• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Langtidsstegt og glaseret skinke i ovn

Langtidsstegt og glaseret skinke i ovn

langtidsstegt glaseret skinke i ovn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
723
SHARES
FacebookMessenger723PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. april 2024 - Udgivet:  12. maj 2016

Se hvordan du laver en både langtidsstegt og glaseret skinke i ovn. Skinken steges i ni timer og glaseres i 20 minutter ved 200 grader i ovnen.

Glaseret skinke i ovn er super lækkert mad, og her lavet som en langtidsstegt skinke.

Glaseringen laves som altid af æg, sennep og brun farin, som smøres grundigt ind i skinken. Derefter er det blot at glasere den i 20 minutter i ovnen.

Skinken steges i 9 timer i ovnen ved lav varme, og det sker i en rømertopf eller et ildfast fad med låg, så fugten og smagen holdes inde ved skinken. Netop derfor steger skinken heller ikke tør.

Opskriften er beregnet til ca. 8 personer, og den er god som gæstemad.

Opskrift på glaseret skinke i ovn

langtidsstegt glaseret skinke i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Langtidsstegt og glaseret skinke i ovn

5 fra 1 stemme
Se hvordan du laver en både langtidsstegt og glaseret skinke i ovn. Skinken steges i ni timer og glaseres i 20 minutter ved 200 grader i ovnen.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 9 timer t 20 minutter min
Samlet tid 9 timer t 30 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 636
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 kg skinke
  • 5 dl vand
  • 3 laurbærblade
  • 30 sorte peberkorn
  • 1 løg - grofthakket
Til glasering af skinke
  • 1 æg
  • 2 spsk sennep
  • 2 spsk brun farin
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at pille nettet af skinken, det skal af inden skinken kommer i ovnen.
  2. Find en römertopf eller anden ildfast fad med låg frem, og læg skinken ned i fadet. Kom vand, laurbærblade, løg og peberkorn ved, og læg låget på.
  3. Nu skal skinken steges i 9 timer ved 80 grader varmluft. Du behøver ikke kigge til skinken undervejs, så den kan sættes over inden du tager på arbejde - og så blot hives ud sidst på eftermiddagen.
  4. Når den langtidsstegte skinke er færdig i ovnen, tager du den ud og lægger skinken på et skærebræt.
  5. Pil så fedtlaget af skinken - nogen gange er det nemt bare at trække det af. Er der stadig for meget fedt tilbage, kan du skære det af med en skarp kniv.
  6. Skær nu skinkens overside i ruder, men ikke for dybt. Det er kun overfladen der skal ridses med kniven.
  7. Rør sennep, brun farin og æg grundigt sammen til glaseringen, og tilsæt en lille smule salt.
  8. Smør nu skinken ind i glaseringen, og steg skinken i 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 636kcalKulhydrater: 5gProtein: 55gFedt: 43gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 0.003gKolesterol: 175mgNatrium: 3020mgKalium: 754mgKostfibre: 1gSukker: 4gVitamin A: 37IUVitamin C: 1mgCalcium: 30mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Når den er færdigglaseret, skal skinken hvile i 15 minutter på et skærebræt, hvorefter den er klar til udskæring.

Har du rester tilbage, er kødet fremragende som pålæg dagen efter - eller som fyld til en god omgang biksemad.

Se også mine populære opskrifter på:

Grillet skinke - sådan laver du skinke på grill

Hamburgerryg kogetid (guide til kogning)

Skinkesalat - hjemmelavet og klassisk opskrift

Kogt skinke - opskrift med perfekt kogetid

Skinke i airfryer med tid og temperatur

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 16, 2025 at 7:43 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din mening om den her.

    Svar
  2. Ulla Nielsen

    november 14, 2021 at 12:07 pm

    Hej Holger
    Tak for en fantastisk hjemmeside som jeg bruger ofte både privat men også når jeg laver selskaber som “kogekone”. Finder altid brugbar inspiration på siden og finjusterer kun lidt hvis jeg føler for det. Det er også første gang jeg har følt for at stille dig et spørgsmål vedr. En opskrift hvilket må betyde at du er god til at forklare hvordan, hvorfor og årsagen til de ting du gør i opskrifterne. Men… mit spørgsmål lyder nu: som altid æggehvide, farin og sennep? I de andre glaseringer fremgår æggehvide ikke i opskrifterne. Hvorfor i denne og hvorfor skriver du som altid? Hvad er årsagen til brug af æggehvide i glaseringen?
    Bedste hilsner
    Ulla Nielsen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required