Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Laksemousse - nem opskrift med varmrøget laks

Laksemousse - nem opskrift med varmrøget laks

laksemousse
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
179
SHARES
FacebookMessenger179PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på en nem laksemousse, der laves med varmrøget laks. Laksemoussen er hurtig at røre sammen, og passer perfekt til frokost eller forret.

Laksemousse er en klassiker på de danske frokostborde, og den er meget nem at lave.

Her i min version er den med varmrøget laks, som jeg synes passer aldeles perfekt til laksemoussen.

Du kan dog også anvende en dampet laks, hvis du er mere til det.

I stedet for - eller sammen med - mayonnaise og creme fraiche kan du også bruge rygeost, så der er gode muligheder for at sammensætte den lækre laksemousse, som du ønsker det.

Opskriften er beregnet til ca. fire personer.

Opskrift på laksemousse

Laksemousse - nem opskrift med varmrøget laks

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Her er min opskrift på en nem laksemousse, der laves med varmrøget laks. Laksemoussen er hurtig at røre sammen, og passer perfekt til frokost eller forret.
Antal: 4 personer
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g laks røget
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld purløg
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 tsk sennep
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. 1 rødløg pilles og snittes så fint som muligt.
  2. 1 håndfuld purløg hakkes ligeledes fint.
  3. Pil 200 g laks fra hinanden. Du kan enten vælge at hakke laksen fint med en skarp kniv, eller blot trække det fra hinanden i lidt grovere stykker. Jeg foretrækker det sidste, som giver en lidt mere rustik laksemousse.
  4. Kom 2 spsk mayonnaise og 2 spsk creme fraiche i en skål sammen med 1 tsk sennep, hakket løg og purløg. Rør det godt sammen.
  5. Rør derefter den røgede laks i, og smag til med salt og friskkværnet peber. Du kan sagtens tilsætte lidt mere mayonnaise eller creme fraiche, hvis du ønsker det. Rygeost kan også anvendes.

Næringsindhold

Kalorier143kcalKulhydrater3gProtein11gFedt10gMættet fedt2gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.01gKolesterol30mgNatrium670mgKalium292mgKostfibre1gSukker1gVitamin A70IUVitamin C3mgCalcium15mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige laksemousse serveres straks, eventuelt sammen med et stykke hjemmebagt rugbrød til frokost.

Relaterede opskrifter

Verdene bedste tunmousse
Tunmousse uden smør med kapers, forårsløg og peberfrugt er en sund lækkerbisken, som selv de argeste fiskeforagtere vil spise. Her er en nem opskrift.
Se opskriften her
Tunmousse med citron
Skinkesalat
Her får du min opskrift på hjemmelavet skinkesalat. En dansk klassiker med skinke og rødløg, der er perfekt til frokost, påske og julefrokost.
Se opskriften her
billede med hjemmelavet skinkesalat
Tunsalat med æbler
Denne tunsalat med æbler er fantastisk lækker og kan få både børn og voksne til at spise fisk. Og så er den super sund og nem at lave.
Se opskriften her
Tunsalat med æbler
Hjemmelavet hønsesalat
Her er min bedste opskrift på hjemmelavet hønsesalat, og den er nem at lave helt fra bunden med stegt kyllingebryst og hvide asparges.
Se opskriften her
billede med hjemmelavet hønsesalat
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required