Her er min opskrift på en både nem, hurtig og lækker laksegryde med karry, grøntsager og nudler. En skøn gryderet med laks i tern.
Laksegryde er en virkelig nem gryderet med tern af laks, forskellige grøntsager og karry.
Retten er både nem og hurtig at tilberede, og laksetern kan du med fordel skære ud af en hel side laks. Eller få din fiskehandler til det. Laksestykkerne skal selvfølgelig være fri for skind og ben.
Se også: Ovnbagt laks - opskrift med stegetid på laks i ovn
Det hedder en laksegryde, og retten er selvfølgelig fin at tilberede i en gryde. Men du kan med fordel også lave den i en sauterpande, hvor du har god plads. Begge dele er fint.
Er du ikke så vild med nudler, kan du også servere retten sammen med kogte ris.
Opskriften er beregnet til fire personer, og de enkelte mængder i opskriften kan varieres som du synes.
Opskrift på laksegryde
Laksegryde med karry, grøntsager og nudler
Ingredienser
- 200 g squash - i mindre tern
- 150 g gulerødder - i mindre tern eller tynde skiver
- 100 g spidskål - snittet
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 4 spsk olivenolie
- 500 g laks - i tern på ca. 3 centimeter
- 3 tsk karry
- 1 tsk ingefær - stødt
- 2,5 dl vand - kogende
- 1 bouillonterning - grøntsag
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 250 g nudler
Fremgangsmåde
- Til laksegryde starter du med, at gøre alle grøntsager og laks klar. Lakseternene skal være uden skind og ben, og har du en fiskehandler i nærheden, kan han lave dem til dig. Og ellers skærer du skiver af en hel side laks, og derefter skæres skindet fra. Det er ganske nemt.
- Kom et par spiseskefulde olie i en varm gryde med god plads, og steg squash, gulerødder, spidskål og hvidløg i 2 minutter. Tag til side.
- Kom lidt mere olie i gryden og steg laksetern hurtigt. Vendes forsigtigt rundt. Steges et minuts tid.
- Tilsæt karry sammen med stødt ingefær og vend rundt, så karryen lige når at blive brændt af.
- Hæld kogende vand i gryden sammen med en bouillonterning og madlavningsfløde. Du kan også bruge kokosmælk til din laksegryde. Det er op til dig.
- Kom de sauterede grøntsager tilbage i gryden og vend forsigtigt rundt.
- Smag laksegryden til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Skru lidt ned for varmen, og lad det simre i 5 minutter.
- Imens tilbereder du nudler. Bræk nudlerne i mindre stykker i en skål, og overhæld med kogende vand, så det dækket rigeligt. Rør rundt med en gaffel og lad nudlerne stå i vandet i 5 minutter. Rør evt. et par gange undervejs. Hæld vandet fra.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige laksegryde serveres straks sammen med nudler.
Et stykke brød passer også godt til retten.
Se også: Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: