Her er min opskrift på en både nem, hurtig og lækker laksegryde med karry, grøntsager og nudler. En skøn gryderet med laks i tern.
Laksegryde er en virkelig nem gryderet med tern af laks, forskellige grøntsager og karry.
Retten er både nem og hurtig at tilberede, og laksetern kan du med fordel skære ud af en hel side laks. Eller få din fiskehandler til det. Laksestykkerne skal selvfølgelig være fri for skind og ben.
Se også: Ovnbagt laks - opskrift med stegetid på laks i ovn
Det hedder en laksegryde, og retten er selvfølgelig fin at tilberede i en gryde. Men du kan med fordel også lave den i en sauterpande, hvor du har god plads. Begge dele er fint.
Er du ikke så vild med nudler, kan du også servere retten sammen med kogte ris.
Opskriften er beregnet til fire personer, og de enkelte mængder i opskriften kan varieres som du synes.
Opskrift på laksegryde
Ingredienser
- 200 gram squash i mindre tern
- 150 gram gulerødder i mindre tern eller tynde skiver
- 100 gram spidskål snittet
- 4 fed hvidløg finthakket
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 500 gram laks i tern på ca. 3 centimeter
- 3 teskefulde karry
- 1 teskefuld ingefær stødt
- 2,5 deciliter vand kogende
- 1 bouillonterning grøntsag
- 2,5 deciliter madlavningsfløde
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 250 gram nudler
Sådan gør du
- Til laksegryde starter du med, at gøre alle grøntsager og laks klar. Lakseternene skal være uden skind og ben, og har du en fiskehandler i nærheden, kan han lave dem til dig. Og ellers skærer du skiver af en hel side laks, og derefter skæres skindet fra. Det er ganske nemt.
- Kom et par spiseskefulde olie i en varm gryde med god plads, og steg squash, gulerødder, spidskål og hvidløg i 2 minutter. Tag til side.
- Kom lidt mere olie i gryden og steg laksetern hurtigt. Vendes forsigtigt rundt. Steges et minuts tid.
- Tilsæt karry sammen med stødt ingefær og vend rundt, så karryen lige når at blive brændt af.
- Hæld kogende vand i gryden sammen med en bouillonterning og madlavningsfløde. Du kan også bruge kokosmælk til din laksegryde. Det er op til dig.
- Kom de sauterede grøntsager tilbage i gryden og vend forsigtigt rundt.
- Smag laksegryden til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Skru lidt ned for varmen, og lad det simre i 5 minutter.
- Imens tilbereder du nudler. Bræk nudlerne i mindre stykker i en skål, og overhæld med kogende vand, så det dækket rigeligt. Rør rundt med en gaffel og lad nudlerne stå i vandet i 5 minutter. Rør evt. et par gange undervejs. Hæld vandet fra.
Næringsindhold
Tips
Den færdige laksegryde serveres straks sammen med nudler.
Et stykke brød passer også godt til retten.
Se også: Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris
Comments
No Comments