Hvad er løgpulver, hvordan laver man det selv og hvad svarer pulveret til i forhold til et almindeligt løg? Her er fakta og fordele ved pulver af løg.
Hvordan laver man løgpulver, og hvor meget svarer løgpulver til i forhold til et almindeligt?
Svarene får du i denne artikel om løgpulver, hvor du også kan se fordelene ved pulver af løg, og hvad du kan bruge det til.
For løgpulveret af faktisk genialt i dit køkken.
Fordele
Der er umiddelbart flere fordele ved, at anvende løgpulver i stedet for de friske løg.
For det første undgår du det ubehag, der kan være når du piller og snitter løg. Som jo ofte kan ende med øjne, der løber i vand.
For det andet er du fri for stykker af løg i eks. frikadeller. Mange synes løgstykker er lækre i en frikadelle, men især børn kan have det stramt med det. Og det undgår du altså på denne måde.
Endelig er det jo også meget nemmere, da det jo blot er dosere løgpulveret.
Se også disse artikler:
Opskrift på løgpulver
Du kan nemt selv fremstille hjemmelavet løgpulver. Det er bestemt ikke besværligt, men tager lidt tid.
Løgpulver
Ingredienser
- 1 kg løg - gerne de alm. zittauerløg
Fremgangsmåde
- Løgene pilles og skæres i tynde skiver. Gerne på et mandolinjern.
- Fordel løgskiverne på en bageplade med bagepapir.
- Stilles i ovn ved 70 grader, hvor løgene nu skal bages indtil de er helt sprøde. Det tager typisk 8-9 timer, og du kan med fordel vende dem et par gange undervejs. Det er vigtigt, at løgene er helt fri for væske, så måske skal de have lidt længere tid.
- Kom de dehydrerede løg i en blender, og blend dem fint.
- Det hjemmelavede løgpulver fyldes i et glas, og du får lige godt 100 gram pulver af et kilo løg.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Holdbarhed
Hjemmelavet løgpulver har lang holdbarhed, og kan holde sig i mindst et år. Opbevares i en lufttæt beholder.
Hvad svarer løgpulver til?
Hvor meget løgpulver svarer til et løg? Det spørgsmål melder sig hurtigt, når du skal lave din mad.
Jeg plejer at beregne en spiseskefuld løgpulver i stedet for et almindeligt løg.
I gram betyder det, at et almindeligt løg på ca. 40 gram svarer til ca. 8 gram løgpulver. Er du vild med smagen af løg, kan du nemt drysse lidt ekstra.
Anvendelse
Løgpulver er et fremragende krydderi, som selvfølgelig først og fremmest anvendt i stedet for friske løg.
Og naturligvis er pulveret fremragende i krydderiblandinger, eks. i min opskrift på grillkrydderi.
Men jeg bruger det også som et krydderi på bøffer, i en omelet og meget andet. Så prøv dig endelig bare frem.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du læser med. Hvad synes du om opskriften og artiklen her?
Kitty
Jeg lavede sidste år en lidt grov løgpulver/stykker - det kom jeg i de hjemmelavede rullepølser - det fungerede perfekt og det var så let at arbejde med, og den var let at rulle og samle, uden at løgene kom ud af enderne.
Tove Jensen
Tak for info om løgpulver. Den er jeg meget glad for.
Tænkte om du også har info om hvidløgspulver. Her er jeg helt på bar bund.
På forhånd tak.
Holger Rørby Madsen
Hej Tove
Dejligt at høre, og løgpulver er godt til mange ting 🙂
Jo, jeg er ved at lave en tilsvarende om hvidløgspulver.
De bedste hilsner
Holger
Kim Jørgensen
Hej Holger, først en stor tak for din rigtig gode og informative hjemmeside som giver et væld af gode opskrifter,
jeg har et spørgsmål vedr. det at lave sit eget løgpulver :
ville det ikke være bedre at komme løgene i en blender istedet for at rive løgene på et mandolinjern.
venligste hilsner Kim.
Holger Rørby Madsen
Hej Kim
Tak for det - det er jeg glad for at høre.
Jo, det kan man sikkert også gøre, og det er muligvis lige så nemt. Jeg plejer bare at gøre det på den anden måde 🙂
Alt det bedste
Holger