Her får du en opskrift på lækker lakselasagne. En skøn og nem lasagne, der blandt andet laves med fersk laks og spinat. Meget velsmagende.
Lakselasagne er en super lækker lasagne, der laves med frisk laks, spinat og bechamelsauce.
Lasagne med laks kan laves af tørrede pastaplader, og du behøver ikke koge dem først. Eller anvend lasagneplader af frisk pasta.
Husk at have bechamelsauce nok i lasagnen, da pastapladerne jo trækker lidt.
Og nyd ellers den lækre lakselasagne, der er god til hele familien. Og nej, den smager ikke meget af fisk. Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på lakselasagne
Lakselasagne med laks og spinat
Ingredienser
- 400 g laks - ferske laksefileter, uden skind og ben
- 400 g spinat - frisk eller frossen
- 2 medium løg - finthakkede
- ½ håndfuld basilikum - friske blade
- 2 spsk hvedemel
- 3 spsk smør
- 6 dl sødmælk
- salt og friskkværnet peber
- Lidt muskatnød - revet
- Lidt emmentaler - revet
- 1 håndfuld mozzarella - revet
- 12 lasagneplader - eller flere
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en gryde og drys så melet i, pisk det sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt, pisk godt hele tiden, så der ingen klumper kommer. Saucen skal være sådan rimelig tyk og skal koges igennem, mens der stadig piskes, så melsmagen er væk. Se evt. video herunder.
- Smag den til med salt, friskkværnet peber, revet muskatnød og jeg kom også lidt revet emmentaler i. Pisk til osten er smeltet og tag det så af varmen. Kan også smages til med lidt citronsaft og sukker for mere smag.
- Skær de ferske laksefileter i små stykker. Pas på der ikke er ben i laksen.
- Svits løgene i lidt olivenolie på en pande, til de er bløde og let gyldne.
- Dryp spinaten godt af, ligegyldigt om der bruges frisk eller optøet spinat. Du kan evt. koge den op med en deciliter fløde, hvilket kun gør din lakselasagne endnu mere lækker og saftig.
- Kom ganske lidt bechamelsauce i bunden af lasagnefadet, så et lag lasagneplader, spinat, løg, laks, let iturevne basilikumblade, salt, friskkværnet peber og bechamelsauce. Du kan enten anvende tørrede pastaplader eller pastaplader af frisk pasta.
- Forsæt indtil der ikke er mere - husk at slutte af med et lag bechamelsauce.
- Sæt din lakselasagne i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 minutter, drys revet mozzarella ost på og giv den yderligere 10 minutter.
- Lad den stå og trække i 5-10 minutter inden den serveres. Så når den at køle lidt af.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Den færdige lakselasagne kan serveres med en god spinatsalat og et stykke hjemmebagt italiensk brød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Gitte Jensen
Hvornår kommer du mozzarella osten i retten - lakselasagnen? Synes ikke den er nævnt i beskrivelsen.
Charlotte
Hej, hvordan beregnes energi kcal pr portion? Eks. lasagne med laks og spinat til 4 personer står der 135 kalorier pr portion, men laks alene er jo ca. 800 kcal, hvilket giver 200 kcal pr portion, og dertil kommer alt det andet.Måske har jeg misforstået noget? Mvh Charlotte
Holger Rørby Madsen
Hej Charlotte
Tak for det og du har ret. Forklaringen er/var, at den lå i det gamle system, og jeg har nu lavet en ny beregning, der er mere præcis 🙂
Alt det bedste
Holger
Anders Sørensen
Hej Holger,
Hvad kan man evt. erstatte spinaten med i din lakselasagne :-)?
Tak og mvh, Anders.
Holger Rørby Madsen
Hej Anders
En mulighed kunne være spidskål eller grønkål - det tror jeg vil fungere fint 🙂
Meld gerne tilbage hvordan det gik.
Alt det bedste
Holger
Mia
Nu har jeg lavet den her lakselasagne flere gange ! VERDENS
BEDSTE ♥️ Kan jeg tilføje ristede svampe sammen med spinat
uden at det ødelægger retten ?