• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Lakselasagne med laks og spinat

Lakselasagne med laks og spinat

lakselasagne
Lakselasgane er lækker aftensmad, og du laver blandt andet lasagnen med laks, spinat og bechamelsauce. Foto: iStock.com.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  23. januar 2022

Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en opskrift på lækker lakselasagne. En skøn og nem lasagne, der blandt andet laves med fersk laks og spinat. Meget velsmagende.
  2. Opskrift på lakselasagne
  3. Lakselasagne med laks og spinat
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
Gå til opskrift

Her får du en opskrift på lækker lakselasagne. En skøn og nem lasagne, der blandt andet laves med fersk laks og spinat. Meget velsmagende.

Lakselasagne er en super lækker lasagne, der laves med frisk laks, spinat og bechamelsauce.

Lasagne med laks kan laves af tørrede pastaplader, og du behøver ikke koge dem først. Eller anvend lasagneplader af frisk pasta.

Husk at have bechamelsauce nok i lasagnen, da pastapladerne jo trækker lidt.

Og nyd ellers den lækre lakselasagne, der er god til hele familien. Og nej, den smager ikke meget af fisk. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Lasagne - nem opskrift med oksekød
  • Lasagne med kylling og spinat
  • Lasagnette

Opskrift på lakselasagne

lakselasagne

Lakselasagne med laks og spinat

Her får du en opskrift på lækker lakselasagne. En skøn og nem lasagne, der blandt andet laves med fersk laks og spinat. Meget velsmagende.
Bedømmelse
4.6 fra 11 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Newyorker By Heart

Ingredienser

  • 400 g laks - ferske laksefileter, uden skind og ben
  • 400 g spinat - frisk eller frossen
  • 2 medium løg - finthakkede
  • ½ håndfuld basilikum - friske blade
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 spsk smør
  • 6 dl sødmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt muskatnød - revet
  • Lidt emmentaler - revet
  • 1 håndfuld mozzarella - revet
  • 12 lasagneplader - eller flere

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en gryde og drys så melet i, pisk det sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt, pisk godt hele tiden, så der ingen klumper kommer. Saucen skal være sådan rimelig tyk og skal koges igennem, mens der stadig piskes, så melsmagen er væk. Se evt. video herunder.
  • Smag den til med salt, friskkværnet peber, revet muskatnød og jeg kom også lidt revet emmentaler i. Pisk til osten er smeltet og tag det så af varmen. Kan også smages til med lidt citronsaft og sukker for mere smag.
  • Skær de ferske laksefileter i små stykker. Pas på der ikke er ben i laksen.
  • Svits løgene i lidt olivenolie på en pande, til de er bløde og let gyldne.
  • Dryp spinaten godt af, ligegyldigt om der bruges frisk eller optøet spinat. Du kan evt. koge den op med en deciliter fløde, hvilket kun gør din lakselasagne endnu mere lækker og saftig.
  • Kom ganske lidt bechamelsauce i bunden af lasagnefadet, så et lag lasagneplader, spinat, løg, laks, let iturevne basilikumblade, salt, friskkværnet peber og bechamelsauce. Du kan enten anvende tørrede pastaplader eller pastaplader af frisk pasta.
  • Forsæt indtil der ikke er mere - husk at slutte af med et lag bechamelsauce.
  • Sæt din lakselasagne i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 minutter, drys revet mozzarella ost på og giv den yderligere 10 minutter.
  • Lad den stå og trække i 5-10 minutter inden den serveres. Så når den at køle lidt af.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
745
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
151
mg
50
%
Natrium
 
923
mg
40
%
Kalium
 
1586
mg
45
%
Kulhydrater
 
85
g
28
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
44
g
88
%
Vitamin A
 
10083
IU
202
%
Vitamin C
 
32
mg
39
%
Calcium
 
442
mg
44
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Den færdige lakselasagne kan serveres med en god spinatsalat og et stykke hjemmebagt italiensk brød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Jensen

    februar 26, 2024 at 1:35 pm

    Hvornår kommer du mozzarella osten i retten - lakselasagnen? Synes ikke den er nævnt i beskrivelsen.

    Svar
  2. Charlotte

    februar 05, 2024 at 9:21 pm

    Hej, hvordan beregnes energi kcal pr portion? Eks. lasagne med laks og spinat til 4 personer står der 135 kalorier pr portion, men laks alene er jo ca. 800 kcal, hvilket giver 200 kcal pr portion, og dertil kommer alt det andet.Måske har jeg misforstået noget? Mvh Charlotte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 06, 2024 at 3:01 pm

      Hej Charlotte
      Tak for det og du har ret. Forklaringen er/var, at den lå i det gamle system, og jeg har nu lavet en ny beregning, der er mere præcis 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anders Sørensen

    januar 26, 2024 at 3:52 pm

    Hej Holger,
    Hvad kan man evt. erstatte spinaten med i din lakselasagne :-)?
    Tak og mvh, Anders.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 26, 2024 at 4:09 pm

      Hej Anders
      En mulighed kunne være spidskål eller grønkål - det tror jeg vil fungere fint 🙂
      Meld gerne tilbage hvordan det gik.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Mia

    oktober 13, 2022 at 5:32 pm

    Nu har jeg lavet den her lakselasagne flere gange ! VERDENS
    BEDSTE ♥️ Kan jeg tilføje ristede svampe sammen med spinat
    uden at det ødelægger retten ?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required