• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Langtidsstegte ribben

langtidsstegte ribben i ovn 2
Langtidsstegte ribben i ovn, og de skal ikke koges først. For mig er det verdens bedste spareribs, og kødet bliver simpelthen mørt som smør. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  15. januar 2019

Del gerne:
154
SHARES
FacebookMessenger154PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Langtidsstegte ribben eller verdens møreste spareribs i ovn. Kald dem hvad du vil, men dette er den ultimative opskrift på go'e ben med BBQ, som ikke koges.
  2. Opskrift på langtidsstegte ribben
  3. Langtidsstegte ribben
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tilbehør
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Langtidsstegte ribben eller verdens møreste spareribs i ovn. Kald dem hvad du vil, men dette er den ultimative opskrift på go'e ben med BBQ, som ikke koges.

Her får du hvad jeg vil kalde verdens bedste opskrift på langtidsstegte ribben i ovn.

Du får ikke bedre spareribs, og opskriften er ret nem, for disse ribben skal ikke forkoges.

De steges direkte i ovnen, men først skal de lige gnubbes med en hjemmelavet tør rub.

Lad benene hvile lidt inden de ovnsteges, og du kan faktisk også komme de krydrede ribben på køl natten over, hvor de står og trækker endnu mere smag. Eller bare følg opskriften her.

Selvom ribbenene tager lidt tid at lave, så er det hele ventetiden værd. Og de passer jo nærmest sig selv, så du kan lave andre ting imens.

Men du har aldrig fået så møre spareribs, eller go'e ben, som disse. De er altså i verdensklasse. Se også mine populære opskrifter på ribben i airfryer og soja marinerede spareribs lavet fra bunden.

Opskrift på langtidsstegte ribben

langtidsstegte ribben i ovn 2

Langtidsstegte ribben

Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer
Samlet tid: 3 timer timer 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger

Ingredienser

  • 1,5 kg ribben - gerne kødfulde

Tør rub

  • 3 tsk salt
  • 3 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • friskkværnet peber

BBQ-marinade

  • 1 portion barbecuemarinade - hjemmelavet, se opskrift i linket

Fremgangsmåde

  • Start med at fjerne hinden på bagsiden af ribbenene. Eller bed slagteren om at gøre det. Spareribs er bedst uden hinden.
  • Bland alle ingredienserne til tør rub sammen.
  • Læg ribbene på en rist på en dyb bradepande, hvor der netop er plads til tre sider ribben. Læg dem med undersiden opad.
  • Drys en teskefuld tør rub på hver, og masser det godt ind i kødet.
  • Vend benene om og drys også en teskefuld tør rub på hver overside. Fordel resten af krydderiblandingen på ribbenene, masser det igen godt ind i kød og ben. Lad hvile 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 150 grader almindelig over- og undervarme - altså ikke varmluft.
  • Hæld en god sjat vand i bunden af bradepanden - en halv til en hel liter, og stil bradepanden ind midt i ovnen med ribbenene på risten lige over.
  • Nu steges de langtidsstegte ribben så i 2,5 timer. Her skal du ikke gøre noget, da de passer sig selv.
  • Lav din hjemmelavede BBQ-marinade som anvist i linket længere oppe.
  • Tag ribbenene ud af ovnen efter 2,5 timer, og skru ovnen op på 200 grader over- og undervarme.
  • Pensl de langtidsstegte ribben godt med barbecue på begge sider. Kom godt rundt alle steder.
  • Når ovnen er 200 grader varm, stilles ribbenene tilbage i ovnen, stadig på risten ovenpå bradepanden.
  • Steg videre i cirka 30 minutter, og tag ribbene ud af ovnen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
777
% Daglig værdi*
Fedt
 
62
g
95
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
10
g
Enkelumættet fedt
 
23
g
Kolesterol
 
210
mg
70
%
Natrium
 
2216
mg
96
%
Kalium
 
724
mg
21
%
Kulhydrater
 
12
g
4
%
Kostfibre
 
0.5
g
2
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
41
g
82
%
Vitamin A
 
178
IU
4
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
56
mg
6
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tilbehør

De langtidsstegte ribben hviler lige fem minutter, inden du skærer dem ud i passende stykker.

Tre store rækker ben passer til cirka fire personer.

Skal du bruge ovnen til tilbehør, kan du pakke ribbenene ind i sølvpapir, mens du laver tilbehøret færdigt.

Tilbehør kan være disse lækre bagte kartofler.

Eller prøv med de intervalstegte pommes frites i ovn.

Se også mine opskrifter på:

Gammeldags revelsben

Gammeldags stegeben i gryde - mormors opskrift

Spareribs (opskrift i grill eller ovn med hjemmelavet marinade)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vivi tarp

    oktober 09, 2024 at 6:57 pm

    Din opskrift bør nok genprøves , havde jeg fuldt den var jeg endt med nogle forkullede stykker kød,

    Svar
  2. Claus H.

    maj 14, 2024 at 9:24 am

    Mere møre spareribs får man bare ikke, og så er de altså meget nemme at lave i ovnen. Tak.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Billede af Allingetærte

Allingetærte med rabarber og creme

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required