Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Laksegryde med karry, grøntsager og nudler

Laksegryde med karry, grøntsager og nudler

billede til laksegryde
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på en både nem, hurtig og lækker laksegryde med karry, grøntsager og nudler. En skøn gryderet med laks i tern.

Laksegryde er en virkelig nem gryderet med tern af laks, forskellige grøntsager og karry.

Retten er både nem og hurtig at tilberede, og laksetern kan du med fordel skære ud af en hel side laks. Eller få din fiskehandler til det. Laksestykkerne skal selvfølgelig være fri for skind og ben.

Se også: Ovnbagt laks - opskrift med stegetid på laks i ovn

Det hedder en laksegryde, og retten er selvfølgelig fin at tilberede i en gryde. Men du kan med fordel også lave den i en sauterpande, hvor du har god plads. Begge dele er fint.

Er du ikke så vild med nudler, kan du også servere retten sammen med kogte ris.

Opskriften er beregnet til fire personer, og de enkelte mængder i opskriften kan varieres som du synes.

Opskrift på laksegryde

Laksegryde med karry, grøntsager og nudler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 30 minutter min
Her er min opskrift på en både nem, hurtig og lækker laksegryde med karry, grøntsager og nudler. En skøn gryderet med laks i tern.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g squash (i mindre tern)
  • 150 g gulerødder (i mindre tern eller tynde skiver)
  • 100 g spidskål (snittet)
  • 4 fed hvidløg (finthakket)
  • 4 spsk olivenolie
  • 500 g laks (i tern på ca. 3 centimeter)
  • 3 tsk karry
  • 1 tsk ingefær (stødt)
  • 2,5 dl vand (kogende)
  • 1 bouillonterning (grøntsag)
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g nudler

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til laksegryde starter du med, at gøre alle grøntsager og laks klar. Lakseternene skal være uden skind og ben, og har du en fiskehandler i nærheden, kan han lave dem til dig. Og ellers skærer du skiver af en hel side laks, og derefter skæres skindet fra. Det er ganske nemt.
  2. Kom et par spiseskefulde olie i en varm gryde med god plads, og steg squash, gulerødder, spidskål og hvidløg i 2 minutter. Tag til side.
  3. Kom lidt mere olie i gryden og steg laksetern hurtigt. Vendes forsigtigt rundt. Steges et minuts tid.
  4. Tilsæt karry sammen med stødt ingefær og vend rundt, så karryen lige når at blive brændt af.
  5. Hæld kogende vand i gryden sammen med en bouillonterning og madlavningsfløde. Du kan også bruge kokosmælk til din laksegryde. Det er op til dig.
  6. Kom de sauterede grøntsager tilbage i gryden og vend forsigtigt rundt.
  7. Smag laksegryden til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Skru lidt ned for varmen, og lad det simre i 5 minutter.
  8. Imens tilbereder du nudler. Bræk nudlerne i mindre stykker i en skål, og overhæld med kogende vand, så det dækket rigeligt. Rør rundt med en gaffel og lad nudlerne stå i vandet i 5 minutter. Rør evt. et par gange undervejs. Hæld vandet fra.

Næringsindhold

Kalorier644kcalKulhydrater63gProtein38gFedt27gMættet fedt5gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt14gTransfedt0.04gKolesterol129mgNatrium881mgKalium1291mgKostfibre6gSukker8gVitamin A11822IUVitamin C39mgCalcium184mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige laksegryde serveres straks sammen med nudler.

Et stykke brød passer også godt til retten.

Se også: Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required