• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hjemmelavet leverpostej - nem og gammeldags opskrift

Hjemmelavet leverpostej - nem og gammeldags opskrift

hjemmelavet leverpostej
Leverpostej er nem at lave selv, og laverpostejen laves af lever og krydderier. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  4. december 2021 - Udgivet:  30. oktober 2019

Del gerne:
149
SHARES
FacebookMessenger149PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en nem opskrift på hjemmelavet leverpostej, der laves med svinelever, spæk, løg og bouillon. Den klassiske postej med lever, som mormor lavede den.
  2. Opskrift på leverpostej
  3. Hjemmelavet leverpostej
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. 🐷 Hvad er leverpostej?
  9. 🧾 Typiske ingredienser
  10. 🍽️ Leverpostejens plads i det danske køkken
  11. 📜 Historie og kultur
  12. 🧪 Næringsindhold (ca. pr. 100 g)
  13. 🌱 Varianter og alternativer
  14. 🥇 Fun facts
Gå til opskrift

Her er en nem opskrift på hjemmelavet leverpostej, der laves med svinelever, spæk, løg og bouillon. Den klassiske postej med lever, som mormor lavede den.

Leverpostej er en af de mest populære slags pålæg i Danmark, og her kan du se hvordan du nemt laver den selv.

Lever og spæk køres igennem en kødhakker sammen med løg, men du kan også bede din slagter om at hakke svinelever og spæk, hvorefter du derhjemme blot blander det med finthakket løg. Meget nemt.

Dele af bouillonen kan erstattes med mælk eller fløde, og der kan også tilsættes bacon til den klassiske baconpostej.

Gør i øvrigt leverpostejen endnu mere festlig ved at lægge en skive bacon ovenpå leverpostejen inden den bages i ovnen.

Du behøver ikke bage alle leverpostejerne med det samme. Fordel farsen i formene, og frys dem ned. Derefter er det blot at bage dem når du får lyst til en lun leverpostej.

Se også mine opskrifter på:

  • Stegt kalvelever som alle kan lide den
  • Og læs her om leverpostej er sund eller usund
  • Verdens bedste juleleverpostej

Opskrift på leverpostej

hjemmelavet leverpostej

Hjemmelavet leverpostej

Her er en nem opskrift på hjemmelavet leverpostej, der laves med svinelever, spæk, løg og bouillon. Den klassiske postej med lever, som mormor lavede den.
Bedømmelse
4.7 fra 71 stemmer
RetPålæg
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 50 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 5 minutter minutter
Antal 2 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g svinelever
  • 400 g spæk
  • 1 stort løg
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk friskkværnet peber - stødt, sort
  • 20 g salt
  • 4 dl bouillon

Fremgangsmåde

  • Svinelever, spæk og løg køres gennem kødhakker. Eller køb en færdighakket levermasse hos din slager eller i dit supermarked.
  • Farsen til din leverpostej røres nu sammen med hvedemel, allehånde, peber og salt.
  • Rør derefter gradvist bouillon i leverpostejfarsen, og farsen skal altså være rimelig tynd i konsistensen. Men det plejer at passe med omkring fire deciliter bouillon, måske en smule mere.
  • Fordel farsen i små leverpostejsforme.
  • Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  • Stil formene med leverpostej i vandbad. Det vil sige et stort fad med høj kant, hvor vandet går cirka tre centimeter op langs kanten på formene.
  • Bag leverpostejerne i cirka 50 minutter eller indtil kernetemperaturen er på 95 grader. Bagetiden afhænger af hvor store postejerne er og hvor meget din ovn varmer. Men når skorpen er godt mørkebrun kan du regne med at leverpostejen er færdigbagt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
2363
% Daglig værdi*
Fedt
 
210
g
323
%
Mættet fedt
 
81
g
506
%
Flerumættet fedt
 
25
g
Enkelumættet fedt
 
92
g
Kolesterol
 
943
mg
314
%
Natrium
 
4438
mg
193
%
Kalium
 
870
mg
25
%
Kulhydrater
 
53
g
18
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
60
g
120
%
Vitamin A
 
54137
IU
1083
%
Vitamin C
 
69
mg
84
%
Calcium
 
61
mg
6
%
Jern
 
61
mg
339
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte og hjemmelavede leverpostej serveres med sprøde stykker bacon og stegte champignon.

🐷 Hvad er leverpostej?

  • Leverpostej er en smørbar kødpålægstype, lavet primært af svinelever, spæk og løg, som krydres og blendes til en fin masse.
  • Den bages i form og kan spises kold eller lun, ofte på rugbrød.
  • Konsistensen er blød og cremet, og smagen er mild med let krydret leversmag.

🧾 Typiske ingredienser

  • Svinelever (og/eller kalvelever)
  • Spæk eller fedt
  • Løg
  • Hvedemel og mælk/fløde (til at binde og give konsistens)
  • Æg
  • Krydderier: salt, peber, allehånde, muskatnød

🍽️ Leverpostejens plads i det danske køkken

  • Meget udbredt på frokostbordet og i madpakker.
  • Serveres ofte med:
    • Rødbeder
    • Sprødstegt bacon og champignon (klassikeren: “lun leverpostej”)
    • Syltede agurker eller ristede løg

📜 Historie og kultur

  • Kom til Danmark i 1800-tallet, inspireret af fransk paté og tysk leverwurst.
  • Blev populær i Danmark fra midten af 1900-tallet, da det blev muligt at købe færdiglavet leverpostej i bakker.
  • Den første danske masseproducerede leverpostej blev lavet af Langelænder Pølsefabrik i 1900.
  • Leverpostej er i dag et kulturelt ikon – næsten alle danskere har spist det som børn!

🧪 Næringsindhold (ca. pr. 100 g)

(Varierer lidt afhængigt af opskrift og fedtindhold)

  • Kalorier: ca. 250–300 kcal
  • Protein: ca. 10–13 g
  • Fedt: ca. 20–25 g
  • Jern: Højt indhold – god jernkilde
  • A-vitamin: Meget højt pga. leveren (kan overstiges, hvis man spiser meget)

🔔 OBS: Gravide og børn bør ikke spise store mængder pga. højt A-vitaminindhold.


🌱 Varianter og alternativer

  • Grov leverpostej – med grovere struktur og kraftigere smag
  • Vegetarisk leverpostej – fx med svampe, linser og nødder
  • Kyllingeleverpostej – mildere og ofte med lavere fedtindhold
  • Laktosefri og glutenfri versioner findes også i mange butikker

🥇 Fun facts

  • Danskerne spiser omkring 14.000 ton leverpostej om året!
  • “Leverpostej” bruges også som slang – fx “et leverpostejsliv” = lidt forudsigeligt og hverdagsagtigt.
  • Der findes endda leverpostej-is som gimmick i gourmetkredse.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Berglund

    december 30, 2024 at 7:52 pm

    Hold da fast den var god!! Jeg er halvt norsk, og har ledt længe efter en god OG nem opskrift, og den fandt jeg hos dig. SÅ GLAD, og det er alle mine venner og naboer også.
    Tak tak tak.
    Godt nyttår.
    Mvh Helle Berglund (Thorlak).

    Svar
  2. Anne

    november 29, 2024 at 3:21 pm

    Hvilken bouillon bruges til Leverpostejen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 29, 2024 at 3:22 pm

      Hej Anne
      Gerne en svinebouillon, men brug hvad du har.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. M

    juni 20, 2024 at 2:30 am

    Slide god

    Svar
  4. lene pedersen

    november 05, 2023 at 2:00 pm

    kan man bruge en minihakker når man ikke har en gammeldaws kødhakker?

    Svar
  5. Flemming Nielsen

    maj 29, 2022 at 11:55 am

    50 min. Er I underkanten. Mvh. Fl.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 29, 2022 at 9:30 pm

      Hej Flemming
      Du har ret - det kan sagtens være leverpostejen skal have lidt længere tid. Afhænger af hvor meget ens ovn varmer, så det kan nemt hænde, at leverposten skal have mindst 10 minutter mere.
      Tak for det.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Mona

    februar 09, 2021 at 10:24 am

    Tak for en god og let tilgængelig opskrift! Min datter er allergisk overfor hvedemel og mælkeprodukter, så jeg erstattede hvedemel med sorghum, og det blev en stor succes! 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 10, 2021 at 1:47 pm

      Hej Mona
      Mange tak for din tilbagemelding - det er super godt at høre!
      Ja, det er en helt klassisk leverpostej, der er nem at lave og smager godt. Uden så mange dikkedarer 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required