• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Lakselasagne med laks og spinat

Lakselasagne med laks og spinat

lakselasagne
4.6 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  23. januar 2022

Her får du en opskrift på lækker lakselasagne. En skøn og nem lasagne, der blandt andet laves med fersk laks og spinat. Meget velsmagende.

Lakselasagne er en super lækker lasagne, der laves med frisk laks, spinat og bechamelsauce.

Lasagne med laks kan laves af tørrede pastaplader, og du behøver ikke koge dem først. Eller anvend lasagneplader af frisk pasta.

Husk at have bechamelsauce nok i lasagnen, da pastapladerne jo trækker lidt.

Og nyd ellers den lækre lakselasagne, der er god til hele familien. Og nej, den smager ikke meget af fisk. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Lasagne - nem opskrift med oksekød
  • Lasagne med kylling og spinat
  • Lasagnette

Opskrift på lakselasagne

lakselasagne
Newyorker By Heart

Lakselasagne med laks og spinat

4.55 fra 11 stemmer
Her får du en opskrift på lækker lakselasagne. En skøn og nem lasagne, der blandt andet laves med fersk laks og spinat. Meget velsmagende.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 745
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g laks - ferske laksefileter, uden skind og ben
  • 400 g spinat - frisk eller frossen
  • 2 medium løg - finthakkede
  • ½ håndfuld basilikum - friske blade
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 spsk smør
  • 6 dl sødmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • Lidt muskatnød - revet
  • Lidt emmentaler - revet
  • 1 håndfuld mozzarella - revet
  • 12 lasagneplader - eller flere

Fremgangsmåde
 

  1. Smelt smørret i en gryde og drys så melet i, pisk det sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt, pisk godt hele tiden, så der ingen klumper kommer. Saucen skal være sådan rimelig tyk og skal koges igennem, mens der stadig piskes, så melsmagen er væk. Se evt. video herunder.
  2. Smag den til med salt, friskkværnet peber, revet muskatnød og jeg kom også lidt revet emmentaler i. Pisk til osten er smeltet og tag det så af varmen. Kan også smages til med lidt citronsaft og sukker for mere smag.
  3. Skær de ferske laksefileter i små stykker. Pas på der ikke er ben i laksen.
  4. Svits løgene i lidt olivenolie på en pande, til de er bløde og let gyldne.
  5. Dryp spinaten godt af, ligegyldigt om der bruges frisk eller optøet spinat. Du kan evt. koge den op med en deciliter fløde, hvilket kun gør din lakselasagne endnu mere lækker og saftig.
  6. Kom ganske lidt bechamelsauce i bunden af lasagnefadet, så et lag lasagneplader, spinat, løg, laks, let iturevne basilikumblade, salt, friskkværnet peber og bechamelsauce. Du kan enten anvende tørrede pastaplader eller pastaplader af frisk pasta.
  7. Forsæt indtil der ikke er mere - husk at slutte af med et lag bechamelsauce.
  8. Sæt din lakselasagne i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 minutter, drys revet mozzarella ost på og giv den yderligere 10 minutter.
  9. Lad den stå og trække i 5-10 minutter inden den serveres. Så når den at køle lidt af.

Næringsindhold

Kalorier: 745kcalKulhydrater: 85gProtein: 44gFedt: 27gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.3gKolesterol: 151mgNatrium: 923mgKalium: 1586mgKostfibre: 6gSukker: 12gVitamin A: 10083IUVitamin C: 32mgCalcium: 442mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdige lakselasagne kan serveres med en god spinatsalat og et stykke hjemmebagt italiensk brød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Jensen

    februar 26, 2024 at 1:35 pm

    Hvornår kommer du mozzarella osten i retten - lakselasagnen? Synes ikke den er nævnt i beskrivelsen.

    Svar
  2. Charlotte

    februar 05, 2024 at 9:21 pm

    Hej, hvordan beregnes energi kcal pr portion? Eks. lasagne med laks og spinat til 4 personer står der 135 kalorier pr portion, men laks alene er jo ca. 800 kcal, hvilket giver 200 kcal pr portion, og dertil kommer alt det andet.Måske har jeg misforstået noget? Mvh Charlotte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 06, 2024 at 3:01 pm

      Hej Charlotte
      Tak for det og du har ret. Forklaringen er/var, at den lå i det gamle system, og jeg har nu lavet en ny beregning, der er mere præcis 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anders Sørensen

    januar 26, 2024 at 3:52 pm

    Hej Holger,
    Hvad kan man evt. erstatte spinaten med i din lakselasagne :-)?
    Tak og mvh, Anders.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 26, 2024 at 4:09 pm

      Hej Anders
      En mulighed kunne være spidskål eller grønkål - det tror jeg vil fungere fint 🙂
      Meld gerne tilbage hvordan det gik.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Mia

    oktober 13, 2022 at 5:32 pm

    Nu har jeg lavet den her lakselasagne flere gange ! VERDENS
    BEDSTE ♥️ Kan jeg tilføje ristede svampe sammen med spinat
    uden at det ødelægger retten ?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required