og løgpulver er godt til mange ting 🙂
      Jo, jeg er ved at lave en tilsvarende om hvidløgspulver.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Kim Jørgensen skriver

    april 06, 2021 at 5:56 pm

    Hej Holger, først en stor tak for din rigtig gode og informative hjemmeside som giver et væld af gode opskrifter,
    jeg har et spørgsmål vedr. det at lave sit eget løgpulver :
    ville det ikke være bedre at komme løgene i en blender istedet for at rive løgene på et mandolinjern.
    venligste hilsner Kim.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 07, 2021 at 1:04 pm

      Hej Kim
      Tak for det - det er jeg glad for at høre.
      Jo, det kan man sikkert også gøre, og det er muligvis lige så nemt. Jeg plejer bare at gøre det på den anden måde 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required