• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel

billederesultat for landstykker
Lækre og nybagte landstykker, der er perfekte til morgenbordet. Dejen til landstykkerne laves aftenen i forvejen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. september 2023 - Udgivet:  16. september 2023

Del gerne:
68
SHARES
FacebookMessenger68PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på landstykker, der er super lækkert morgenbrød. Landstykkerne laves med få ingredienser, og er nemme at bage.
  2. Opskrift på landstykker
  3. Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på landstykker, der er super lækkert morgenbrød. Landstykkerne laves med få ingredienser, og er nemme at bage.

Landstykker er nemme morgenbrød, som du blandt andet laver med stenformalet mel.

Det stenformalede mel giver en mere rustik bolle, og her har jeg anvendt stenformalet mel fra Valsemøllen i Esbjerg.

Der findes dog også andre mærker på markedet, og det stenformalede mel kan også udskiftes med en anden fuldkorns hvedemel.

Bemærk, at dejen gerne laves aftenen før, og det skyldes at godt brød tager tid. Sådan er det. Det er dog stadig en nem fremgangsmåde, da dejen jo passer sig selv under hævetiden.

Opskriften giver 10 lækre og sprøde landstykker.

Se også disse opskrifter:

  • Boller med havregryn - dejlige og nemme morgenboller
  • Nemt morgenbrød - dejen laves aftenen før
  • Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød

Opskrift på landstykker

billederesultat for landstykker

Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel

Her får du min opskrift på landstykker, der er super lækkert morgenbrød. Landstykkerne laves med få ingredienser, og er nemme at bage.
Bedømmelse
4.9 fra 10 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 10 timer timer 25 minutter minutter
Antal 10 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 300 g vand - koldt
  • 4 g gær
  • 7 g sukker
  • 200 g hvedemel - stenformalet fra Valsemøllen eller fuldkornsmel
  • 200 g manitoba hvedemel
  • 8 g salt

Fremgangsmåde

  • Kom koldt vand i en skål og rør gæren ud i vandet sammen med sukker.
  • Kom de to slags mel i skålen sammen med salt og rør dejen sammen med en grydeske. Dejen er sej at røre, og sådan skal den være.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let sammen med hænderne. Bare et minuts tid. Derefter virkes dejen op - se evt. her i dette link hvordan man virker en dej op.
  • Læg dejen tilbage i skålen, som beklædes med hushildningsfilm og et rent viskestykke.
  • Lad nu dejen til dine landstykker hæve i ca. 10 timer, så hvis du laver dejen om aftenen, er den klar næste morgen. Dejen skal blot stå på køkkenbordet.
  • Her virkes dejen op igen og deles i 10 lige store stykker. Vej gerne af, og hvert stykke dej skal veje ca. 70 gram.
  • Trilles til boller og stilles på bageplade med bagepapir. Drys med lidt stenformalet hvedemel og ridses med en kniv.
  • Læg et viskestykke over landstykkerne, og lad dem hæve i 30-40 minutter.
  • Forvarm ovnen til 250 grader varmluft. Kog et par deciliter vand op og sæt et lille fad eller skål ind nederst i ovnen.
  • Når dine landstykker er færdighævet, stilles de ind i ovnen, og der hældes et par deciliter kogende vand i fadet.
  • Luk straks ovnen og lad nu landstykkerne bage i ca. 13-15 minutter. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
  • Efter 10 minutter lukkes dampen ud af ovnen, og fadet med vandet fjernes. Bag landstykkerne færdige, og luk gerne damp ud en gang mere.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
149
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.4
g
1
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.04
g
Natrium
 
312
mg
14
%
Kalium
 
45
mg
1
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
4
g
8
%
Calcium
 
7
mg
1
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

De færdigbagte landstykker køles af på en rist, hvorefter de er klar til servering.

Landstykkerne er gode at fryse ned, og så har du altid lækre brødstykker i fryseren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    marts 16, 2021 at 11:59 am

    Hej Holger. Undrer mig over, at du i dine brødopskrifter ikke bruger maskine men håndkraft. Er der en særlig grund til det, og i fald hvilken? Hilsen Marianne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 16, 2021 at 12:43 pm

      Hej Marianne
      Det er da et meget godt og relevant spørgsmål. Jeg bruger skam begge metoder, men det afhænger af hvilket brød jeg bager.
      Jeg laver ofte brød i hånden, når det er langtidshævede brød. Her er det simpelthen ikke nødvendigt at ælte dejen ret meget. Som i dette tilfælde med landstykker.
      Dejen røres sammen med en smule gær, og da den hæver i lang tid, ja så får du et fantastisk brød ud af det.
      Modsat maskinælter jeg dej til eks. franskbrød og boller, hvor gluten skal dannes på kortere tid.
      Håber det hjælper 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Marianne

        marts 17, 2021 at 8:52 am

        Tak for hurtigt svar. Vil prøve at følge din fremgangsmåde.Lyder meget logisk.👍

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required