• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Langtidsstegt svinemørbrad i ovn

Langtidsstegt svinemørbrad i ovn

Billede resultat for langtidsstegt svinemørbrad
Denne metode til en langtidsstegt svinemørbrad i ovn er genial, fordi den sikrer et fuldstændig ensartet resultat hver gang. Svinemørbraden brunes godt af, hvorefter den steges ved 65 grader i ovnen. En ægte langtidsstegning i seks timer. Temperaturen sikrer, at kernetemperaturen i mørbraden heller ikke kommer højere op, og derfor får du et super lækkert stykke kød. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  8. april 2023

Del gerne:
337
SHARES
FacebookMessenger337PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er den bedste opskrift på langtidsstegt svinemørbrad i ovn, der steges ved lav varme. Det sikrer en mør mørbrad, der ikke bliver tør.
  2. Opskrift på langtidsstegt svinemørbrad
  3. Langtidsstegt svinemørbrad i ovn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Seks timer i ovnen
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på langtidsstegt svinemørbrad i ovn, der steges ved lav varme. Det sikrer en mør mørbrad, der ikke bliver tør.

Dette er min opskrift på langtidsstegt svinemørbrad, hvor kødet altid er super mørt.

Det her er simpelthen en opskrift, der ikke kan slå fejl. Uanset hvor øvet du er i et køkken.

Opskrift på langtidsstegt svinemørbrad

Billede resultat for langtidsstegt svinemørbrad

Langtidsstegt svinemørbrad i ovn

Her er den bedste opskrift på langtidsstegt svinemørbrad i ovn, der steges ved lav varme. Det sikrer en mør mørbrad, der ikke bliver tør.
Bedømmelse
4.7 fra 9 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 6 timer timer
Samlet tid: 6 timer timer 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • flagesalt
  • 2 spsk olie
  • 1 persillerod
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 2,5 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 2 laurbærblade
  • 4 kviste timian
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Svinemørbraden afpudses for fedt og sølvsene, og det kan du eventuelt også få slagteren til.
  • Salt mørbraden på alle sider og lad den hvile i 10 minutter.
  • Varm en stegepande op ved høj varme, og når panden er stegende hed kommes lidt olie på, hvorefter svinemørbraden brunes grundigt hele vejen rundt. Den skal have en lækker stegeskorpe, men bruningen skal altså ske ved høj varme i kort tid. Læg mørbraden til side.
  • Persillerod, gulerod og løg hakkes groft og svitses af i lidt mere olie på den varme pande.
  • Kom vand og bouillonterning ved, og lad det lige koge op.
  • Hæld indholdet fra panden i et ildfast fad, og læg svinemørbraden ovenpå. Som du kan se på billedet.
  • Timiankviste og laurbærblade lægges ved, og fadet lukkes tæt med et stykke sølvpapir.
  • Stil fadet med mørbraden i en forvarmet ovn ved 65 °C varmluft, og her skal den nu hygge sig i seks timer. Den skal bare passe sig selv, så det er ret nemt.
  • Tag fadet ud af ovnen, og læg den langtidsstegte svinemørbrad på et skærebræt. Den skal hvile 10 minutter inden udskæring.
  • Skyen kan sigtes og jævnes med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand. Det giver en glimrende skysovs.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
234
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
98
mg
33
%
Natrium
 
918
mg
40
%
Kalium
 
834
mg
24
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
2602
IU
52
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
42
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Seks timer i ovnen

Langtidsstegt svinemørbrad i ovn er din sikre genvej til et super mørt stykke kød.

Mørbraden brunes først grundigt af, hvorefter den langtidssteges ved en lav temperatur i seks timer, hvilket altså er en ægte langtidsstegning.

Den lave temperatur på 65 grader i ovnen sikrer nemlig, at kernetemperaturen i svinemørbraden heller ikke kommer over de 65 grader, hvilket er helt perfekt.

Så får du et stykke kød, der virkelig er mørt og lækkert.

Opskriften er til fire personer.

Tilbehør

Langtidsstegt svinemørbrad kan serveres med disse lækre kartoffelbåde i ovn eller med flødekartofler.

Nydes også med en skøn broccolisalat med granatæblekerner og æble.

Lignende opskrifter

Relaterede opskrifter er svinemørbrad i ovn uden sølvpapir og grillet mørbrad. Se også hvordan du laver mørbrad i fad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene Frederiksen

    september 11, 2023 at 5:55 pm

    Hej Holer H. M. Jeg kigger tit dine opskrifter, men undrer mig over svinemørbrad i seks timer på 65 grader varmluft, som jo bliver ca. 85 grader almindelig ovn. Jeg bruner også og sætter så i en 65 grader almindelig over- og undervarme indtil kernetemperaturen er 65 grader.....Så kan den stå indtil man skal have dem, når bare temperaturen i ovnen er de 65 grader.....Bare et spørgsmål vedrørende VARMTLUFT...for så formoder jeg DEN SKAL UD efter de seks timer. De bedste hilsener
    LENE FREDERIKSEN

    Svar
  2. Thina Tulstrup Petersen

    november 02, 2022 at 1:33 am

    Hejsa 😊😊
    Kan man ikke lave den i en stegeso ??
    Mvh.
    Thina

    Svar
  3. Tenna Bodenhoff

    oktober 06, 2022 at 11:18 pm

    Kan man mon bruge en oksemørbrad 🤔

    Svar
  4. Julia

    oktober 23, 2020 at 9:05 am

    Hej Lisbeth
    Tak for dine lækre opskrifter.
    Jeg mangler altid en ovn når jeg vil lave langtidsstegt kød og ovnkartofler samtidigt. Har du et forslag til hvordan jeg kan få sprøde lækre kartofler når stegen skal have 6 timer i ovnen ved 65 grader? Kan kartoflerne komme i ovnen i løbet af de seks timer og stadig blive bløde og sprøde selvom der kun er 65 grader i ovnen?

    Mvh Julia

    Svar
  5. Hanne Thorndahl

    oktober 18, 2020 at 11:54 am

    Jeg vil gerne lave din opskrift på langtidsstegt svinemørbrad - men jeg har ikke en varmluftsovn. Hvor mange grader skal jeg sætte min almindelige ovn på?
    ...tak for mange gode opskrifter!
    venligst/hanne

    Svar
  6. Mikkel

    april 25, 2019 at 7:53 pm

    Hej,
    Har lige spist en svinemørbrad som langtidsstegt og har fulgt opskriften til punkt og prikke.
    Absolut faktisk opskrift, det er ikke sidste gang jeg laver det.
    PS. Man kan med fordel bruge en halv grøntsagsbouillon og en teskefuld sukker, afsluttende med noget kulør - den er god.
    Tak for mad 😀

    Hilsen Mikkel

    Svar
    • Madensverden.dk

      april 26, 2019 at 3:20 pm

      Hej Mikkel

      Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂 Jeg elsker også denne opskrift og tak for indspark - det vil jeg da prøve.

      Alt det bedste

      Holger

      Svar
  7. Lisbeth Raluy

    juli 09, 2018 at 11:03 am

    Jeg vil på det varmeste anbefale madensverden, opskrifterne er overskuelige, og resultatet er altid godt. Jeg takker mange gange, da jeg ikke er nogen kok, men følger jeg jeres opskrifter, har resultatet været godt.
    Med venlig hilsen
    Lisbeth

    Svar
    • Madensverden.dk

      juli 09, 2018 at 12:29 pm

      Kære Lisbeth

      Aaaaj, hvor er det sødt af dig at skrive, og mange tak for de rosende ord.

      Det er jo mad og ingredienser kan opføre sig forskelligt, men jeg forsøger at være så præcis som muligt i fremgangsmåde og ingrediensliste. Det skulle gerne give det bedste resultat.

      Atter en gang mange tak - og rigtig god sommer til dig.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required